10 геніальних прийомів, які збережуть овочі та фрукти свіжими.

325

Не завжди є можливість з’їсти куплені овочі та фрукти відразу, протягом перших днів після покупки. А чим довше вони лежать, тим вище ймовірність того, що вони почнуть псуватися. На щастя, є кілька лайфхаків, які допоможуть вам уникнути подібного розчарування. 

Не мийте фрукти і овочі

Перш за все не варто мити куплені фрукти і овочі, які ви збираєтеся зберігати, так як волога тільки прискорює процес гниття. Мийте їх тільки безпосередньо перед вживанням.

Ягоди не переносять вологу

Ягоди, мабуть, самі примхливі щодо вологи. Вони можуть дуже швидко зіпсуватися. Тому вкрай важливо зберігати їх в сухості. Для цього, помістивши ягоди в холодильник, накрийте їх марлею або паперовим рушником і не закривайте кришкою ємність, в якій вони лежать.

Деякі люблять темніше

Такі овочі, як цибуля, часник і картопля, не варто зберігати там, де багато світла, інакше вони псуються і проростають. Найкраще розташувати їх в сухому темному місці. Це може бути ящик, кошик, паперовий пакет з отворами для повітря. 

Томати

Найніжніша частина помідора — область навколо плодоніжки, саме вона перша починає псуватися. Тому томати потрібно класти плодоніжкою вгору. 

Зелень

Зелень довше залишиться свіжою, якщо перед тим, як покласти її в холодильник, ви оберне її у вологу марлю і помістіть в поліетиленовий пакет. Також її можна зберігати поза холодильником, поставивши в стакан з холодною водою.

Брокколі

Брокколі найкраще збережеться, якщо ви спочатку обернете її в фольгу, а потім вже покладіть в холодильник. 

Виноград

Якщо ви купили твердий виноград і хочете його довше зберегти, то найкраще помістити його в холодильник в поліетиленовому пакеті.

Зберігати з водою

Почищені і нарізані редис, морква і селера можна довго зберігати в холодильнику, якщо помістити їх в контейнер або банку з невеликою кількістю води. 

Зберігати при кімнатній температурі

Є овочі та фрукти, які люблять тепло, а в холодильнику, навпаки, швидко гинуть. До них відносяться огірки, помідори, болгарський перець, банани.

Зберігати окремо

Деякі овочі та фрукти (наприклад, яблука, абрикоси, груші, помідори, авокадо) виділяють газ етилен, який прискорює дозрівання продуктів, що лежать поблизу. Тому їх краще зберігати подалі від інших овочів і фруктів, щоб уникнути перезрівання останніх.