10 класних рецептів з кавуном, які варто приготувати у вересні

19

Літо ще не встигло піти занадто далеко, та й сезон кавунів ще не закінчився. Поспішайте приготувати будь-яку страву з нашої великої кавунової добірки! 

Капрезе з кавуном

популярний італійський салат капрезе вже давно полюбився гурманам з усього світу, а з його рецептом продовжують експериментувати донині. Ця легка варіація знаменитого салату здивує вас свіжим смаком і різноманітністю смакових поєднань.

Вам знадобиться:

  • невеликий кавун без кісточок, нарізаний кубиками 1 шт.
  • сир моцарелла, нарізаний скибочками 1 шт.
  • свіжий базилік, крупно нарізаний 2-3 ст. Л.
  • сіль, перець за смаком
  • оливкова олія за смаком
  • бальзамічний оцет для заправки

Спосіб приготування:

1. На блюдо викладіть, чергуючи, шматочки кавуна і моцарели.2. Приправте інгредієнти сіллю і перцем.3. Викладіть зверху базилік і збризніть все оливковою олією.4. Подавайте капрезе, полив салат бальзамічним оцтом.

Кавунове морозиво

Кавунове морозиво — улюблені ласощі дітей. Втім, дорослі теж будуть без розуму від такого оригінального і низькокалорійного десерту.

Вам знадобиться:

  • кавун без кісточок, нарізаний кубиками 2 ст.
  • молоко середньої жирності 2 ст.
  • цукор 2 ст. Л.
  • екстракт ванілі 1/4 ч. Л.

Спосіб приготування:

1. Всі інгредієнти викладіть в чашу блендера і змішайте до однорідної консистенції.2. Викладіть суміш в прямокутну форму і заморожуйте близько 3 годин.3. Витягнувши суміш з морозильної камери, знову подрібніть її в блендері і заморожуйте близько години.4. Подавайте готове морозиво в креманках.

Кавун на шпажках з сиром фета

Кавун на шпажках з сиром фета стане королем вашої вечірники: ця закуска не тільки виглядає стильно, але і радує крутими смаковими поєднаннями.

Вам знадобиться:

  • маленький кавун без кісточок, нарізаний кубиками 1 шт.
  • базилік свіжий 1 пучок
  • червона цибуля, нарізана кільцями 1/2 шт.
  • сир фета, нарізаний кубиками 340 г.
  • огірок, нарізаний напівкружками 1 шт.
  • бальзамічний оцет для подачі
  • дерев’яні шпажки для сервірування

Спосіб приготування:

1. Нанизуйте шашлички на шпажки, шарами натикаючи кавун, листочки базиліка, червону цибулю, фету і огірок (як на картинці).2. Подавайте кавунові шпажки, збризнувши бальзамічним оцтом.

Заморожений кавуновий йогурт на паличках

Ідеальний десерт для всіх, хто стежить за фігурою: мінімум цукру, ніжний грецький йогурт, солодкий кавун і оригінальна подача. Гості будуть в захваті!

Вам знадобиться:

  • кавун без кісточок, нарізаний кубиками 3 ст.
  • грецький йогурт натуральний 2/3 ст.
  • цукор 1/4 ст.
  • лимонний сік 1 ст. Л.
  • дерев’яні палички 6 шт.

Спосіб приготування:

1. У блендері змішайте кавун, йогурт, цукор і лимонний сік.2. Викладіть суміш у форму для морозива і вставте дерев’яні палички.3. Залиште десерт застигати в морозильнику на 4 години або на всю ніч. 

Брускетта з кавуном

Брускетта готується за лічені хвилини і являє собою ситну і поживну закуску. Цей варіант брускетти виходить дуже легким і корисним, буде чудово виглядати і на святковому столі, і на посиденьках з друзями.

Вам знадобиться:

  • кавун без кісточок, нарізаний на скибочки 2 і 1/2 ст.
  • бальзамічний оцет 1 ст.
  • мед 2 ст. Л.
  • сир фета розкришений 1 ст.
  • сир рікотта 1/4 ст.
  • свіжий базилік, дрібно нарізаний 3 ст. Л.
  • свіжа зелена цибуля, дрібно нарізана 2 ст. Л.
  • хрусткий багет або цільнозернова булка 1 шт.
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

1. Хліб підрум’яньте до хрусткого стану на сухій сковороді, в тостері або духовці. 2. У невеликій сковороді змішайте оцет з медом і, регулярно помішуючи, на середньому вогні доведіть до кипіння. Дочекайтеся, поки суміш трохи затвердіє.3. У блендері змішайте фету і рікотту.4. Сирну суміш намажте на тости і зверху викладіть кавун.5. Приправте брускетту чорним перцем, базиліком і цибулею.6. Перед подачею полийте брускетту бальзамічним соусом.

Тако з кавуном і креветками

Мексиканське блюдо заграє абсолютно новими фарбами, якщо ви додасте в сальсу кавунову м’якоть, а в саму основу — креветки, приготовані в пікантному медовому соусі.

Вам знадобиться:

  • кавун без кісточок, нарізаний на скибочки 1 ст.
  • цибуля зелена, дрібно нарізаний 1 пучок
  • перчик халапеньо, дрібно нарізаний 1 шт.
  • петрушка, дрібно нарубана 2 ст. Л.
  • сік лайма 1 ст. Л.
  • креветки очищені 450 г.
  • часник подрібнений 2 зубчики
  • мед 2 ст. Л.
  • тайський соус 1-2 ст. Л.
  • оливкова олія 2 ст. Л.
  • кукурудзяні коржі 4 шт.

Спосіб приготування:

1. У великій мисці приготуйте сальсу: змішайте кавун, зелену цибулю, халапеньо, петрушку і сік лайма. Охолодіть суміш в холодильнику протягом 30-ти хвилин.2. В іншій мисці змішайте креветки з часником, медом, тайським соусом, петрушкою і соком лайма.3.  у каструлі підігрійте оливкову олію і обсмажте на ньому креветки до готовності.4. Розподіліть готові креветки на кукурудзяні коржі, а зверху викладіть сальсу. Подавайте блюдо відразу ж.

Легкий кавуновий суп з грецьким йогуртом

Цей суп зручно приготувати з вечора і є на перекус наступним днем. Всі інгредієнти-абсолютно дієтичні. Ніякого цукру і шкідливих добавок: тільки ніжний грецький йогурт і солодка кавунова м’якоть.

Вам знадобиться:

  • половина кавуна без кісточок
  • грецький йогурт натуральний 1/2 ст.
  • імбир свіжий тертий 1 ч. Л.
  • сік половини лимона
  • сіль щіпка
  • мускатний горіх щіпка
  • м’яти листя 5-6 шт.
  • мед за бажанням
  • колоті горіхи за бажанням
  • базилік свіжий подрібнений за бажанням

Спосіб приготування:

1. Всі обов’язкові інгредієнти перекладіть в чашу блендера і збийте до однорідної консистенції.2. Суміш поставте охолоджуватися в холодильник мінімум на 5 годин (найкраще залишити на ніч).3. Подавайте готовий суп холодним, прикрасивши його колотими горіхами, базиліком і медом.

Закуска з кавуном і козячим сиром

Ця швидка і дуже проста в приготуванні закуска стане справжньою окрасою столу. Ще один незвичайний спосіб використовувати кавун і здивувати своїх гостей.

Вам знадобиться:

  • маленький кавун без кісточок 1 шт.
  • сир козячий 170 г
  • молоко 1-2 ст.
  • огірок 1 шт.
  • лайм 1 шт.
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

1. З м’якоті кавуна виріжте необхідну кількість «шайбочок» (як на картинці).2. Зробіть в кожному шматочку невелику лунку зверху.3. Козячий сир змішайте в блендері з молоком до ніжної консистенції і викладіть зверху на кавуни.4. Огірок наріжте на четвертинки і викладіть зверху на козячий сир.5. Подавайте готову страву на великій плоскій тарілці. Збризнувши соком лайма, посолити і поперчити за бажанням.

Кавуновий стейк

У кавуновий стейк закохаються навіть переконані м’ясоїди: готується він дуже просто, швидко, а результат вражає своєю оригінальністю і яскравим смаком.

Вам знадобиться:

  • кавунові стейки без кісточок (прямокутного розміру) 4 шт.
  • вершковий херес 1/2 ст.
  • масло несолоне 4 ч. Л.
  • сіль, перець за смаком
  • сир фета за смаком
  • рослинна олія для смаження
  • м’ятні листя свіжі за смаком
  • бальзаміескій оцет 1/4 ст.

Спосіб приготування:

1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте сковороду для запікання, застеливши її пергаментним папером, змащеною олією.2. З кавуна видаліть кісточки і викладіть стейки на сковороду.3. Змастіть кожен шматочок вершковим хересом, а зверху викладіть трохи масла. Посоліть і попречите.4. Накривши стейки пергаментним папером, а сковороду — фольгою, запікайте шматочки 2 години.5. Бальзамічний оцет прогрійте в сковороді до затвердіння.6. Готові стейки подавайте, прикрасивши листям м’яти, сиром фета і полив бальзамічним соусом.

Гаспачо з кавуном і базиліком

Освіжаючий гаспачо — саме літнє блюдо на світі. Літо можна легко продовжити, приготувавши цей холодний суп з кавуном і свіжим базиліком.

Вам знадобиться:

  • кавун без кісточок, нарізаний кубиками 500 г.
  • помідори 500 г.
  • огірок 1 шт.
  • лайм 1 шт.
  • оливкова олія 2 ст. Л.
  • базилік свіжий 1 пучок
  • бальзамічний оцет 1-2 ст. Л.
  • болгарський перець 1 шт.
  • сіль,Перець за смаком

Спосіб приготування:

1. У чашу блендера викладіть крупно нарізані помідори і м’якоть кавуна. 2. Додайте листя базиліка, сіль, перець, оливкову олію, сік лайма і бальзамічний оцет. 3. Збийте інгредієнти до отримання однорідної маси.4. Дрібно наріжте огірок і болгарський перець, а потім з’єднайте їх з приготовленої раніше сумішшю.5. Подавайте блюдо охолодженим, прикрасивши листям базиліка.