10 кулінарних трендів, які вам точно варто спробувати

38

Кава в вафлях, чорна їжа і величезний вибір найкориснішої борошна: якщо ви розповісте про таке своєї бабусі, вона вже точно вам не повірить. Ми і самі ледь встигаємо за кулінарною модою, яка ніколи не стоїть на місці. У новому огляді зібрали все, що заслуговує вашої уваги.

Ферментована їжа

Продукти, виготовлені за допомогою бродіння, називають ферментованими. Вони наполовину перероблені бактеріями, а тому організму набагато легше засвоїти і переварити їх, ніж звичайну їжу.

Найдоступніший ферментований продукт — квашена капуста. Завдяки тому, що корейська кухня в цьому році швидко набирає популярність, стає легше спробувати і інші ферментовані овочі і страви.

Безвідходне виробництво

Ви помітили, що сьогодні навіть бадилля моркви стала повноцінним інгредієнтом для деяких страв? всьому виною набирає обертів тренд до безвідходного виробництва.

Екологічна мода в кулінарії звертає увагу на проблему харчових відходів і пропонує використовувати всі продукти по максимуму. Ми тільки за!

Альтернативне борошно

Ні для кого не секрет, що альтернатив пшеничного борошна існує досить багато. Адепти правильного харчування давно полюбили лляну, мигдальну, рисову і кокосову муку і використовують її для приготування смачних і корисних страв.

Особливої згадки заслуговує борошно з маніоки, яку можна їсти людям з алергією на злакові культури.

Оригінальний стріт-фуд

Вулична їжа вже давно перестала виступати в ролі шкідливих і ситних перекусів. Сьогодні абсолютно кожен може перекусити на бігу оригінальною і смачною їжею.

Сфера стріт-фуду оновила свою філософію і розширила горизонти і тепер пропонує все більше традиційних страв з різних країн світу.

Корисні порошки

Маття, перуанська мука та інші корисні порошки вже давно зайняли свою нішу в кулінарії. Сьогодні вони продовжують набирати популярність і залучати нових шанувальників своїми корисними властивостями.

Ці порошки додають в супи, смузі, різні напої і навіть повноцінні страви (наприклад, салати), щоб їжа стала смачніше, ситніше і поживніше.

Рослинний білок

Вегетаріанство не здає позицій: джерел рослинного білка стає все більше, а рецепти на їх основі створюються буквально кожен день.

Якщо ви досі не знаєте, де брати білок крім м’яса, налягайте на бобові, кіноа і тофу, адже це не тільки корисно, але і шалено смачно.

Безалкогольні коктейлі

У цих коктейлях є все, крім алкоголю: унікальне оформлення, краса подачі і яскраві незвичайні інгредієнти.

До речі, такі напої називають моктейлями (mocktails), і в їх категорію входять як нетривіальні крюшон і фліп, так і вже прекрасно відомі нам смузі. Якісні, смачні та корисні інгредієнти-найважливіша родзинка головного коктейльного тренду цього року.

Рослинне молоко

Без рослинного молока в 2018 році нікуди: веганські напої набирають популярність і залишаються в моді.

Завдяки великому вибору, ви можете знайти «своє» молоко. Кокосове і мигдальне здивують вас приголомшливим смаком, соєве-низьким вмістом калорій і корисним складом, а рисове — ніжним смаком і ситністю. Рослинне молоко можна додавати в коктейлі і каву, збагачуючи свої напої вітамінами і цінними мінералами.

Чорна їжа

Чорна їжа виглядає неймовірно стильно. І якщо ви вже напевно встигли спробувати чорне морозиво (тренд минулого року, що триває і сьогодні), то чорну пасту або чорні боби обов’язково потрібно шукати в кафе в цьому році.

До речі, для отримання насиченого чорного кольору тепер, крім чорнила каракатиць і активованого вугілля, використовуються більш натуральні інгредієнти — какао, чорний кунжут, ягоди і маслини.

Супи-смузі

Якщо ми так любимо смузі, чому б не перетворити приємний перекус в повноцінний прийом їжі? ситні і ароматні супи-смузі (як холодні, так і гарячі) — приголомшливо корисне блюдо, яке можна готувати хоч кожен день.такі супи-це ваші улюблені овочі і суперфуди, подрібнені в блендері з додаванням ароматних прянощів. Правила гри залишаються все ті ж, але смузі виходить за межі легкого коктейлю, стаючи одним з головних трендів здорового харчування на всі часи.