10 причин їсти яблука кожен день

13

Яблука по-аматорськи прописують від блідості, від тривожності і для підвищення імунітету, але насправді це ще дрібниці в порівнянні з тим списком недуг, з якими вони допомагають справлятися. не дарма ж кажуть, що, якщо з’їдати одне яблуко в день, не потрібен буде ніякої доктор.

Сьогодні ми хочемо розкрити всю широту області застосування яблук, щоб ви починали їх їсти прямо зараз і тим самим убезпечили себе від багатьох хвороб в майбутньому.

Профілактика хвороб серця

У яблуках міститься клітковина, яка здатна знизити рівень холестерину, накопичення якого призводить до закупорювання артерій і появи проблем з серцем. Крім того, антиоксиданти, що містяться в яблуках, захищають серцево-судинну систему. Вони не дають жирам накопичуватися на стінках артерій і звужувати їх.

Знижують ризик розвитку діабету

Людина, яка в день з’їдає хоча б одне яблуко, менше ризикує страждати від діабету в порівнянні з тим, хто цього не робить. Справа в тому, що пектин, він же клітковина, який міститься в яблуках, допомагає регулювати ще й рівень цукру в крові. А все завдяки здатності вивільняти цукру і важкі метали, наприклад, ртуть і свинець.

Антиканцерогенні властивості

У яблуках містяться у великій кількості кверцетин і катехіни. Ці антиоксиданти пригнічують молекули вільних радикалів, які часто призводять до появи ракових клітин. А сполуки, які знаходяться в яблучній шкірці, можуть зіграти вирішальну роль в профілактиці раку печінки, товстої кишки і молочної залози. За словами оділе фернандес, лікаря, який переміг онкологію:»червоне яблуко отруює не тільки білосніжку, але і рак».

Покращують здоров’я мозку

У яблучній шкірці міститься потужний антиоксидант кверцетин. Він сильніше вітаміну с у функції захисту клітин мозку від пошкоджень. Отже, всього одне яблуко в день сприяє збереженню хорошої пам’яті і запобігає різні неврологічні проблеми. 

Чистять зуби

Яблука-це природна щітка. Щільна м’якоть плоду допомагає очистити емаль, а кислоти, які в ньому містяться, — позбутися від бактерій, що викликають карієс. 

Звичайно, яблука не зможуть бездоганно вичистити порожнину рота, але точно будуть корисні в екстрених ситуаціях, коли під рукою раптом не виявиться щітки і зубної пасти.

Нормалізують роботу щитовидки

Яблука хоч і не морського походження, але в них теж досить йоду. Не стільки в самій м’якоті, скільки в насінні. Їх можна і потрібно з’їдати, щоб ліквідувати дефіцит йоду, але не більше шести зерняток в день.

Зміцнюють нерви

У яблуках містяться такі корисні для нервових клітин речовини, як вітаміни групи в, глутамінова кислота і фосфор. Всі вони допомагають легше справлятися з депресіями, хронічною втомою і апатією.

Продовжують молодість

Завдяки антиоксиданту вітаміну с яблука можна небезпідставно називати «молодильними». Вони допомагають продовжувати молодість нашої шкіри і підтримувати її тонус, а що містяться в них пектини сприяють кращому виробленню колагену.

Допомагають схуднути

Не один десяток дієт заснований на яблучних перекусах. За рахунок великого вмісту клітковини і води яблука дійсно допомагають схуднути. До того ж вони мають чудову властивість притупляти відчуття голоду. Калорій в яблуках мало, вміст цінних вітамінів і мікроелементів — велике. Важливий нюанс: сидіти на яблучній дієті зі свіжих плодів можна тільки людям зі здоровим шлунком. Іншим краще приймати їх в печеному вигляді.

Зміцнюють м’язи

Американські вчені довели, що яблука — один з кращих засобів запобігання атрофії м’язів: захворювання, від якого досі не знайдено ліків. У шкірці яблук міститься урсоловая кислота, яка може вплинути на хворобу. Вона сприяє збільшенню м’язової маси, перепрограмуючи гени, які відповідають за втрату м’язової маси і заміну її на жир.