10 продуктів, які майже всі готують неправильно

26

Більшість з нас, не замислюючись, піддаються давно сформованим стереотипам в приготуванні корисних продуктів. а що якщо ви все робите неправильно? розповідаємо про поширені повсякденні помилки в приготуванні корисної їжі.

Варити гречку на молоці

Гречана каша володіє великою кількістю необхідних організму речовин. але, виявляється, поїдання гречаної каші з молоком не так вже й правильно з точки зору користі для організму. справа в тому, що в складі крупи є багато заліза, а молоко збагачене кальцієм. ці два необхідних організму елемента погано поєднуються між собою і провокують проблеми в шлунку.

Якщо ви хочете додати до гречаної каші трохи білка, краще віддавайте перевагу грибам. таке поєднання дуже корисно для організму, та й в плані смакових якостей безпрограшне.

Є молода картопля без шкірки

У приготуванні молодої картоплі багато хто з нас також припускаються помилок. щоб цей продукт приніс максимум користі організму, не варто очищати його від шкірки. саме в ній містяться основні запаси калію, заліза і фосфору. сам же коренеплід без шкірки практично марний.

Але тут є один виняток. якщо шкірка молодої картоплі з зеленцой, то зрізати її все-таки доведеться. подібний відтінок на картоплі може говорити про високий вміст в продукті солонина, який володіє токсичними властивостями. а він вже точно не потрібен організму. 

Гасити капусту

Капуста є одним з тих продуктів, які в сирому вигляді містять в собі більшу кількість корисних для організму мікроелементів. при варінні і гасінні в цьому овочі істотно знижується кількість каротину і антиоксидантів.

Але якщо капусту заквасити, вона може стати смачним джерелом молочної кислоти і вітаміну с.квашена капуста освіжає і заряджає організм, а також сприяє кращому засвоєнню в шлунку навіть дуже важкої їжі.

Є ківі і гарбуз без шкірки

Ці два чудових продукту багато хто з нас звикли використовувати без шкірки. даремно, адже тим самим ми видаляємо всі корисні речовини продукту. у шкірці ківі в рази більше вміст клітковини і омолоджуючих антиоксидантів, а в шкірці гарбуза-менший вміст цукру, але більше клітковини і вітаміну с.

Не можете змусити себе з’їсти ці два продукти зі шкіркою? додайте добре промиту шкірку ківі або гарбуза в смузі. так напій стане ще більш корисним і придбає новий смак.

Смажити баклажани

Ніхто не стане заперечувати, що часточки баклажанів, обсмажені в оливковій олії і политі соусом, — найкраще з частувань. але куди більше користі вашому організму баклажани принесуть в запеченому вигляді. приготований в духовці баклажан містить набагато більше калію і в рази менше нітратів. та й в плані смаку баклажани, запечені в духовці, нічим не гірше обсмажених на сковороді.

Є мюслі і висівки з молоком

Для багатьох з нас увійшло в звичку додавати в порцію висівок або мюслі трохи молока. з введенням в блюдо цього інгредієнта, як нам здається, користь від їжі тільки збільшується. насправді користь від такого поєднання дуже сумнівна. куди краще розбавляти висівки і мюслі звичайною водою. справа в тому, що при поєднанні молока з мюслі або висівками шлунок не здатний повною мірою переварити надійшли продукти. в результаті ми можемо відчувати тяжкість в шлунку, здуття і болі внизу живота.

Щоб корисний сніданок не був позбавленим смаку і прісним, можете сміливо додавати в нього мед, корицю, сухофрукти і горіхи. з ними блюдо стане ще більш корисним для організму.

Тушковані томати корисніше сирих

Багато хто з нас помилково вважають, що сирі томати набагато корисніше тушкованих. ніхто не стане заперечувати користь свіжих томатів для нашого організму, але після термічної обробки в них значно збільшується вміст корисних мікроелементів. крім того, в складі тушкованих томатів збільшується і вміст лікопіну, який є потужною зброєю в боротьбі з серцево-судинними захворюваннями.

Для збагачення організму корисними компонентами намагайтеся включати в раціон страви зі свіжих і тушкованих томатів. так ваш організм отримає максимум корисних речовин.

Пити чорний чай з молоком

Чорний чай з молоком припав багатьом до смаку. але організму від такого поєднання мало користі. при розведенні чорного чаю молоком все антиоксидантні властивості чаю випаровуються через що містяться в молоці білків казеїнів.

Спробуйте додати в чорний чай трохи меду, м’яти або цитрусів. від введення таких інгредієнтів продукт придбає більш насичений смак і стане не тільки смачним, але і дуже корисним.

Додавати в блюдо зубчики часнику

Багато хто з нас думають, що цілі зубчики часнику додають страві більше смаку. насправді часник краще подрібнювати. цілі зубчики часнику містять в собі меншу кількість антиоксидантів, тоді як при нарізанні цього продукту кількість цих корисних речовин тільки збільшується.

Обсмажувати брокколі

При обсмажуванні брокколі більшість корисних мікроелементів втрачається. у смаженій капусті міститься на чверть менше вітаміну с, менша кількість хлорофілу, розчинного білка і цукру. крім цього обсмажування брокколі призводить до втрати каротинів, які виступають в якості антиоксидантів.

Щоб цього не сталося, намагайтеся готувати брокколі на пару. у такому вигляді склад овоча залишається незмінним і порівнянним з сирим аналогом за своїми корисними речовинами.