12 корисних лайфхаків, які поліпшать смак ваших страв

17

Для створення кулінарних шедеврів зовсім не обов’язково мати спеціальну освіту або добре обладнану кухню. головний секрет ідеального страви укладає в маленьких хитрощах, які допоможуть врятувати і поліпшити смак будь-якої страви. 

Ділимося з вами списком перевірених кулінарних лайфхаків. з ними навіть недосвідчені господині швидко перетворяться в асів кулінарії.

Маринуйте м’ясо

Якщо ви хочете, щоб м’ясо було соковитим і м’яким, обов’язково використовуйте маринади. З їх допомогою м’ясні продукти стають більш ніжними і смачними. Крім того, маринад надає готовій страві неповторний аромат. 

В якості інгредієнтів для маринаду можна використовувати будь-які продукти. Соєвий соус, цитруси і ягоди, гірчиця і прянощі — все це розмаїття добавок дозволить кращим чином відтінити смак м’яса і надати йому велику пікантність. Замочити м’ясо можна і в воді з розчиненим кукурудзяним крохмалем. Після такого маринаду можете розраховувати ще й на відмінну хрустку скоринку.

Надавайте овочам пікантність

Щоб тушковані овочі стали більш смачними і ароматними, краще додавати до них соєвий соус або дрібно нарізані анчоуси. Ці продукти значно покращують смак овочів і можуть бути прекрасною альтернативою шкідливої солі. Але ні в якому разі не варто одночасно додавати в блюдо ці два інгредієнта. Так ви ризикуєте не тільки зіпсувати смак овочів, але і пересолити готову страву.

Змащуйте рибу вершковим соусом

Напевно, не знайдеться жодної господині, яка не мріяла б приготувати ароматну і рум’яну рибу з хрусткою скоринкою. Якщо хочете, щоб риба була саме такою, перед приготуванням обов’язково змастіть її вершковим маслом. причому тут дуже важливо, щоб соус з вершкового масла не мав грудочок — тоді отримати бажаного хрускоту рибної скоринки не вийде.

При варінні рису додавайте оцет

Мало хто знає, але для того щоб приготований рис вийшов білосніжного кольору, в нього потрібно додавати невелику кількість оцту. причому додавати оцет необхідно за п’ять хвилин до повної готовності рису. якщо ж оцет вам не до душі, можете сміливо замінити його лимонним соком. Від додавання цього інгредієнта ефект буде точно такий же.

Соліть печінку в кінці приготування

У приготуванні печінки практично всі роблять одну і ту ж помилку. Починають її солити, як тільки закипає вода або відразу ж після того, як покладуть її в сковороду. Виявляється, щоб печінка в результаті термічної обробки вийшла м’якою і не втратила свою соковитість, додавати сіль потрібно за пару хвилин до виключення вогню. Крім того, така невелика хитрість допоможе поліпшити смак готового продукту. 

Додавайте в фарш кабачок і збитий жовток

Готуючи фарш для котлет, практично всі звикли додавати в м’ясо розмочену м’якоть білого хліба. Але щоб готові котлети були соковитими і м’якими, замість хліба краще додавати в фарш перетертий кабачок і збитий жовток. Сам по собі кабачок не має яскраво вираженого смаку, тому не зможе перебити смак м’ясного фаршу. Крім того, що кабачок і яєчний жовток відмінно скріплюють інгредієнти фаршу, вони ще й значно знижують калорійність страви. 

Використовуйте цукор не тільки в десертах

Не бійтеся експериментувати і сміливо додавайте цукор не тільки в десерти, але і в основні страви. Кулінари давним-давно користуються цією хитрістю і доводять за допомогою цукру смак страв до досконалості. Присипте обсмажені в сковороді овочі або м’ясо цукром. Ви будете приємно здивовані, але звичний смак страв заграє новими фарбами!

Готуйте страви тільки на розігрітій сковороді

Щоб приготований на сковороді продукт в кінцевому підсумку не розвалився, намагайтеся завжди готувати страви на попередньо розігрітій сковороді. і тут абсолютно неважливо, на якому вигляді масла буде обсмажено блюдо. Якщо продукт покласти в холодну або недостатньо прогріту сковороду, отримати бажану хрустку скоринку і насичений смак не вийде. Та й до того ж продукт вбере в себе все масло і може бути остаточно зіпсований.

Готуйте стейк без масла

Секрет ідеального стейка ховається зовсім не в ступені прожарювання і використовуваних спеціях. Щоб м’ясна скоринка вийшла рум’яною і апетитною, обов’язково дістаньте м’ясо з холодильника за 2 години до приготування. а перед тим як покласти на сковороду, промокніть його з усіх боків паперовим рушником. Готуйте м’ясний стейк без масла, тоді він точно не пригорить, буде соковитим і м’яким.

Додавайте в дріжджове тісто варену картоплю

Для багатьох цей лайфхак стане відкриттям. Але для того щоб дріжджове тісто вийшло більш пишним і повітряним, в нього потрібно додавати варену картоплю. Як це зробити? зваріть картоплю і перебийте його в блендері, а потім додайте в тісто. Мало того, що тісто прекрасно підійде, воно ще й стане набагато смачніше і ситніше. 

Використовуйте ваніль в салатах

Вважаєте ваніль інгредієнтом, відповідним виключно для десертів? даремно! ваніль прекрасно поєднується з овочами і листям салату. Найчастіше вводите цей продукт в улюблені салати. Ця пряність поліпшить смак улюблених страв, зробить його більш цікавим і пікантним.

Експериментуйте зі спеціями і травами

За допомогою спецій і трав будь-яку страву можна зробити оригінальним і смачним. сміливо додавайте їх в супи, гарніри, перші страви і навіть в десерти. З їх допомогою навіть самі несмачні продукти можуть перетворитися в кулінарний шедевр. Ну а для того щоб улюблені спеції стали ще більш ароматними і смачними, змішайте їх з сіллю в окремій ємності. Така проста маніпуляція змусить прянощі виділити більше ефірних масел, а значить, зробить їх смак інтенсивніше і пікантніше.