Мікрохвильовка-це гаджет, який необхідний на кожній кухні. Вона справляється не тільки зі своєю прямою функцією — розігрівом їжі. Знадобилися прості, але смачні закуски? на допомогу прийде мікрохвильовка. При максимальній потужності можна запекти овочеві палички або приготувати міні-тости.
Ми зібрали добірку з 15 класних закусок, які ви зможете з легкістю приготувати в мікрохвильовці. Беріть на замітку!
Рулетики з курки
Гості вже на порозі? вас виручить мікрохвильовка. З її допомогою так просто приготувати смачну і ситну закуску для великої компанії.
Інгредієнти:
- курячі грудки 600 г
- вершкове масло 60 г + 60 г
- плавлений сир 80-100 г
- зелений перець чилі 10 г
- мелена сушена цибуля 10 г
- сіль 1/4 ч. Л.
- панірувальні сухарі (з прянощами) 125 г
- масло для змазування за смаком
Спосіб приготування:
- курячі грудки гарненько відбийте.
- у мисці змішайте 60 грамів м’якого вершкового масла, плавлений сир, дрібно нарізаний перець чилі, сушену цибулю і сіль.
- приготовленої сумішшю змастіть курячі грудки.
- поверх курячих грудок викладіть начинку. Поверніть рулетики і закріпіть їх зубочистками.
- вершкове масло, що залишилося розтопіть.
- умочіть курячі рулетики в розтоплене масло, а потім обваляйте в панірувальних сухарях.
- викладіть рулетики в жароміцний посуд, змащену маслом. Накрийте фольгою. Готуйте при максимальній потужності протягом десяти хвилин.
- подавайте рулетики до столу, видаливши зубочистки.
Фаршировані гриби
Гриби вдало доповнять атмосферні посиденьки в колі друзів. Нафаршируйте їх класною начинкою і подавайте до столу.
Інгредієнти:
- печериці 20 шт.
- ріпчаста цибуля 1/3 чашки
- кукурудзяні пластівці 2 ст. Л.
- панірувальні сухарі 2 ст. Л.
- тертий сир 2 ст. Л.
- винний оцет 3 ст. Л.
- сіль за смаком
- перець за смаком
- часниковий порошок за смаком
Спосіб приготування:
- гриби вимийте і промокніть паперовим рушником. Видаліть ніжки.
- порубати ніжки печериць і змішайте в жароміцної мисці з рубаною цибулею. Накрийте фольгою і відправте в мікрохвильовку на 45 секунд при максимальній потужності.
- додайте в миску панірувальні сухарі, подрібнені кукурудзяні пластівці, тертий сир, винний оцет і трохи води.
- посоліть, поперчіть. Додайте часниковий порошок.
- нафаршируйте гриби вийшла начинкою. Надішліть в мікрохвильовку на три хвилини при максимальній потужності.
- подавайте до столу.
Картопляні чіпси
Картопляні чіпси-популярна закуска для великої компанії. Відмовтеся від магазинних варіантів на користь домашніх чіпсів.
Інгредієнти:
- картопля 2 шт.
- сіль за смаком
- перець за смаком
Спосіб приготування:
- картоплю наріжте на тонкі скибочки.
- викладіть на лист фольги рівним шаром. Посоліть, поперчіть.
- закрийте картоплю зверху ще одним листом фольги. Надішліть в мікрохвильовку на 3-5 хвилин.
- перевірте готовність. Картопля повинна бути золотистим. При необхідності відправте його в мікрохвильовку ще на кілька хвилин.
- остудіть і подавайте до столу.
Часниковий хліб
Часниковий хліб можна за лічені хвилини приготувати в мікрохвильовій печі. Він вийде ароматним і дуже ніжним.
Інгредієнти:
- оливкова олія 2 ст. Л.
- зелень (розмарин, чебрець, петрушка або орегано) 1/2 ст. Л.
- хліб 8 скибочок
- моцарелла 1/4 чашки
- часник 3-4 зубчики
Спосіб приготування:
- у мисці змішайте оливкову олію і подрібнений часник. Надішліть в мікрохвильовку на 15 секунд.
- додайте до часникового масла трави.
- змастіть вийшла сумішшю хліб. Надішліть в мікрохвильовку на 20 секунд при максимальній потужності.
- помістіть на верхівку хліба моцарелу. Накрийте фольгою. Надішліть в мікрохвильовку ще на 20 секунд.
- подавайте до столу.
Тости з шинкою і козячим сиром
Тости з шинкою і козячим сиром стануть прекрасним доповненням до червоного вина.
Інгредієнти:
- вершковий сир 1/2 чашки
- багет 8 скибочок
- шинка 8 скибочок
- козячий сир 8 шматочків
Спосіб приготування:
- змастіть багет вершковим сиром.
- зверху викладіть скибочки шинки.
- козячий сир прогрійте в мікрохвильовці протягом 30 секунд і викладіть поверх шинки.
- відправте тости в мікрохвильовку ще на 15 секунд.
- подавайте до столу.
Баклажани по-середземноморськи
З овочів виходять найсмачніші і апетитні закуски. Розповідаємо, як просто приготувати баклажани в мікрохвильовці.
Інгредієнти:
- баклажани 1 шт.
- лимонний сік 1 ст. Л.
- оливкова олія 1 ст. Л.
- базилік жменю
- сіль за смаком
- перець за смаком
Спосіб приготування:
- розріжте баклажан на дві частини і наколи виделкою.
- відправте овоч в мікрохвильовку на сім хвилин при максимальній потужності. Переверніть баклажан і відправте в мікрохвильовку ще на три хвилини.
- остудіть овоч. Полийте маслом і лимонним соком.
- подавайте, прикрасивши рубаним базиліком.
Кесаділья-конверт
Найпростіший варіант кесадільї можна приготувати в мікрохвильовці за лічені хвилини. Відмінний варіант перекусу для компанії друзів.
Інгредієнти:
- коржі тортильї 4 шт.
- яйця 2 шт.
- мексиканський гострий соус за смаком
- тертий сир 1 склянка
Спосіб приготування:
- яйця обсмажте на сковороді протягом 5-7 хвилин. Остудивши. Дрібно порубати.
- тортильї прогрійте в мікрохвильовці протягом 30 секунд.
- змастіть коржі соусом. Зверху викладіть яйця і сир.
- відправте на 5-7 хвилин в мікрохвильовку при максимальній потужності.
- подавайте до столу.
Тости з яйцем і копченим лососем
Яйця прекрасно поєднуються з копченим лососем. Побалуйте домашніх класною закускою.
Інгредієнти:
- яйця 2 шт.
- рубана зелена цибуля 2 ч. Л.
- цільнозернова булочка 1 шт.
- копчений лосось 25 г
Спосіб приготування:
- змішайте яйця, зелену цибулю і дві столові ложки холодної води в мисці. Накрийте фольгою і відправте в мікрохвильовку на 30 секунд.
- перемішайте вміст миски виделкою. Поверніть в мікрохвильовку ще на 30 секунд.
- потім знову перемішайте і помістіть в мікрохвильовку ще на 10 секунд.
- викладіть яєчну суміш на розрізану булочку і прикрасьте копченою сьомгою.
- подавайте до столу.
Рол з хумусом і морквою
Нехитрі роли — відмінний варіант закуски. Радимо спробувати рол з хумусом і морквою.
Інгредієнти:
- хумус 200 г
- лаваш 4 шт.
- листя салату за смаком
- морква 4 шт.
Спосіб приготування:
- моркву наріжте соломкою.
- лаваш змастіть хумусом. Зверху викладіть моркву і листя салату. Загорніть лаваш.
- прогрійте рол в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом 45 секунд.
- подавайте до столу.
Рікотта з медом і апельсином
Така закуска ідеально доповнить затишні п’ятничні посиденьки в колі близьких друзів і пару пляшок благородного вина.
Інгредієнти:
- рікотта 1 чашка
- мед 1,5 ст. Л.
- цедра апельсина 1 шт.
Спосіб приготування:
- натріть цедру апельсина.
- додайте цедру в рікотту.
- відправте рікотту в мікрохвильовку на дві хвилини.
- вмішайте в рікотту мед.
- подавайте до столу.
Піца з куркою і сиром
Забудьте про службу доставки піци. Класну італійську закуску можна приготувати самостійно в мікрохвильовій печі.
Інгредієнти:
- багет 1 шт.
- томатна паста 1/2 чашки
- куряче філе 300 г
- тертий сир 1 стакан
- зелень за смаком
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
- курку обсмажте на сковороді або відваріть до готовності.
- багет наріжте на скибочки. Змастіть томатною пастою.
- зверху викладіть курку.
- посипте тертим сиром і рубаною зеленню.
- прогрійте кожен шматочок в мікрохвильовій печі протягом однієї хвилини при максимальній потужності.
- подавайте до столу.
Сендвіч з інжиром
Вишуканий смак інжиру неЗалишить байдужим жодного гурмана. Приготуйте класний сендвіч, який стане ідеальною закускою.
Інгредієнти:
- цільнозерновий хліб 2 скибочки
- тертий сир 50 г
- інжир 7 шт.
- оливкова олія 2 ст. Л.
- мед 2 ч. Л.
- морська сіль за смаком
Спосіб приготування:
- цільнозерновий хліб змастіть оливковою олією.
- зверху посипте тертим сиром.
- прогрійте сендвічі в мікрохвильовці протягом однієї хвилини.
- інжир розріжте на половинки. Викладіть поверх сиру.
- полийте сендвіч медом.
- посипте морською сіллю і подавайте до столу.
Чіпси з капусти кале
Чіпси з капусти кале стануть ідеальним перекусом для тих, що худнуть. Вони відрізняються класним смаком і багатим складом.
Інгредієнти:
- капуста кале 1 пучок
- оливкова олія 2 ст. Л.
- морська сіль за смаком
Спосіб приготування:
- вимийте і ретельно висушіть капусту.
- порубати її і викладіть на фольгу. Полийте оливковою олією і посоліть.
- відправте в мікрохвильовку на 3-3, 5 хвилини. При необхідності прогрійте чіпси додатково ще 30 секунд до хрусткого стану.
Пряні горіхи
Горіхи-прекрасний варіант закуски для всієї родини. Щоб урізноманітнити їх смак, додайте трохи спецій і прянощів.
Інгредієнти:
- мікс з горіхів 2 чашки
- мелений кайенский перець 1/2 ч. Л.
- сіль 1 ч. Л.
- чорний мелений перець 1/4 ч. Л.
- мед 3 ч. Л.
- соус «шрірача» 2 ч. Л.
Спосіб приготування:
- горіхи прогрійте в мікрохвильовій печі при максимальній потужності протягом двох хвилин.
- змішайте прянощі в мисці і відправте в мікрохвильовку на 2,5–3 хвилини. Через кожні 30 секунд ретельно розмішуйте спеції.
- змішайте горіхи та спеції. Прогрійте в мікрохвильовці протягом півтора хвилин.
- остудіть і подавайте до столу.
Яблучні чіпси
Чіпси з яблука виходять по-особливому смачними і ароматними. Це прекрасна альтернатива калорійним тістечком і цукеркам.
Інгредієнти:
- яблука 2 шт.
- кориця за смаком
Спосіб приготування:
- яблука наріжте на круглі скибочки.
- викладіть рівним шаром на фольгу.
- відправте яблука в мікрохвильовку при максимальній потужності на п’ять хвилин.
- переверніть яблука і прогрійте в мікрохвильовці ще одну хвилину.
- перед подачею за бажанням посипте яблука корицею.