15 кулінарних лайфхаків для любителів овочів

40

За даними всесвітньої організації охорони здоров’я (вооз) кожна людина в ідеалі повинна з’їдати як мінімум 500 грамів овочів на добу. У цій дозі містяться вітаміни, мінерали, клітковина та інші поживні речовини, які просто необхідні для міцного здоров’я. 

На жаль, не завжди середньостатистична людина з’їдає саме стільки овочів або в принципі їх їсть. Фасфтуд і напівфабрикати міцно оселилися в наших холодильниках, але це можна з легкістю виправити, якщо захотіти. 500 грамів овочів-це насправді не так вже й багато. Просто експериментуйте і їжте їх не тільки в свіжому вигляді, але і після термічної обробки. 

Ми склали список з 15 цінних лайфхаків, які допоможуть вам включити більше овочів в свій раціон, а також навчать їх віртуозно готувати і подавати до столу. 

Як видалити насіння з овочів

У багатьох овочів є насіння, які необхідно видаляти перед приготуванням. Щоб цей процес відбувався максимально просто і швидко, використовуйте ложку для морозива. Так-так, все вірно. Її загострені краї допоможуть з легкістю позбутися від овочевого насіння. 

Як чистити цибулю правильно

Цибуля — це, мабуть, самий нелюбимий овоч більшості господинь. Нікому не хочеться плакати, нарізаючи його, але нікуди від цього не дітися. Або все-таки є вихід? звичайно, є. По-перше, постійно змочуйте ніж холодною водою. По-друге, хвостики у цибулі видаляйте в найостаннішу чергу. Притримуючи за них, ви зможете з легкістю нарізати цибулю. 

Як швидко зварити буряк

Буряк — це смачний і корисний овоч. Правда є у неї один великий недолік: буряк вариться дуже довго. Якщо ви вирішите приготувати страву з цього овоча, то будьте готові витратити на підготовку дуже багато часу. 

А можна схитрувати і скористатися нашим лайфхаком. Відваріть буряк в киплячій воді протягом 30 хвилин, а потім поставте під струмінь крижаної води. Різкий перепад температур доведе овоч до готовності. 

Як зберегти картоплю апетитною

Почистили картоплю, але з’явилися невідкладні справи? якщо ви не можете відразу приступити до процесу приготування, то помістіть картоплю в миску з прохолодною водою. Щоб коренеплоди не потемніли, додайте у воду трохи молока. Апетитний вигляд гарантований. 

Як урізноманітнити овочевий салат

Урізноманітнити овочевий салат дуже просто. Можна додати в список інгредієнтів смачний соус, приправи, прянощі, рубані горіхи, тертий сир. А що робити, якщо це все трохи набридло? спробуйте додати в овочевий салат трохи ванілі. Цей смак вам точно сподобається! 

Як прибрати зайву гіркоту з цибулі

Без цибулі не обходиться практично жодне друге блюдо. Він додає пікантність і акуратну гіркоту, але іноді останньої занадто багато. Щоб цибуля не зіпсував ваше блюдо і сильно не гірчить, після нарізки перекладіть його в друшляк і обдайте окропом. Готово! 

Як прибрати гіркоту з баклажанів

Щоб баклажани не гірчили, необхідно нарізати їх на круглі скибочки, а потім рясно посолити. Сіль вбере в себе зайву гіркоту, і баклажани на смак стануть ідеальними. Потім просто видаліть зайву сіль і готуйте овочі, як задумали. 

Як повернути овочам свіжість

Свіжі овочі зберігаються не так вже й довго. Якщо плоди почали втрачати свій первісний вигляд, а ви хочете подати їх до столу в ідеальному вигляді, потримайте їх недовго в оцтовій воді. Овочі знову стануть дуже апетитними!

Як зберігати селеру

Як зберігати селеру, щоб він міг довше залишатися свіжим і корисним? зберігайте селеру у фользі. Краще відправити овоч в холодильник. Тоді селера буде радувати вас своєю негативною калорійністю набагато довше. 

Як пом’якшити гостроту перцю чилі

Перець чилі — це улюблений продукт всіх любителів гостренького. Правда для європейського шлунка перець чилі іноді може бути занадто гострим. Щоб прибрати зайву гостроту, видаліть насіння і вимочіть перець в холодній воді протягом 20 хвилин. 

Як видалити шкірку з помідорів

Щоб заощадити час і з легкістю видалити шкірку з помідорів, залийте їх киплячою водою і залиште на 5-7 хвилин. Шкірочка розм’якшиться, і ви зможете без праці її видалити. Ось такий простий і корисний лайфхак для любителів томатів. 

Як зберегти колір овочів після варіння

Свіжі овочі завжди виглядають набагато апетитніше, ніж овочі після термічної обробки. Скористайтеся нашим секретним лайфхаком, щоб плоди не втрачали свій колір. Варіть овочі в киплячій воді всього 2-3 хвилини, а потім опустіть в миску з крижаною водою. Готово!

Як правильно готувати брокколі

Брокколі — це дуже корисна капуста. У ній міститься величезна кількість вітамінів групи в, клітковина та інші поживні речовини, які зміцнюють імунітет і покращують обмін речовин. 

Щоб підвищити користь брокколі, готуйте її разом з гірчицею. В останній містяться речовини, який сприяють кращому засвоєнню організмом вітамінів групи в.

Як зробити овочі хрусткими

Селера, редис, морква і деякі інші овочі обожнюють за те, що вони приємно хрумтять у роті. Що робити, якщо овочі почали в’янути і втрачати цю здатність? опустіть їх ненадовго в миску з прохолодною водою і скибочками очищеної картоплі. 

Як зберегти більше корисних речовин в овочах

Якщо ви вирішили піддати овочі термічній обробці, вам слід знати, як це правильно робити, щоб зберегти в овочах максимум корисних свойст. Зупиніть свій вибір на варінні або приготуванні на пару. Якщо мова йде про варіння, то опускайте овочі вже в киплячу воду.