Початок осені-прекрасний час. І не тільки тому, що ще тепло і сонячно, а й оскільки це час збору врожаю. Сади, городи і поля приносять нам величезну кількість смачних дарів природи, наше ж завдання правильно ними розпорядитися. Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі рецепти страв, якими ви можете насолодитися у вересні. Не пропустіть момент!
Галети з рікоттою та інжиром
Почнемо з солодкого!
Інгредієнти:
- інжир 8 шт.
- рікотта 100 г
- мед 4 ч. Л.
- вершкове масло 150 г
- цукор 2 ч. Л.
- ванільний екстракт 1 ч. Л.
- яйце 1 шт.
- мука 2 ст.
- цукрова пудра 3 ч. Л.
- крижана вода 4 ст. Л.
- сіль щіпка
Спосіб приготування:
- у блендері змішайте просіяне борошно, сіль і цукрову пудру.
- додайте нарізане кубиками вершкове масло (воно повинно бути холодним).
- змішайте в блендері до стану крихти.
- поступово влийте воду, включіть блендер і почекайте, поки тісто скачається в кулю.
- дістаньте тісто і розділіть навпіл.
- загорніть кожен шматочок в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
- рікотту, мед і ванільний екстракт ретельно перемішайте.
- дістаньте тісто і розкачайте, щоб кожен шматочок перетворився в круглий коржик.
- кожне коло змастіть начинкою з рікотти, відступаючи від країв близько 5 см.
- інжир наріжте скибочками і викладіть його на рікотту.
- посипте зверху цукром.
- наріжте кубиками вершкове масло і додайте поверх інжиру.
- підніміть вільні краї тіста і загорніть їх так, щоб вийшов своєрідний бортик.
- злегка збийте яйце з 1 ст. Л. Води і змастіть їм тісто.
- покладіть галети на деко і випікайте в духовці 25-30 хвилин при температурі 180 °с.
- потім трохи остудіть галети і подавайте з кулькою морозива.
Гарбузовий крем-суп
Інгредієнти:
- гарбуз 1 кг
- червона цибуля 1 шт.
- часник 4 зубчики
- курячий бульйон 1 л
- бренді 100 мл
- цукор 2 ст. Л.
- вершкове масло 50 г
- оливкова олія 20 мл
- вершки (35%) 100 мл
- сіль, перець за смаком
- гарбузове насіння за смаком
Спосіб приготування:
- м’якоть гарбуза наріжте кубиками, цибулю і часник дрібно порубати.
- розтопіть в сотейнику шматочок вершкового масла, додайте в нього оливкової і цибулю, трохи обсмажте на середньому вогні.
- потім додайте до цибулі часник і обсмажте до появи сильного часникового запаху.
- додайте гарбуз і обсмажуйте разом з цибулею і часником, постійно помішуючи.
- як тільки боки у гарбуза стануть карамельного кольору, посипте її цукром і влийте до неї бренді.
- продовжуйте тушкувати ще три хвилини.
- влийте в сотейник бульйон, перемішайте.
- дочекайтеся, поки бульйон закипить, потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 15 хвилин.
- після додайте вершки, посоліть, поперчіть.
- зніміть з вогню і за допомогою блендера збийте суп, щоб він перетворився в крем-суп.
- подавайте з гарбузовим насінням.
Грибний суп
Інгредієнти:
- білі гриби 6-7 шт.
- картопля 4 шт.
- морква 1 шт.
- цибуля 1 шт.
- рослинна олія 1-2 ст. Л.
- сіль за смаком
- сметана і петрушка за смаком
Спосіб приготування:
- гриби, картопля, морква і цибуля поріжте, як вам подобається.
- у каструлі обсмажте цибулю і моркву до прозорості цибулі.
- додайте гриби і тушкуйте до готовності.
- додайте картоплю і залийте холодною водою.
- коли суп закипить, посоліть.
- варіть до готовності картоплі.
- подавайте суп зі сметаною і зеленню.
Яблучна шарлотка
Інгредієнти:
- сметана 200 мл
- яблука кислі 5 шт.
- цукор 1 ст.
- борошно 1 ст.
- яйце 1 шт.
- сода 0,5 ч. Л.
Спосіб приготування:
- розігрійте духовку до 180 °с.
- вимийте яблука, очистіть їх від шкірки, видаліть серцевину, наріжте часточками.
- вмішайте сметану і соду.
- в окремій ємності збийте цукор і яйце, з’єднайте зі сметаною.
- просійте борошно і всипте її в тісто, ретельно перемішайте.
- форму для випічки змастіть маслом, на дно викладіть половину яблук, вилийте частину тіста і викладіть інші яблука, поверх вилийте залишки тіста
- запікайте в духовці 35-40 хвилин.
Брускетта з лисичками
Інгредієнти:
- чіабатта 4 скибочки
- гриби лисички 100 г
- рікотта 40 г
- базилік 1 гілочка
- оливкова олія за смаком
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
- лисички добре помийте, наріжте.
- на сковороді розігрійте трохи оливкової олії і обсмажте лисички на сильному вогні до золотистого кольору.
- в кінці смаження посоліть гриби.
- скибочки чіабатти змастіть оливковою олією, обсмажте з двох сторін.
- на скибочки чіабатти викладіть базилік, лисички і шматочки рікотти.
- їжте, поки не охолола!
Баклажани в медовому соусі
Інгредієнти:
- баклажани 2 шт.
- мед 2 ст. Л.
- лимон 1 шт.
- часник 3 зубчики
- імбир шматочок 2 см
- зіра 1 ч. Л.
- оливкова олія за смаком
- сіль за смаком
- зелень за смаком
Спосіб приготування:
- баклажани наріжте шматочками, посоліть, залиште на 30 хвилин, щоб зникла гіркота.
- натріть на тертці цедру лимона.
- часник і імбир подрібніть.
- баклажани обсмажте в олії, викладіть на паперовий рушник.
- обсмажте часник, додайте до нього імбир, спеції, мед, лимонні сік і цедру.
- все перемішайте і викладіть туди баклажани.
- обсмажуйте десять хвилин.
- подавайте, прикрасивши зеленню.
Картопляна запіканка
Інгредієнти:
- яловичина 400 г
- картопля 1 кг
- цибуля 1 шт.
- петрушка пучок
- сметана 150 г
- сир за смаком
Спосіб приготування:
- м’ясо пропустіть через м’ясорубку з цибулею і петрушкою.
- обсмажте вийшов фарш.
- відваріть картоплю і зробіть з нього пюре.
- половину пюре викладіть у форму для запікання, зверху викладіть фарш і накрийте його залишилися пюре.
- змастіть запіканку сметаною, посипте тертим сиром.
- запийте в духовці при температурі 180°с 45 хвилин.
Груші» прекрасна олена »
Інгредієнти:
- груші (міцні, тверді) 4 шт.
- цукор 2 ст. Л.
- шоколад 200 г
- вершки 2 ст. Л.
- ванільне морозиво 500 г
Спосіб приготування:
- почистіть груші, видаліть серцевинки, розрізати не потрібно.
- у каструлі доведіть до кипіння воду з цукром, покладіть груші і варіть близько десяти хвилин.
- на водяній бані розтопіть шоколад.
- у розтоплений шоколад додайте вершки.
- подавайте разом з грушею, шоколадом і ванільним морозивом.
Печені персики
Інгредієнти:
- персики 4 шт.
- печиво амаретті 180 г
- жовток 1 шт.
- какао-порошок 1 ст. Л.
- солодке вино 1 келих
- вершкове масло 15 г
- цукрова пудра 1 ч. Л.
Спосіб приготування:
- чи не очищаючи від шкірки, розріжте персики навпіл, видаліть шкірку, частина м’якоті вийміть і відкладіть.
- у блендері подрібніть амаретті з жовтком, какао і вийнятою м’якоттю.
- цією сумішшю начините персики, викладіть їх на змащене маслом деко, на кожен покладіть по шматочку масла і збризніть солодким вином.
- запікайте при температурі 180 °с 20 хвилин, один або два рази полийте соком, що виділився.
- подавайте теплими.
Буряковий салат
Інгредієнти:
- буряк 500 г
- козячий сир 150 г
- фініки без кісточок 6 шт.
- рукола 200 г
- волоські горіхи 50 г
- оливкова олія 3 ст. Л.
- часник 1 зубчик
- білий винний оцет 2 ст. Л.
- мед 2 ч. Л.
Спосіб приготування:
- розігрійте духовку до 200 °с.
- запікайте буряк до стану м’якості.
- буряк наріжте часточками.
- фініки і козячий сир наріжте скибочками.
- у мисці віночком змішайте масло, подрібнений часник, оцет і мед.
- викладіть на блюдо буряк, сир, фініки і руколу, полийте соусом і посипте волоськими горіхами.
Салат з кавуном, зеленню і сиром
Інгредієнти:
- сир 125 г
- шпинат абоРукола 100 г
- кавун 250 г
- йогурт натуральний 60 г
- оливкова олія за смаком
- м’ята пучок
- цукор, сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
- змішайте оливкову олію, йогурт, цукор, сіль і перець, додайте подрібнену свіжу м’яту.
- отриманий соус змішайте зі шпинатом або руколою.
- на шпинат викладіть часточки кавуна без шкірки.
- наріжте кубиками сир.
- викладіть зверху на салат.
Курячі ніжки зі сливами
Інгредієнти:
- курячі ніжки 4 шт.
- великі сливи 8 шт.
- чебрець 5 гілочок
- оливкова олія 2 ст. Л.
- перець, сіль ¼ ч. Л.
Спосіб приготування:
- розігрійте духовку до 170 °с.
- курячі ніжки посоліть і поперчіть з усіх боків.
- у сковороді з товстим дном розігрійте оливкову олію і обсмажте ніжки з двох сторін до золотистої скоринки.
- сливи розріжте навпіл і видаліть кісточки.
- до обсмажених ніжок додайте половину слив і гілочки чебрецю.
- запікайте в духовці близько години.
- додайте до ніжок залишилися сливи і запікайте ще десять хвилин.
Фріттата
Інгредієнти:
- кабачок 1 шт.
- болгарський перець 1 шт.
- цибуля 1 шт.
- зелень 1 пучок
- яйце 4 шт.
- молоко ½ ст.
- оливкова олія 2 ст. Л.
- сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
- кабачок очистіть від шкірки і наріжте тонкою соломкою.
- перець також наріжте соломкою.
- цибулю і зелень подрібніть.
- обсмажте цибулю на оливковій олії.
- коли цибуля стане м’яким, додайте до нього кабачки, посоліть, поперчіть.
- смажте 2-3 хвилини.
- збийте яйця з молоком, додайте до них зелень і перець.
- вилийте суміш до кабачків.
- омлет можна випікати на сковороді на повільному вогні або запікати в духовці 15-20 хвилин.
Салат з буряка, гарбуза і авокадо
Інгредієнти:
- відварний буряк 500 г
- гарбуз 300 г
- авокадо 2 шт.
- шпинат 75 г
- кедрові горіхи 30 г
- оливкова олія 30 мл
- бальзамічний оцет 20 мл
- лимон половинка
- сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
- гарбуз крупно наріжте, збризніть оливковою олією і запікайте в духовці 45 хвилин.
- кедрові горіхи обсмажте на сковороді.
- буряк наріжте соломкою, перемішайте з краплею масла і бальзамічного оцту.
- печену гарбуз натріть на крупній тертці, додайте до неї оливкову олію, сіль, перець, половину горіхів.
- почистіть авокадо, натріть на крупній тертці, змішайте з соком лимона, оливковою олією, сіллю і перцем.
- на тарілку викладіть листя шпинату, а потім шарами буряк, гарбуз і авокадо.
- посипте горіхами.
Кростіні з рікоттою і ягодами
Інгредієнти:
- чіабатта 8 скибочок
- оливкова олія ¼ ст.
- цукор ¼ ст.
- рікотта 2 ст.
- сезонні ягоди 2,5 ст.
- ванільний екстракт 0,5 ч. Л.
- мед за смаком
Спосіб приготування:
- скибочки чіабатти змастіть оливковою олією і посипте цукром.
- підсмажте на сковороді з кожного боку до золотистого кольору.
- остудіть хліб.
- змішайте рікотту, ванільний екстракт і 1 ст. Л. Цукру
- розкладіть суміш по тостах, зверху посипте ягодами, збризніть медом.