15 кращих страв, які варто приготувати у вересні

177

Початок осені — прекрасний час. і не тільки тому, що ще тепло і сонячно, а й оскільки це час збору врожаю. сади, городи і поля приносять нам величезну кількість смачних дарів природи, наше ж завдання правильно ними розпорядитися. сьогодні ми пропонуємо вашій увазі рецепти страв, якими ви можете насолодитися у вересні. не пропустіть момент!

Галети з рікоттою та інжиром

Почнемо з солодкого!

Інгредієнти:

  • інжир 8 шт.
  • рікотта 100 г
  • мед 4 ч. л.
  • вершкове масло 150 г
  • цукор 2 ч. л.
  • ванільний екстракт 1 ч. л.
  • яйце 1 шт.
  • мука 2 ст.
  • цукрова пудра 3 ч. л.
  • крижана вода 4 ст. л.
  • сіль щіпка

Спосіб приготування:

  • у блендері змішайте просіяне борошно, сіль і цукрову пудру.
  • додайте нарізане кубиками вершкове масло (воно повинно бути холодним).
  • змішайте в блендері до стану крихти.
  • поступово влийте воду, включіть блендер і почекайте, поки тісто скачається в кулю.
  • дістаньте тісто і розділіть навпіл.
  • загорніть кожен шматочок в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
  • рікотту, мед і ванільний екстракт ретельно перемішайте.
  • дістаньте тісто і розкачайте, щоб кожен шматочок перетворився в круглий коржик.
  • кожне коло змастіть начинкою з рікотти, відступаючи від країв близько 5 см.
  • інжир наріжте скибочками і викладіть його на рікотту.
  • посипте зверху цукром.
  • наріжте кубиками вершкове масло і додайте поверх інжиру.
  • підніміть вільні краї тіста і загорніть їх так, щоб вийшов своєрідний бортик.
  • злегка збийте яйце з 1 ст. л. води і змастіть їм тісто.
  • покладіть галети на деко і випікайте в духовці 25-30 хвилин при температурі 180 °с.
  • потім трохи остудіть галети і подавайте з кулькою морозива.

Гарбузовий крем-суп

Інгредієнти:

  • гарбуз 1 кг
  • червона цибуля 1 шт.
  • часник 4 зубчики
  • курячий бульйон 1 л
  • бренді 100 мл
  • цукор 2 ст. л.
  • вершкове масло 50 г
  • оливкова олія 20 мл
  • вершки (35%) 100 мл
  • сіль, перець за смаком
  • гарбузове насіння за смаком

Спосіб приготування:

  • м’якоть гарбуза наріжте кубиками, цибулю і часник дрібно порубати.
  • розтопіть в сотейнику шматочок вершкового масла, додайте в нього оливкової і цибулю, трохи обсмажте на середньому вогні.
  • потім додайте до цибулі часник і обсмажте до появи сильного часникового запаху.
  • додайте гарбуз і обсмажуйте разом з цибулею і часником, постійно помішуючи.
  • як тільки боки у гарбуза стануть карамельного кольору, посипте її цукром і влийте до неї бренді.
  • продовжуйте тушкувати ще три хвилини.
  • влийте в сотейник бульйон, перемішайте.
  • дочекайтеся, поки бульйон закипить, потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 15 хвилин.
  • після додайте вершки, посоліть, поперчіть.
  • зніміть з вогню і за допомогою блендера збийте суп, щоб він перетворився в крем-суп.
  • подавайте з гарбузовим насінням.

Грибний суп

Інгредієнти:

  • білі гриби 6-7 шт.
  • картопля 4 шт.
  • морква 1 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • рослинна олія 1-2 ст. л.
  • сіль за смаком
  • сметана і петрушка за смаком

Спосіб приготування:

  • гриби, картопля, морква і цибуля поріжте, як вам подобається.
  • у каструлі обсмажте цибулю і моркву до прозорості цибулі.
  • додайте гриби і тушкуйте до готовності.
  • додайте картоплю і залийте холодною водою.
  • коли суп закипить, посоліть.
  • варіть до готовності картоплі.
  • подавайте суп зі сметаною і зеленню.

Яблучна шарлотка

Інгредієнти:

  • сметана 200 мл
  • яблука кислі 5 шт.
  • цукор 1 ст.
  • борошно 1 ст.
  • яйце 1 шт.
  • сода 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:

  • розігрійте духовку до 180 °с.
  • вимийте яблука, очистіть їх від шкірки, видаліть серцевину, наріжте часточками.
  • вмішайте сметану і соду.
  • в окремій ємності збийте цукор і яйце, з’єднайте зі сметаною.
  • просійте борошно і всипте її в тісто, ретельно перемішайте.
  • форму для випічки змастіть маслом, на дно викладіть половину яблук, вилийте частину тіста і викладіть інші яблука, поверх вилийте залишки тіста
  • запікайте в духовці 35-40 хвилин.

Брускетта з лисичками

Інгредієнти:

  • чіабатта 4 скибочки
  • гриби лисички 100 г
  • рікотта 40 г
  • базилік 1 гілочка
  • оливкова олія за смаком
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

  • лисички добре помийте, наріжте.
  • на сковороді розігрійте трохи оливкової олії і обсмажте лисички на сильному вогні до золотистого кольору.
  • в кінці смаження посоліть гриби.
  • скибочки чіабатти змастіть оливковою олією, обсмажте з двох сторін.
  • на скибочки чіабатти викладіть базилік, лисички і шматочки рікотти.
  • їжте, поки не охолола!

Баклажани в медовому соусі

Інгредієнти:

  • баклажани 2 шт.
  • мед 2 ст. л.
  • лимон 1 шт.
  • часник 3 зубчики
  • імбир шматочок 2 см
  • зіра 1 ч. л.
  • оливкова олія за смаком
  • сіль за смаком
  • зелень за смаком

Спосіб приготування:

  • баклажани наріжте шматочками, посоліть, залиште на 30 хвилин, щоб зникла гіркота.
  • натріть на тертці цедру лимона.
  • часник і імбир подрібніть.
  • баклажани обсмажте в олії, викладіть на паперовий рушник.
  • обсмажте часник, додайте до нього імбир, спеції, мед, лимонні сік і цедру.
  • все перемішайте і викладіть туди баклажани.
  • обсмажуйте десять хвилин.
  • подавайте, прикрасивши зеленню.

Картопляна запіканка

Інгредієнти:

  • яловичина 400 г
  • картопля 1 кг
  • цибуля 1 шт.
  • петрушка пучок
  • сметана 150 г
  • сир за смаком

Спосіб приготування:

  • м’ясо пропустіть через м’ясорубку з цибулею і петрушкою.
  • обсмажте вийшов фарш.
  • відваріть картоплю і зробіть з нього пюре.
  • половину пюре викладіть у форму для запікання, зверху викладіть фарш і накрийте його залишилися пюре.
  • змастіть запіканку сметаною, посипте тертим сиром.
  • запийте в духовці при температурі 180°с 45 хвилин.

Груші» прекрасна олена »

Інгредієнти:

  • груші (міцні, тверді) 4 шт.
  • цукор 2 ст. л.
  • шоколад 200 г
  • вершки 2 ст. л.
  • ванільне морозиво 500 г

Спосіб приготування:

  • почистіть груші, видаліть серцевинки, розрізати не потрібно.
  • у каструлі доведіть до кипіння воду з цукром, покладіть груші і варіть близько десяти хвилин.
  • на водяній бані розтопіть шоколад.
  • у розтоплений шоколад додайте вершки.
  • подавайте разом з грушею, шоколадом і ванільним морозивом.

Печені персики

Інгредієнти:

  • персики 4 шт.
  • печиво амаретті 180 г
  • жовток 1 шт.
  • какао-порошок 1 ст. л.
  • солодке вино 1 келих
  • вершкове масло 15 г
  • цукрова пудра 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  • чи не очищаючи від шкірки, розріжте персики навпіл, видаліть шкірку, частина м’якоті вийміть і відкладіть.
  • у блендері подрібніть амаретті з жовтком, какао і вийнятою м’якоттю.
  • цією сумішшю начините персики, викладіть їх на змащене маслом деко, на кожен покладіть по шматочку масла і збризніть солодким вином.
  • запікайте при температурі 180 °с 20 хвилин, один або два рази полийте соком, що виділився.
  • подавайте теплими.

Буряковий салат

Інгредієнти:

  • буряк 500 г
  • козячий сир 150 г
  • фініки без кісточок 6 шт.
  • рукола 200 г
  • волоські горіхи 50 г
  • оливкова олія 3 ст. л.
  • часник 1 зубчик
  • білий винний оцет 2 ст. л.
  • мед 2 ч. л.

Спосіб приготування:

  • розігрійте духовку до 200 °с.
  • запікайте буряк до стану м’якості.
  • буряк наріжте часточками.
  • фініки і козячий сир наріжте скибочками.
  • у мисці віночком змішайте масло, подрібнений часник, оцет і мед.
  • викладіть на блюдо буряк, сир, фініки і руколу, полийте соусом і посипте волоськими горіхами.

Салат з кавуном, зеленню і сиром

Інгредієнти:

  • сир 125 г
  • шпинат або рукола 100 г
  • кавун 250 г
  • йогурт натуральний 60 г
  • оливкова олія за смаком
  • м’ята пучок
  • цукор, сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • змішайте оливкову олію, йогурт, цукор, сіль і перець, додайте подрібнену свіжу м’яту.
  • отриманий соус змішайте зі шпинатом або руколою.
  • на шпинат викладіть часточки кавуна без шкірки.
  • наріжте кубиками сир.
  • викладіть зверху на салат. Сливи і запікайте ще десять хвилин.

Фріттата

Інгредієнти:

  • кабачок 1 шт.
  • болгарський перець 1 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • зелень 1 пучок
  • яйце 4 шт.
  • молоко ½ ст.
  • оливкова олія 2 ст. л.
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • кабачок очистіть від шкірки і наріжте тонкою соломкою.
  • перець також наріжте соломкою.
  • цибулю і зелень подрібніть.
  • обсмажте цибулю на оливковій олії.
  • коли цибуля стане м’яким, додайте до нього кабачки, посоліть, поперчіть.
  • смажте 2-3 хвилини.
  • збийте яйця з молоком, додайте до них зелень і перець.
  • вилийте суміш до кабачків.
  • омлет можна випікати на сковороді на повільному вогні або запікати в духовці 15-20 хвилин.

Салат з буряка, гарбуза і авокадо

Інгредієнти:

  • відварний буряк 500 г
  • гарбуз 300 г
  • авокадо 2 шт.
  • шпинат 75 г
  • кедрові горіхи 30 г
  • оливкова олія 30 мл
  • бальзамічний оцет 20 мл
  • лимон половинка
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • гарбуз крупно наріжте, збризніть оливковою олією і запікайте в духовці 45 хвилин.
  • кедрові горіхи обсмажте на сковороді.
  • буряк наріжте соломкою, перемішайте з краплею масла і бальзамічного оцту.
  • печену гарбуз натріть на крупній тертці, додайте до неї оливкову олію, сіль, перець, половину горіхів.
  • почистіть авокадо, натріть на крупній тертці, змішайте з соком лимона, оливковою олією, сіллю і перцем.
  • на тарілку викладіть листя шпинату, а потім шарами буряк, гарбуз і авокадо.
  • посипте горіхами.

Кростіні з рікоттою і ягодами

Інгредієнти:

  • чіабатта 8 скибочок
  • оливкова олія ¼ ст.
  • цукор ¼ ст.
  • рікотта 2 ст.
  • сезонні ягоди 2,5 ст.
  • ванільний екстракт 0,5 ч. л.
  • мед за смаком

Спосіб приготування:

  • скибочки чіабатти змастіть оливковою олією і посипте цукром.
  • підсмажте на сковороді з кожного боку до золотистого кольору.
  • остудіть хліб.
  • змішайте рікотту, ванільний екстракт і 1 ст. л. цукру
  • розкладіть суміш по тостах, зверху посипте ягодами, збризніть медом.