3 пісних страви за 30 хвилин

12

Під час посту меню має бути здоровим, повноцінним, а головне — різноманітним. Для тих, хто не хоче проводити на кухні багато часу, ми зробили добірку смачних і корисних страв — на приготування кожного піде максимум 30 хвилин, а то й менше.

Теплий салат з кускусом і овочами

Інгредієнти:

  • кускус 120 г
  • солодкий перець 1 шт.
  • кабачок 80 г
  • часник 1-2 зубчики
  • помідор середній 1 шт.
  • овочевий бульйон або окріп 200 мл
  • оливкова олія 4 ст. Л.
  • сіль, перець за смаком
  • свіжий базилік для подачі
  • сік лимона 1 ст. Л.
  • цедра лимона терта 2 ст. Л.

Спосіб приготування:

  • перець, кабачок і помідор нарізати невеликими кубиками. Часник дрібно порубати. 
  • розігріти в сковороді на середньому вогні 1 ст.л. Оливкової олії. Додати часник і обсмажувати 1-2 хвилини.
  • додати перець і обсмажувати дві хвилини, помішуючи. 
  • додати кабачок і обсмажувати дві хвилини, помішуючи.
  • додати помідор, кускус і готувати, помішуючи, ще дві хвилини.
  • залити все бульйоном (окропом), накрити кришкою і готувати 4-5 хвилин, періодично помішуючи, щоб кускус не злипався.
  • для заправки змішати оливкове масло, що залишилося, лимонний сік і цедру.
  • готовий кускус трохи остудити, полити заправкою, посолити і поперчити за смаком. Прикрасити свіжим базиліком і подавати. Приємного апетиту!

Грибний суп з овочами

Інгредієнти:

  • печериці 160 г
  • цибуля ріпата 1 шт.
  • картопля 1 шт.
  • шпинат свіжий або заморожений 70 г
  • морква 1 шт.
  • часник 3 зубчики
  • вода 1,5 л
  • кокосові вершки або молоко 150 мл
  • свіжа зелень для подачі
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • овочі нарізати дрібним кубиком, гриби-скибочками.
  • у сковороді розігріти трохи рослинного масла і обсмажувати цибулю і моркву 3-4 хвилини. 
  • додати в сковороду гриби і обсмажувати 3-4 хвилини. 
  • додати картоплю, обсмажувати дві хвилини, помішуючи. Додати нарізаний шпинат і подрібнений часник і обсмажувати ще одну хвилину, помішуючи.
  • у каструлю налити воду, довести до кипіння, додати обсмажені овочі і гриби. Зменшити вогонь до середнього і варити 15 хвилин. 
  • заправити суп кокосовими вершками, посолити і поперчити за смаком. Подавати, прикрасивши свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Паста з брокколі

Інгредієнти:

  • паста будь-якої форми 280 г
  • брокколі (суцвіття) 280 г
  • оливкова олія 2 ст. Л.
  • рослинне молоко або вершки 300 мл
  • борошно 25 г
  • часник 2 зубчики
  • сіль, перець за смаком
  • кедрові горіхи (за бажанням) для подачі

Спосіб приготування:

  • відварити пасту в підсоленій воді за інструкцією на упаковці. За 4-5 хвилин до закінчення варіння додати в каструлю брокколі. Злити воду.
  • у сковороді на середньому вогні розігріти оливкову олію. Додати подрібнений часник і обсмажувати 1-2 хвилини. Додати борошно і обсмажувати ще одну хвилину, помішуючи. Влити молоко або вершки і перемішати до однорідності. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального і варити дві хвилини. 
  • додати в сковороду пасту і брокколі, перемішати. Посолити і поперчити за смаком. Прикрасити кедровими горішками і подавати. Приємного апетиту!