Під час посту меню має бути здоровим, повноцінним, а головне — різноманітним. Для тих, хто не хоче проводити на кухні багато часу, ми зробили добірку смачних і корисних страв — на приготування кожного піде максимум 30 хвилин, а то й менше.
Теплий салат з кускусом і овочами
Інгредієнти:
- кускус 120 г
- солодкий перець 1 шт.
- кабачок 80 г
- часник 1-2 зубчики
- помідор середній 1 шт.
- овочевий бульйон або окріп 200 мл
- оливкова олія 4 ст. Л.
- сіль, перець за смаком
- свіжий базилік для подачі
- сік лимона 1 ст. Л.
- цедра лимона терта 2 ст. Л.
Спосіб приготування:
- перець, кабачок і помідор нарізати невеликими кубиками. Часник дрібно порубати.
- розігріти в сковороді на середньому вогні 1 ст.л. Оливкової олії. Додати часник і обсмажувати 1-2 хвилини.
- додати перець і обсмажувати дві хвилини, помішуючи.
- додати кабачок і обсмажувати дві хвилини, помішуючи.
- додати помідор, кускус і готувати, помішуючи, ще дві хвилини.
- залити все бульйоном (окропом), накрити кришкою і готувати 4-5 хвилин, періодично помішуючи, щоб кускус не злипався.
- для заправки змішати оливкове масло, що залишилося, лимонний сік і цедру.
- готовий кускус трохи остудити, полити заправкою, посолити і поперчити за смаком. Прикрасити свіжим базиліком і подавати. Приємного апетиту!
Грибний суп з овочами
Інгредієнти:
- печериці 160 г
- цибуля ріпата 1 шт.
- картопля 1 шт.
- шпинат свіжий або заморожений 70 г
- морква 1 шт.
- часник 3 зубчики
- вода 1,5 л
- кокосові вершки або молоко 150 мл
- свіжа зелень для подачі
- сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
- овочі нарізати дрібним кубиком, гриби-скибочками.
- у сковороді розігріти трохи рослинного масла і обсмажувати цибулю і моркву 3-4 хвилини.
- додати в сковороду гриби і обсмажувати 3-4 хвилини.
- додати картоплю, обсмажувати дві хвилини, помішуючи. Додати нарізаний шпинат і подрібнений часник і обсмажувати ще одну хвилину, помішуючи.
- у каструлю налити воду, довести до кипіння, додати обсмажені овочі і гриби. Зменшити вогонь до середнього і варити 15 хвилин.
- заправити суп кокосовими вершками, посолити і поперчити за смаком. Подавати, прикрасивши свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Паста з брокколі
Інгредієнти:
- паста будь-якої форми 280 г
- брокколі (суцвіття) 280 г
- оливкова олія 2 ст. Л.
- рослинне молоко або вершки 300 мл
- борошно 25 г
- часник 2 зубчики
- сіль, перець за смаком
- кедрові горіхи (за бажанням) для подачі
Спосіб приготування:
- відварити пасту в підсоленій воді за інструкцією на упаковці. За 4-5 хвилин до закінчення варіння додати в каструлю брокколі. Злити воду.
- у сковороді на середньому вогні розігріти оливкову олію. Додати подрібнений часник і обсмажувати 1-2 хвилини. Додати борошно і обсмажувати ще одну хвилину, помішуючи. Влити молоко або вершки і перемішати до однорідності. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального і варити дві хвилини.
- додати в сковороду пасту і брокколі, перемішати. Посолити і поперчити за смаком. Прикрасити кедровими горішками і подавати. Приємного апетиту!