Пропонуємо кілька простих, а головне, швидких рецептів піци на сковороді. начинка може бути будь-який, як, втім, і основа, ви можете сміливо експериментувати, не боячись потерпіти кулінарне фіаско.
Рецепт №1
Інгредієнти:
- яйця 2 шт.
- борошно 9 ст. л.
- майонез 3 ст. л.
- сметана 4 ст. л.
- твердий сир 150 г
- ковбаса 400 г
- помідори 3 шт.
Спосіб приготування:
- у відповідній ємності збийте яйця.
- додайте до яєць майонез і сметану, ретельно перемішайте.
- поступово вмішайте в суміш борошно.
- на сковороду влийте соняшникову олію, а потім тісто, рівномірно розподіливши його по всій поверхні.
- поки тісто підсмажується, наріжте ковбасу і викладіть її на тісто.
- помідори наріжте кружальцями і помістіть їх поверх ковбаси.
- сир натріть на крупній тертці і також викладіть на сковороду.
- зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою і готуйте піцу протягом десяти хвилин.
Рецепт №2
Інгредієнти:
- картопля 400 г
- яйце 1 шт.
- борошно 2 ст. л.
- сіль, перець за смаком
- чебрець 0,5 ч. л.
- лук-порей 1 шт.
- бекон 200 г
- печериці 100 г
- помідори 1 шт.
- твердий сир 50 г
- сушений базилік 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- почистіть картоплю і натріть його на тертці.
- у картопляну масу додайте сіль, перець, чебрець, яйце і борошно, добре перемішайте.
- наріжте скибочками бекон, кільцями — цибуля-порей, часточками — печериці.
- розігрійте в сковороді рослинне масло, протягом пари хвилин обсмажте бекон, цибулю і печериці.
- в іншій сковороді також розігрійте рослинне масло і викладіть на неї картопляну масу, обсмажуйте на сильному вогні до рум’яного стану.
- наріжте кільцями помідор.
- на тертці натріть сир.
- переверніть картопляний млинець і викладіть на нього начинку з бекону, печериць і цибулі, потім викладіть зверху помідори і посипте базиліком і сиром.
- накрийте сковороду кришкою і смажте кілька хвилин, поки сир не розплавиться.
Рецепт №3
Інгредієнти:
- сметана 8 ст. л.
- яйце 2 шт.
- борошно 5 ст. л.
- розпушувач ½ ч. л.
- сіль, перець за смаком
- помідор 1 шт.
- солодкий перець 1 шт.
- оливки без кісточок 10 шт.
- куряче (відварне) 50 г
- бекон 50 г
- твердий сир 150 г
- зелень за смаком
Спосіб приготування:
- змішайте сметану і яйця.
- всипте борошно, сіль, перець і розпушувач, перемішайте.
- наріжте помідори, солодкий перець, куряче м’ясо, бекон.
- натріть сир.
- розігрійте в сковороді рослинне масло, влийте тісто, розкладіть начинку і посипте сиром.
- зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою, залиште на 15-20 хвилин.
- коли піца буде готова, її можна посипати зеленню.