Найчастіше ми варимо і консервуємо, але застосування цукру, солі, оцту та інших консервантів корисно не всім. Крім того, при консервації, варінні і кип’ятінні втрачаються цінні речовини, тому сушка — відмінна альтернатива для заготовки!
Аргументів на користь такої обробки плодів багато.
Це просто
сушка-простий і доступний метод, не вимагає особливої підготовки, особливих знань. У відсутності спеціальної підсушує електротехніки така заготовка може з успіхом проводитися на відкритому повітрі в тінистому, добре провітрюваному просторі або ж у звичайній духовці, не відволікаючи при цьому вашу увагу.
Це економічно
сушка — один з найбільш економічних методів: вона не вимагає ніяких додаткових витрат. Не треба закуповувати банки, кришки, цукор, прянощі і т. Д.
Це корисно
В процесі сушіння не застосовуються високі температури, тому зберігається, а частіше — в кілька разів підвищується концентрація вітамінів, мікроелементів та інших активних речовин.
Це поживно
Після висушування продукт стає поживним і висококалорійним. У сушеному вигляді плоди надають страві особливий неповторний смак. Що стосується підвищеної калорійності — в деяких випадках цей факт може бути обмеженням.
Це зручно
Сушені плоди дуже зручні у використанні, тому що не вимагають особливих умов зберігання: досить звичайного паперового пакета, і поживний продукт завжди з вами на роботі і в дорозі. Висушеному продукту можна швидко і легко повернути первісний вигляд, замочивши на деякий час у звичайній воді.
Висушувати можна зелень і бадилля, морква, томати, буряк, цибуля, часник, яблука, шипшина, смородину, журавлину і багато іншого. Чи не підходять для сушіння тільки ті овочі і фрукти, які більш ніж на 85% складаються з води: огірки, капуста, редис.
Зараз багато сушених продуктів можна купити в магазині, проте більшість господинь вважають за краще заготовлювати їх самостійно. Відмінно, якщо у вас є електросушарка. Якщо немає, використовуйте духовку або по — старому-сушіть на свіжому повітрі.