5 кращих гастрономічних міст світу

74

Гастрономічний туризм стрімко набирає обертів: все більше людей готові подолати тисячі кілометрів, щоб покуштувати яке-небудь вишукане і екзотичне блюдо. Якщо ж ви поки не досвідчені в подібних подорожах і не знаєте, звідки почати свій шлях гурмана, вам стане в нагоді наша добірка гастрономічних міст світу, які варто відвідати в першу чергу.

Нью-йорк, сша

Нью-йорк як ніхто знає толк в їжі і невпинно зізнається їй в любові: тут зосереджена величезна кількість ресторанів, що представляють всі кухні світу, а цінова політика задовольнить туриста з будь-яким бюджетом.

У місті, яке ніколи не спить, можна покуштувати як різноманітної вуличної їжі, так і побувати в преміальних закладах, які облюбували політики і голлівудські зірки. Ще один бонус-безперервна низка фестивалів їжі, фуд-виставок, кулінарних ринків і майстер — класів-від змагання з приготування чилі та італійського морозива до обідів із зірковими шеф-кухарями і гонок на фуд-траках.

Токіо, японія

Хочете вийти із зони гастрономічного комфорту — вирушайте в токіо: рік за роком сюди нестримно вабить любителів екстремальних смакових відчуттів. Ви зможете пообідати в наручниках в справжній в’язниці, подивитися бої роботів, поглинаючи замовлене блюдо — покуштувати смажену саламандру, печиво з ос, морозиво з восьминога, а також дивину з дивин-все ще б’ється серце жаби! 

втім, в токіо вистачає і закладів з більш традиційною і звичною кухнею — від вишуканих ресторанів-володарів зірок мішлен до атмосферних пабів, де подають відмінне саке і місцеве пиво за досить демократичними цінами.

Ліма, перу

Якщо ви всією душею любите морепродукти, неодмінно відвідайте ліму. Завдяки вдалому розташуванню на тихоокеанському узбережжі, ліма невпинно радує туристів найсвіжішими устрицями, восьминогами, маринованою сирою рибою — севіче, крабами та іншими морськими ласощами. 

багато кухарів примудряються змішувати перуанські і японські інгредієнти, створюючи воістину шедевральні гастрономічні мікси. Втім, не тільки морепродуктами славиться ліма: в місцевих автентичних тавернах можна покуштувати різні види чичи з перуанської кукурудзи, рокото — фарширований м’ясом перець чилі, а також знамениту на весь світ качку під гострим соусом.

Париж, франція

Парижани — запеклі ласуни, і якщо ви з ними солідарні і жити не можете без шоколаду та інших солодких ласощів, то париж — перший пункт у вашому туристичному маршруті. 

Це місто знамените своїми кафе, де готують кращий в світі гарячий шоколад; булочними, полонить ароматами свіжої випічки і хрустких багетів; шоколадними бутиками і кондитерськими, чиї вітрини, що рясніють різнокольоровими макарунами, тістечками мільфей, хмарками безе і повітряними еклерами, більше схожі на музейні експонати.

Відвідати всі цікаві гастрономічні містечка за один раз не вийде — і не сподівайтеся. Тим краще, адже париж-це місто, в яке варто повертатися знову і знову.  

Монтевідео, уругвай

Уругвай споконвіку змагається з аргентиною за титул короля м’ясної кухні. Та й чи може бути інакше в країні з багатомільйонним поголів’ям великої рогатої худоби і достатком ринків, де від ароматів і шипіння смажиться на грилі м’яса буквально паморочиться голова. 

один з найстаріших ринків, меркадо-дель-пуерто, розташований в монтевідео — тут можна покуштувати чудовий стейк з вигодованої на траві яловичини, пікантну свинячу ковбасу чорізо і кров’яну-морсільо, поласувати потрошками і яловичими реберцями асадо, що стікають соком на розпеченому вугіллі. І все це-з обов’язковою приправою чімічуррі з рубаним часником, червоним перцем і прянощами. Словом, справжній рай для пристрасного м’ясоїда!