5 звичок, які зроблять вас здоровішими і щасливішими

25

Фізичні вправи

Починайте щоранку з легкої зарядки: хоча б 5-10 хвилин робіть гімнастику-розминку, це обов’язково допоможе вам остаточно розбудити організм і отримати заряд енергії.

Піші прогулянки

Обов’язково ходіть якомога більше пішки, по можливості не користуйтеся ліфтом. використовуючи додаток у вашому смартфоні, контролюйте відстань, яку пройшли за день: добре, якщо ви пройшли більше 10 000 кроків. не уникайте роботи по дому: миття підлоги або вікна прекрасно тренує м’язи, спалюючи приблизно 350 ккал/год.

Не забувайте пити воду

Не забувайте пити воду протягом дня, ставте пляшку з водою на чільне місце. пити її потрібно за потребою. наш організм має складний механізм розподілу води: вона — основний компонент харчування, своєрідний розчинник і регулятор всіх життєво важливих функцій організму.

Слідкуйте за харчуванням

Запорукою нашого гарного настрою, відмінної фізичної форми і здоров’я є правильне харчування. правильне харчування — це не дієта і не обмеження, це настрій на отримання задоволення від вживання корисних продуктів і, звичайно ж, помірність і збалансованість вашого раціону харчування.

Різноманітність

Існують принципи «харчової піраміди»: в основі її складні вуглеводи — цільнозернові продукти, злаки; вище — фрукти і овочі; потім продукти, багаті білками (м’ясо, риба, молочні, молочнокислі продукти); далі жиросодержащие продукти (рослинні масла, горіхи, авокадо, маслини); на вершині легкі вуглеводи-солодощі, споживання яких має бути мінімальним.

Якість

Використовуйте тільки натуральні і свіжі продукти.

Температура

Не забувайте про температурний режим їжі: для травлення однаково шкідлива і занадто холодна, і занадто гаряча їжа.

Час

Не поспішайте, їжте повільно, насолоджуйтеся смаком їжі, відчуйте її аромат і післясмак.

Їжте більше овочів

Ваше меню має формуватися з урахуванням вищесказаних принципів і необхідної енергетичної потреби. прислухайтеся до переваг жителів середземномор’я — їх кухня користується особливою популярністю в світі.

В італії, яка входить в топ — 5 країн з найвищою тривалістю життя, це меню моряків, де м’ясо птиці використовується не більше двох разів на тиждень, риба — 3-4 рази на тиждень, червоне м’ясо-один раз на тиждень, і то далеко не в кожній родині.

У багатьох сім’ях м’ясні страви — тільки для особливих подій, свят і сімейних урочистостей. найголовніше-свіжі овочі. на думку італійців, вони повинні бути присутніми в кожній трапезі. у моряків сардинії, які навіть в 90 років виходять в море, обсяг овочів займає половину тарілки!