5 продуктів, які знижують захист від коронавірусу

19

Людство раз у раз атакують нові небезпечні мікроорганізми, тому про імунітет слід піклуватися постійно, а не тільки в холодну погоду. Одним з важливих умов здоров’я є харчування. Поряд з корисними продуктами, що підвищують імунітет, є і ті, що знижують захист організму і роблять людину вразливою для вірусів. Розповідаємо, якої їжі краще уникати, щоб підтримати здоровий імунітет.

Цукор

Цукор, потрапляючи в кров, різко знижує кількість лейкоцитів-імунних клітин людини. Крім цього, підвищений рівень цукру в крові створює сприятливі умови для розмноження хвороботворних мікроорганізмів і ракових клітин. Ось чому в періоди міжсезоння рекомендується обмежити вживання солодощів.

Сухі сніданки

Крім того, що сухі сніданки часто містять цукор, в них багато крохмалю, який створює в кишечнику клейку середу, яку так люблять патогенні бактерії, грибки і паразити. Крім того, клітковини в таких сніданках майже немає, зате є фітинова кислота, яка перешкоджає засвоєнню таких важливих елементів, як цинк, залізо, кальцій і магній. Якщо вранці у вас немає часу готувати повноцінний сніданок, залийте на ніч кефіром або йогуртом звичайну вівсянку або гречку.

Ковбаса і жирне м’ясо

Ковбасні вироби і жирне м’ясо багаті тваринними жирами і вільними радикалами, які надають руйнівну дію на організм і знижують вироблення антитіл. У ковбасі також міститься глутамат натрію-ще один ворог імунітету. Смакова добавка знижує кислотність середовища в кишечнику, допомагаючи бактеріям і вірусам «пробити» захисний бар’єр організму.

Сирі яйця

Сирі яйця містять білок авідин, який може блокувати засвоєння біотину — водорозчинного вітаміну групи в, необхідного для підтримки імунітету. Також сирі яйця у великих кількостях перешкоджають засвоєнню білків, викликаючи загальну слабкість організму.

Алкоголь

Алкогольні напої навіть у невеликих дозах пригнічують лейкоцити, змінюючи склад крові. Однак більш небезпечним станом є похмілля: печінка зайнята виведенням залишків спиртного, тому гірше справляється з токсинами. Через це шкідливі мікроорганізми мають набагато більше шансів на виживання. Щоб захистити організм, під час похмілля рекомендується багато пити і потіти, щоб прискорити виведення шкідливих речовин.