5 рецептів, які можна приготувати з дачними яблуками

28

яблучний сезон підійшов до кінця. як впоратися з урожаєм дачних яблук, якщо заготовки на зиму ви робити не плануєте? звичайно, терміново додати в меню найкрутіші страви з цим солодким фруктом. ділимося п’ятьма цікавими рецептами, які скрасять холодну осінь і допоможуть використовувати весь збір, щоб жодне яблучко не пропало даремно.

Користь домашніх яблук

всі без винятку сорти яблук багаті пектином і волокнами, необхідними для гарного травлення, органічними кислотами, а також цілим комплексом вітамінів, серед яких — а, в, с і рр. крім того, яблука — це джерело корисних макро — і мікроелементів. фрукти містять натрій, магній, калій, цинк і залізо. найбільше легкозасвоюваного заліза міститься в червоних яблуках, а зелені і жовті сорти містять менше цукру і є гіпоалергенними.дачні яблука відрізняються від магазинних тим, що вони не оброблені хімічними складами і зберегли всі свої поживні властивості. саме тому не варто обходити такі яблука стороною: краще, навпаки, постаратися витягти з «яблучного буму» максимум користі і порадувати себе на 100% натуральними вітамінами.   

Свинина в яблуках

Вам знадобиться:

  • оливкова олія 2 ст. л.
  • свинячі стейки на кістці 120 г
  • сіль, перець за смаком
  • курячий бульйон 3/4 ст.
  • діжонська гірчиця 1 ст. л.
  • шавлія свіжий подрібнений 1 ст. л.
  • розмарин свіжий подрібнений 1 ч. л.
  • кмин свіжий подрібнений 1 ч. л.
  • яблука, нарізані тонкими скибочками 3-4 шт.
  • червона цибуля, нарізана тонкими кільцями 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. свинину приправте сіллю і перцем.
  2. у глибокій сковороді розігрійте 1 ст. л. масла і викладіть на неї стейки. 
  3. обсмажуйте м’ясо по п’ять хвилин з кожного боку, щоб воно стало м’яким і майже готовим.
  4. перекладіть м’ясо на тарілку.
  5. у невеликій мисці змішайте курячий бульйон і гірчицю.
  6. знову розігрійте в глибокій сковороді 1 ст. л. масла і обсмажте цибулю. додайте зелень, сіль, перець і перемішайте.
  7. влийте в сковороду бульйон з гірчицею і перемішайте інгредієнти.
  8. перекладіть м’ясо в сковороду з бульйоном і тушкуйте близько п’яти хвилин, щоб зайва рідина випарувалася, а свинина стала м’якою.

Німецький яблучний панкейк в духовці

Вам знадобиться:

  • яйця 3 шт.
  • молоко 1 ст.
  • борошно 3/4 ст.
  • сіль 1/2 ч. л.
  • мускатний горіх щіпка
  • масло вершкове 6 ст. л.
  • яблука, нарізані тонкими скибочками 3-4 шт.
  • цукор коричневий 2 ст. л.
  • цукрова пудра для подачі

Спосіб приготування:

  1. розігрійте велику сковороду в духовці, виставивши температуру 220 градусів.
  2. змішайте за допомогою блендера яйця, борошно, сіль і мускатний горіх.
  3. 3 ст. л. масла викладіть на сковороду і дочекайтеся, щоб воно розтануло.
  4. перелийте тісто на сковороду і запікайте близько 20 хвилин до золотистої скоринки. вийнявши з духовки, дайте трохи охолонути.
  5. приготуйте топінг: у сковороді змішайте яблука, 3 ст.л. масла і цукор. обсмажте суміш, щоб яблука стали м’якими.
  6. перекладіть суміш на панкейк і подавайте, злегка присипавши цукровою пудрою.

Медова шарлотка

Вам знадобиться:

  • яблука, нарізані тонкими часточками 5-6 шт.
  • яйця 5 шт.
  • сіль щіпка
  • борошно 200 г
  • цукор 5-6 ст. л.
  • мед 3-4 ст. л.
  • сода 1/2 ст. л.
  • масло вершкове 20 г

Спосіб приготування:

  1. розігрійте духовку до 170 градусів і підготуйте форму для запікання, застеливши її пергаментом і посипавши 1 ст.л. цукру.
  2. вершкове масло наріжте шматочками і викладіть у форму.
  3. викладіть поверх масла і цукру шматочки яблук.
  4. приготуйте тісто: вбийте яйця в борошно і збийте міксером. додайте цукор і знову збийте.
  5. мед розігрійте в сотейнику і додайте в нього соду. перемішайте і варіть кілька хвилин.
  6. медову суміш перелийте в тісто, продовжуючи збивати.
  7. просіяне борошно додавайте в тісто, продовжуючи помішувати.
  8. вилийте готове тісто до яблук.
  9. випікайте шарлотку 35 хвилин.
  10. подавайте, злегка остудивши і посипавши цукровою пудрою.

Салат з яблуками, волоським горіхом і блакитним сиром

Вам знадобиться:

  • оливкова олія 6 ст. л.
  • свіжа кінза подрібнена 1/2 ст.
  • апельсиновий сік 1/4 ст.
  • бальзамічний оцет 1/4 ст.
  • мед 3 ст. л.
  • подрібнений часник 1 ст. л.
  • сіль за смаком
  • яблука, нарізані часточками 3 шт.
  • салатна суміш (зелень) 150 г
  • волоський горіх колотий і обсмажений 1 ст.
  • подрібнений блакитний сир 1/2 ст.

Спосіб приготування:

  1. зробіть заправку, змішавши в окремій мисці масло, кінзу, сік, оцет, мед, часник і сіль.
  2. у салатній чаші змішайте яблучні часточки з 1/4 вийшла заправки.
  3. яблучні часточки приготуйте на грилі по 3-4 хвилини з кожного боку.
  4. у салатній чаші змішайте зелень для салату, готові яблука, сир і горіхи.
  5. подавайте, полив салат залишилася заправкою.

Курка в гірчичному соусі з яблуками

Вам знадобиться:

  • філе курки 400 г
  • сіль, перець за смаком
  • масло вершкове 3 ст. л.
  • яблука, нарізані тонкими скибочками 3-4 шт.
  • цукор коричневий 1/2 ст.
  • діжонська гірчиця 1/4 ст.

Спосіб приготування:

  1. філе курки посипте сіллю і перцем.
  2. розігрів в сковороді масло, обсмажте на ньому курку, щоб вона більше не була рожевого кольору. перекладіть курку на тарілку.
  3. у тій же сковороді обсмажте яблука з цукром і гірчицею на середньому вогні, щоб яблука стали м’якими.
  4. знову перекладіть курку в сковороду з яблуками і обсмажуйте до готовності на середньому вогні.
  5. подавайте готову страву з листям салату і помідорами черрі.