5 рецептів пирогів для тих, кому набридла шарлотка

16

Навіть якщо це рецепт шарлотки вашої прабабусі, технологія якого тримається в найсуворішому секреті і передається з вуст в уста тільки жінкам вашої родини, це не гарантує вам стабільного захоплення від кожного його приготування. Як кажуть психологи, інтерес — це сама нестабільна емоція. І щоб її підтримувати, потрібно балувати об’єкт різноманітністю і бути готовою на хитрощі.

Загалом, резюмуючи все вищесказане, дозволяємо собі похуліганити, присмачуємо страви «родзинками», а краще «перцями»! приступимо!

Дієтичний грушевий пиріг з розмарином і ванільним соусом

Поєднання розмарину з грушею цілком може стати сюжетом для весільного тосту а-ля: «я бажаю вам гармонії, в якій ви перемішуєтеся, але не втрачаєте себе!»адже правда, змішайте грушу з персиком — отримаєте солодку кашу, а в парі розмарину з грушею кожне звучання можна відчути окремо. Разом вони роблять смак ширше і об’ємніше. Від філософії до справи!

Вам знадобляться:

  • борошно кукурудзяне 100 г
  • борошно рисова 50 г
  • борошно пшеничне цільнозернові 50 г
  • яйце 2 шт.
  • цукор за смаком
  • сир знежирений (у пачках) 200 г
  • розпушувач 1 ч. Л.
  • груші 800 г
  • сіль 0,5 ч. Л.
  • молоко 0,5% 1 склянку
  • крохмаль кукурудзяний 1 ч. Л.
  • розмарин свіжий 1-2 ст. Л.
  • ваніль в стручках 1 шт.
  • цукор за смаком
  • кориця 1 ст. Л.
  • крохмаль кукурудзяний 1 ст .л.

Для тіста: змішайте сир з яйцями, борошно з розпушувачем і цукром, об’єднайте дві маси і вимісити еластичне тісто, яке не липне до рук. Оберніть тісто плівкою і приберіть на 1-2 години в холодильник.

Для начинки: груші почистіть, поріжте кубиками в миску. Додайте в груші одну столову ложку крохмалю, цукор, сіль і корицю. У ковшику змішайте молоко з цукром, чайною ложкою крохмалю, подрібненим розмарином і насінням ванілі (стручок ванілі розрізати уздовж гострим ножем і лезом ножа зчистити внутрішню частину з насінням), поставити на вогонь. Доведіть до кипіння і проварюйте, поки суміш не почне густіти. Вилийте вийшов молочний соус в груші і перемішайте.

Коли тісто полежить, дістаньте з холодильника, розділіть на дві частини. Більшу частину тіста розкачайте для основи, викладіть у форму, зробивши бортики. На тісто викладіть начинку.

Тісто, що залишилося розкачайте, поріжте на вісім смужок і викладіть зверху на пиріг, по черзі піднімаючи смужки, щоб вони перепліталися. Випікайте пиріг при температурі 180 градусів близько 40-60 хвилин. При необхідності накрийте зверху фольгою, щоб не підгорів. Готовий пиріг остудити, щоб начинка остаточно застигла. 

Кекс з журавлиною

Фішка цього пирога — журавлинна заливка, якою вистилають верхівку. Від неї і око радіє літньому соковитому кольору, і шлуночок шле подяки за виразний журавлинно-апельсиновий смак. Майже всі інгредієнти- «базовий гардероб» будь-якого холодильника. З» святкового » залишиться докупити тільки журавлину і апельсин.

Вам знадобляться:

  • борошно 240 г
  • вершкове масло 150 г
  • цукор 240 г
  • яйця 2 шт.
  • молоко 125 мл
  • сметана 2 ст. Л.
  • журавлина 250 г
  • апельсин 1 шт
  • розпушувач 1,5 ч. Л.
  • сіль щіпка

Спосіб приготування:

Натріть цедру апельсина на дрібній тертці і відкладіть. Вичавіть з апельсина сік. Покладіть журавлину і половину цукру в сотейник, влийте 65 мл води і сік. Поставте на вогонь і варіть десять хвилин, поки журавлина не стане м’якою. Зніміть сотейник з вогню і остудіть.

Заздалегідь вийміть з холодильника вершкове масло, воно повинно стати м’яким. Збийте масло з цукром до стану пишного світлого крему. Додайте одне яйце і добре збийте, потім додайте друге і знову добре збийте.

Просійте борошно з сіллю і розпушувачем. Додавайте в масляну суміш по черзі борошно, молоко і сметану, кожен раз добре збиваючи. Покладіть апельсинову цедру.

Розігрійте духовку до 175°с.змастіть маслом круглу роз’ємну форму діаметром 22 см і присипте її борошном. Вилийте тісто в форму і розрівняйте поверхню лопаткою. Акуратно вилийте журавлинну начинку. Печіть кекс 40-45 хвилин. Остудіть у формі.

Цей пиріг можна приготувати також з брусницею або чорною смородиною. 

Штрудель з буряком, грушею і сиром

Не будемо сипати кулінарними штампами про багату палітру смакових відтінків, і так зрозуміло, що вас чекають смакові «гірки». Лише нагадаємо, що буряк — рекордсмен за вмістом корисних речовин, і до справи!

Вам знадобляться:

  • буряк в кубиках » на пару «1/2 банки (150 г)
  • сир 5% 150 г
  • груші» конференція » 1 шт.
  • яйця 1 шт.
  • тісто 3 листа
  • масло рослинне 2 ст. Л.
  • масло вершкове 2 ст. Л.
  • кориця мелена щіпка
  • гвоздика 3 шт.
  • цукор 5 ст. Л.
  • цукрова пудра 5 ст. Л.

Спосіб приготування:

Грушу помийте, розріжте навпіл, видаліть серединку і очистіть шкірку. Поріжте грушу кубиками по 1,5-2 см і злегка карамелізуйте її, обсмаживши на вершковому маслі з цукром на повільному вогні хвилин 10-15. Відкладіть частину соусу (соку) для подачі, а потім додайте буряк, перемішайте і потримайте на вогні ще 3-5 хвилин.

Сир перемішайте з трьома столовими ложками цукрової пудри.

Розкладіть лист тіста філо, змастіть його вершковим маслом кімнатної температури, зверху покладіть ще один лист і теж змастіть його вершковим маслом, покладіть зверху третій лист і не змащуйте його. Уздовж одного краю нижнім шаром викладіть сир, зверху викладіть грушу з буряком. Загорніть рулет, краю зав’яжіть мотузкою для запікання.

Зверху змастіть рулет яйцем для глянцевої фактури.

Поставте штрудель в попередньо розігріту до 180°с духовку і випікайте на цій же температурі приблизно 20 хвилин.

Дістаньте штрудель з духовки, посипте цукровою пудрою і подавайте з грушевим соусом. 

Грушевий пиріг з шоколадом

Ця випічка проста до неподобства, але завдяки великій кількості різноманітних смаків схожа на пиріг з дорогущої кав’ярні.

Вам знадобляться:

  • яйця 2 шт.
  • темний шоколад 50 г
  • фундук 100 г
  • охолоджене вершкове масло 175 г
  • борошно 140 г
  • цукор 140 г
  • груші 5 шт.

Спосіб приготування:

Горіхи обсмажте на сухій розпеченій сковороді, постійно помішуючи, близько п’яти хвилин. Дайте трохи охолонути, потім подрібніть в борошно.

Вершкове масло заздалегідь охолодіть і наріжте невеликими кубиками. У великій мисці перемішайте подрібнені горіхи з просіяного борошном. Додайте вершкове масло і перетріть руками, поки суміш не буде нагадувати хлібні крихти.

Додайте в суміш цукор, перемішайте. Потім по одному вбийте яйця і вимісити гладке однорідне тісто.

Груші вимийте. Дві штуки очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками, видаливши серцевину. Шоколад натріть на крупній тертці. Додайте груші і шоколад в тісто і швидко перемішайте.

Круглу форму для випічки діаметром 20 см змастіть маслом, дно застеліть пергаментом. Викладіть в неї приготоване тісто, розрівняйте поверхню.

Залишилися груші очистіть і наріжте тонкими пластинами. Розкладіть їх віялом на поверхню тесту. Поставте пиріг в розігріту до 140-180 градусів духовку на одну годину. Вийміть з духовки і залиште у формі на десять хвилин, потім перекладіть на решітку і дайте охолонути.

Гарбузово-мигдальний пиріг з шоколадом

Шоколад для наповнення і глазурі можна використовувати як темний, так і молочний: тільки враховуйте, що в другому випадку пиріг буде більш солодким, тому порцію цукру варто зменшити. 

Вам знадобляться:

  • очищена гарбуз 200 г
  • мелена кориця 1/4 ч. Л.
  • цукор 170 г
  • мигдаль 70 г
  • вершкове масло 75 г
  • яйця 3 шт.
  • пшеничне борошно 125 г
  • розпушувач 1 ч. Л.
  • шоколад 70 г
  • шоколад для глазурі 100 г
  • вершкове масло за смаком

Спосіб приготування:

Гарбуз наріжте кубиками і покладіть в кухлик, додайте 50 г цукру і корицю, влийте 100-120 мл води — вона не повинна повністю покривати шматочки гарбуза. Поставте на плиту, доведіть до кипіння і тушкуйте на невеликому вогні до м’якості гарбуза. Остудіть і злийте залишки рідини, якщо вони є. Подрібніть суміш блендером. Горіхи подрібніть в борошно за допомогою блендера або кавомолки.

Змішайте мелений мигдаль з борошном і розпушувачем. Білки відокремте від жовтків. Вершкове масло збийте з цукром, що залишився до кремоподібного стану. По одному додавайте жовтки, ретельно збивайте після кожного. Додайте гарбузове пюре, збийте, потім додайте борошняну суміш і замішайте тісто.

Додайте нарізаний шоколад. Перемішавши. Окремо збийте білки. Додайте їх доТесту і акуратно перемішайте. Перекладіть тісто в змащену маслом або застелену пергаментом форму і відправте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте до сухої зубочистки близько 30-35 хвилин.

Вийміть з форми і остудіть. На водяній бані розтопіть розламаний на шматочки шоколад і нарізане кубиками масло. Полийте глазур’ю верх остиглого пирога. За бажанням посипте нарубаним мигдалем або мигдальними пелюстками.