Так склалося, що в нашій країні мандарини мають чітку асоціацію з новим роком. Їх запах в нашій голові змішується з запахами ялини, свічок і новорічних частувань. І хоча мандарини самі по собі прекрасні ласощі, ми б хотіли для різноманітності запропонувати вам кілька рецептів, в яких улюблений фрукт заграє для вас новими фарбами. Детальніше в нашій сьогоднішній статті.
Томлені качині ніжки з мандаринами
Інгредієнти:
- мандарини 6 шт.
- качині ніжки 6 шт.
- овочевий бульйон 600 мл
- лук-шалот 200 г
- лимон 1 шт.
- мед 1-2 ст. Л.
- зіра 1 ч. Л.
- червона паприка 1 ч. Л.
- кунжут 2 ст. Л.
- сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
- натріть сіллю і перцем качині ніжки і запікайте їх у духовці протягом 45 хвилин при температурі 180 °с.
- коли ніжки будуть готові, перекладіть їх в окрему ємність, а жир, що виділився при їх запіканні, збережіть.
- наріжте цибулю.
- у сковороді розігрійте 3-4 столових ложки качиного жиру, протягом 2-3 хвилин обсмажте в ньому цибулю.
- додайте на сковороду паприку, зіру, сік одного лимона, мед і бульйон, розмішайте і покладіть до них качині ніжки.
- накрийте сковороду кришкою і готуйте ніжки на слабкому вогні протягом 60-90 хвилин до повної м’якості м’яса.
- очистіть мандарини, обсмажте їх, помішуючи, до світло-коричневого кольору.
- викладіть мандарини в сковороду з м’ясом і млоїте ще 10-15 хвилин.
- посипте блюдо смаженим кунжутом і подавайте з гарніром з кускусу.
Салат з хурмою, мандаринами і сиром дор-блю
Інгредієнти:
- мандарини 2 шт.
- хурма 2 шт.
- сир дор-блю 200 г
- шпинат 180 г
- діжонська гірчиця 1 ст. Л.
- мед 1 ст. Л.
- оливкова олія 5 ст. Л.
- перець за смаком
Спосіб приготування:
- наріжте хурму і мандарини на часточки.
- сир поламайте руками на великі шматочки.
- змішайте оливкову олію, мед, гірчицю та перець.
- у миску викладіть шпинат, зверху хурму, мандарини і сир, полийте соусом.
Панна-котта з мандаринами
Інгредієнти:
Для основи:
- йогурт натуральний 200 г
- цукор 120 г
- мандариновий сік 200 мл
- желатин 1 ч. Л.
- вершки 33-35% 200 мл
Для желе:
- цукор 2 ст. Л.
- мандариновий сік 100 мл
- желатин 1 ч. Л.
- мандарини у власному соку 100 г
Спосіб приготування:
- у двох різних ємностях розведіть желатин для основи в 3 ст.л. Холодної води і для желе в 2 ст. Л. Води на 10-15 хвилин.
- змішайте йогурт з вершками, соком і цукром в маленькій каструлі.
- поставте її на вогонь і дочекайтеся повного розчинення цукру, не даючи суміші закипати.
- зніміть каструлю з вогню і додайте в неї желатин, перемішайте.
- процідіть через сито і розкладіть по склянках, приберіть в холодильник на годину.
- мандариновий сік змішайте з цукром.
- підігрійте на плиті, не доводячи до кипіння.
- зніміть з вогню, додайте желатин, ретельно перемішайте, трохи остудіть і процідіть через сито.
- очищені часточки мандарина викладіть в склянки поверх основи, залийте зверху желе.
- відправте в холодильник до повного застигання.
Глінтвейн з мандаринами і лемонграсом
Інгредієнти:
- сухе червоне вино 2 пляшки
- вода 500 мл
- мандарини 6 шт.
- лимон 1 шт.
- лемонграс 2 стебла
- коричневий цукор 100 г
- кардамон 2 ст. Л.
- запашний перець 1 ч. Л.
- імбир 4 кружечка
Спосіб приготування:
- мандарини і лимон наріжте кружальцями разом зі шкіркою.
- покладіть їх у велику каструлю, влийте 500 мл води, додайте спеції і цукор.
- розплющте стебла лемонграсу і відправте їх в каструлю разом з імбиром.
- на повільному вогні доведіть до кипіння, варіть 5-7 хвилин.
- влийте вино, помішуючи, доведіть практично до кипіння і відразу зніміть з вогню.
Мандаринові кекси
Інгредієнти:
- мандарини 2 шт.
- вершкове масло 100 г
- яйце 1 шт.
- цукор 150 г
- борошно 180 г
- кориця 0,5 ч. Л.
- сода 0,5 ч. Л.
Спосіб приготування:
- мандарини в шкірці покладіть в сотейник, залийте водою і варіть протягом 15-20 хвилин.
- остудіть, почистіть і видаліть кісточки.
- блендером збийте мандарини, поки вони не перетворяться в пюре.
- в окремій ємності збийте вершкове масло з цукром.
- додайте яйце і збийте ще раз.
- додайте мандаринове пюре, корицю і соду.
- поступово просійте в суміш борошно, перемішайте до однорідного стану.
- тісто розкладіть по формах (не заповнюйте їх до кінця, так як тісто підніметься) і випікайте 20-25 хвилин при температурі 180 °с.
- остудіть кекси і за бажанням посипте цукровою пудрою.