5 рецептів з мандаринами

84

Так склалося, що в нашій країні мандарини мають чітку асоціацію з новим роком. їх запах в нашій голові змішується з запахами ялини, свічок і новорічних частувань. і хоча мандарини самі по собі прекрасні ласощі, ми б хотіли для різноманітності запропонувати вам кілька рецептів, в яких улюблений фрукт заграє для вас новими фарбами. детальніше в нашій сьогоднішній статті.

Томлені качині ніжки з мандаринами

Інгредієнти:

  • мандарини 6 шт.
  • качині ніжки 6 шт.
  • овочевий бульйон 600 мл
  • лук-шалот 200 г
  • лимон 1 шт.
  • мед 1-2 ст. л.
  • зіра 1 ч. л.
  • червона паприка 1 ч. л.
  • кунжут 2 ст. л.
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • натріть сіллю і перцем качині ніжки і запікайте їх у духовці протягом 45 хвилин при температурі 180 °с.
  • коли ніжки будуть готові, перекладіть їх в окрему ємність, а жир, що виділився при їх запіканні, збережіть.
  • наріжте цибулю.
  • у сковороді розігрійте 3-4 столових ложки качиного жиру, протягом 2-3 хвилин обсмажте в ньому цибулю.
  • додайте на сковороду паприку, зіру, сік одного лимона, мед і бульйон, розмішайте і покладіть до них качині ніжки.
  • накрийте сковороду кришкою і готуйте ніжки на слабкому вогні протягом 60-90 хвилин до повної м’якості м’яса.
  • очистіть мандарини, обсмажте їх, помішуючи, до світло-коричневого кольору.
  • викладіть мандарини в сковороду з м’ясом і млоїте ще 10-15 хвилин.
  • посипте блюдо смаженим кунжутом і подавайте з гарніром з кускусу.

Салат з хурмою, мандаринами і сиром дор-блю

Інгредієнти:

  • мандарини 2 шт.
  • хурма 2 шт.
  • сир дор-блю 200 г
  • шпинат 180 г
  • діжонська гірчиця 1 ст. л.
  • мед 1 ст. л.
  • оливкова олія 5 ст. л.
  • перець за смаком

Спосіб приготування:

  • наріжте хурму і мандарини на часточки.
  • сир поламайте руками на великі шматочки.
  • змішайте оливкову олію, мед, гірчицю та перець.
  • у миску викладіть шпинат, зверху хурму, мандарини і сир, полийте соусом.

Панна-котта з мандаринами

Інгредієнти:

Для основи:

  • йогурт натуральний 200 г
  • цукор 120 г
  • мандариновий сік 200 мл
  • желатин 1 ч. л.
  • вершки 33-35% 200 мл

Для желе:

  • цукор 2 ст. л.
  • мандариновий сік 100 мл
  • желатин 1 ч. л.
  • мандарини у власному соку 100 г

Спосіб приготування:

  • у двох різних ємностях розведіть желатин для основи в 3 ст.л. холодної води і для желе в 2 ст. л. води на 10-15 хвилин.
  • змішайте йогурт з вершками, соком і цукром в маленькій каструлі.
  • поставте її на вогонь і дочекайтеся повного розчинення цукру, не даючи суміші закипати.
  • зніміть каструлю з вогню і додайте в неї желатин, перемішайте.
  • процідіть через сито і розкладіть по склянках, приберіть в холодильник на годину.
  • мандариновий сік змішайте з цукром.
  • підігрійте на плиті, не доводячи до кипіння.
  • зніміть з вогню, додайте желатин, ретельно перемішайте, трохи остудіть і процідіть через сито.
  • очищені часточки мандарина викладіть в склянки поверх основи, залийте зверху желе.
  • відправте в холодильник до повного застигання.

Глінтвейн з мандаринами і лемонграсом

Інгредієнти:

  • сухе червоне вино 2 пляшки
  • вода 500 мл
  • мандарини 6 шт.
  • лимон 1 шт.
  • лемонграс 2 стебла
  • коричневий цукор 100 г
  • кардамон 2 ст. л.
  • запашний перець 1 ч. л.
  • імбир 4 кружечка

Спосіб приготування:

  • мандарини і лимон наріжте кружальцями разом зі шкіркою.
  • покладіть їх у велику каструлю, влийте 500 мл води, додайте спеції і цукор.
  • розплющте стебла лемонграсу і відправте їх в каструлю разом з імбиром.
  • на повільному вогні доведіть до кипіння, варіть 5-7 хвилин.
  • влийте вино, помішуючи, доведіть практично до кипіння і відразу зніміть з вогню.

Мандаринові кекси

Інгредієнти:

  • мандарини 2 шт.
  • вершкове масло 100 г
  • яйце 1 шт.
  • цукор 150 г
  • борошно 180 г
  • кориця 0,5 ч. л.
  • сода 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:

  • мандарини в шкірці покладіть в сотейник, залийте водою і варіть протягом 15-20 хвилин.
  • остудіть, почистіть і видаліть кісточки.
  • блендером збийте мандарини, поки вони не перетворяться в пюре.
  • в окремій ємності збийте вершкове масло з цукром.
  • додайте яйце і збийте ще раз.
  • додайте мандаринове пюре, корицю і соду.
  • поступово просійте в суміш борошно, перемішайте до однорідного стану.
  • тісто розкладіть по формах (не заповнюйте їх до кінця, так як тісто підніметься) і випікайте 20-25 хвилин при температурі 180 °с.
  • остудіть кекси і за бажанням посипте цукровою пудрою.