5 розкішних страв на 23 лютого всього за півгодини

16

Хочете порадувати чоловіка вишуканою вечерею, але зовсім не приваблює перспектива годинами стояти біля плити? тоді наша смачна добірка вам точно стане в нагоді! ми вибрали п’ять страв, які готуються всього за 30 хвилин, а результат виходить не гірше, ніж в ресторані.

Курячі грудки по-італійськи

Інгредієнти:

  • курячі грудки без шкіри і кісток, великі 4 шт.
  • томати черрі 8-9 шт.
  • часник 3 зубчики
  • цибуля ріпчаста 2 шт.
  • рибний соус 1 ст. Л.
  • маслини без кісточок 1/3 ст.
  • оливки або каперси 1/3 ст.
  • щіпка кориця
  • петрушка свіжа 2 ст. Л.
  • перець чилі 1/3 стручка
  • оливкова олія
  • солодкий вермут або біле вино (за бажанням) 1 ст. Л.
  • вода або бульйон 1 ст.

Спосіб приготування:

  • курячі грудки помити і обсушити паперовим рушником. Розрізати кожну на дві-три частини.
  • у великій сковороді нагріти 1 ст. Л. Оливкової олії і обсмажувати шматки курки протягом 5-6 хвилин, періодично перевертаючи. Викласти на блюдо.
  • додати в сковороду ще трохи масла і дрібно нарізану цибулю, подрібнений часник, рибний соус і вермут. Зменшити вогонь і готувати 2-3 хвилини.
  • додати нарізані помідори, щіпку кориці, цілі оливки і маслини і склянку води/бульйону. Довести до кипіння.
  • додати курячі грудки і нарізаний на шматочки перець чилі. Накрити кришкою і тушкувати 15-20 хвилин. За кілька хвилин до закінчення готування посолити і поперчити.
  • посипати курячі грудки дрібно нарізаною петрушкою і подавати з гарніром зі свіжих овочів або з пастою. Приємного апетиту!

джерело фото: supergoldenbakes.com

Смажені креветки з часником і медом

Інгредієнти:

  • креветки великі, очищені 500 г
  • часник 4 зубчики
  • вершкове масло 3 ст. Л.
  • соєвий соус 2 ст. Л.
  • мед 1/4 ст.
  • сіль, перець за смаком
  • сік лимона 1 ст. Л.
  • лимон 3-4 скибочки для подачі
  • свіжа петрушка 2 ст. Л.

Спосіб приготування:

  • якщо ви використовуєте шпажки, попередньо замочіть їх на 15-20 хвилин.
  • у мисці розтопити 2 ст.л. Вершкового масла з медом, подрібненим часником і соєвим соусом. Добре перемішати і варити при слабкому кипінні 3-4 хвилини, поки рідина не загусне. Зняти з вогню, додати лимонний сік і перемішати.
  • креветки нанизати на шпажки. Посипати сіллю і перцем. Пензликом обмазати кожну креветку соусом з двох сторін.
  • нагріти масло, що залишилося у великій сковороді або на грилі. Обсмажувати шашлички по 3-4 хвилини з кожного боку, під час приготування наливаючи ще трохи соусу на креветки.
  • укласти шашлички на блюдо і подавати, посипавши петрушкою, полив соусом, що залишився і прикрасивши скибочками лимона. Приємного апетиту!

джерело фото: cafedelites.com

Запечений лосось з розмарином і чебрецем

Інгредієнти:

  • філе лосося зі шкірою 1,5 кг
  • сіль, перець за смаком
  • масло вершкове 6 ст. Л.
  • часник 4 зубчики
  • свіжий розмарин, листя 2 ч. Л.
  • свіжий чебрець, листя 1 ст. Л.
  • свіжа петрушка для подачі
  • лимонний сік

Спосіб приготування:

  • розігріти духовку до 200 ºc. Застелити великий деко фольгою (розраховуйте запас так, щоб можна було обернути лосося повністю). Змастити фольгу рослинним маслом.
  • у мисці змішати розм’якшене вершкове масло, трави і подрібнений часник. 
  • філе лосося обсушити паперовим рушником і з двох сторін посипати сіллю і перцем. Укласти на деко шкірою вниз.
  • вилити на лосося суміш масла і прянощів і рівномірно розподілити по всьому філе. Змастити і нижню частину, щоб шкіра вийшла хрусткою. Скропити лимонним соком.
  • загорнути лосося у фольгу і запікати 18-20 хвилин. За 3-4 хвилини до закінчення прибрати фольгу з верхньої частини, щоб утворилася рум’яна скоринка.
  • вийняти з духовки, посипати рубаною петрушкою і подавати. Приємного апетиту!

джерело фото: paleorunningmomma.com

Каннелоні з рікоттою і шпинатом

Інгредієнти:

  • каннелоні 8 шт.
  • рікотта або вершковий сир 500 г
  • шпинат 500 г
  • масло вершкове 70 г
  • молоко 0,5 л
  • мука 2-3 ст. Л.
  • сіль, перець, свіжа зелень
  • томатний соус 60 г
  • сир тертий 100 г

Спосіб приготування:

  • духовку розігріти до 180 ºc.
  • приготувати соус бешамель. У каструлі розтопити вершкове масло, додати борошно і добре перемішати. Поступово влити молоко, постійно помішуючи. Посолити, поперчити і варити, поки соус не загусне до консистенції рідкої сметани.
  • рікотту розім’яти виделкою. Шпинат дрібно нарізати і змішати в мисці з рікоттою. Додати трохи соусу і перемішати. 
  • нафарширувати начинкою каннелоні.
  • укласти трубочки в форму для запікання, залити соусом бешамель. Зверху полити томатним соусом. Запікати 15 хвилин. Вийняти, посипати тертим сиром і запікати ще 4-5 хвилин.
  • при подачі посипати каннелоні свіжою зеленню. Приємного апетиту!

джерело фото: foodiecitynetwork.com

Свинячі відбивні в винно-вершковому соусі

Інгредієнти:

  • свинячі відбивні без кісток 4 шт.
  • вершкове масло 4 ст. Л.
  • борошно 1/4 ст. + 1 ст. Л.
  • часниковий порошок 1/2 ч. Л.
  • італійська приправа 2 ч. Л.
  • сіль, перець за смаком
  • сухе біле вино 1/2 чашки
  • сік 1/4 лимона
  • курячий бульйон або вода 1/2 чашки
  • густі вершки 1/2 чашки
  • чебрець свіжий або сушений 1 ст. Л.
  • часник 2 зубчики

Спосіб приготування:

  • у великій мисці змішати ¼ ст. Борошна, часниковий порошок і 1 ч.л. Італійської приправи, щедро посолити і поперчити.
  • обваляти відбивні в цій суміші.
  • розігріти у великій сковороді 2 ст. Л. Масла на середньому вогні. Обсмажити відбивні по 3-4 хвилини з кожного боку. Викласти на тарілку.
  • додати в сковороду масло, що залишилося і обсмажити подрібнений часник для появи аромату. Додати 1 ст.л. Борошна і добре перемішати.
  • влити вино, вершки і бульйон (воду). Додати лимонний сік, чебрець і залишилася італійську приправу. Посолити і поперчити за смаком і варити 2-3 хвилини.
  • зменшити вогонь і викласти в сковороду з соусом відбивні. Полити їх соусом, накрити кришкою і готувати 2-3 хвилини. Приємного апетиту!

джерело фото: thekitchn.com