Хочете порадувати чоловіка вишуканою вечерею, але зовсім не приваблює перспектива годинами стояти біля плити? тоді наша смачна добірка вам точно стане в нагоді! ми вибрали п’ять страв, які готуються всього за 30 хвилин, а результат виходить не гірше, ніж в ресторані.
Курячі грудки по-італійськи
Інгредієнти:
- курячі грудки без шкіри і кісток, великі 4 шт.
- томати черрі 8-9 шт.
- часник 3 зубчики
- цибуля ріпчаста 2 шт.
- рибний соус 1 ст. Л.
- маслини без кісточок 1/3 ст.
- оливки або каперси 1/3 ст.
- щіпка кориця
- петрушка свіжа 2 ст. Л.
- перець чилі 1/3 стручка
- оливкова олія
- солодкий вермут або біле вино (за бажанням) 1 ст. Л.
- вода або бульйон 1 ст.
Спосіб приготування:
- курячі грудки помити і обсушити паперовим рушником. Розрізати кожну на дві-три частини.
- у великій сковороді нагріти 1 ст. Л. Оливкової олії і обсмажувати шматки курки протягом 5-6 хвилин, періодично перевертаючи. Викласти на блюдо.
- додати в сковороду ще трохи масла і дрібно нарізану цибулю, подрібнений часник, рибний соус і вермут. Зменшити вогонь і готувати 2-3 хвилини.
- додати нарізані помідори, щіпку кориці, цілі оливки і маслини і склянку води/бульйону. Довести до кипіння.
- додати курячі грудки і нарізаний на шматочки перець чилі. Накрити кришкою і тушкувати 15-20 хвилин. За кілька хвилин до закінчення готування посолити і поперчити.
- посипати курячі грудки дрібно нарізаною петрушкою і подавати з гарніром зі свіжих овочів або з пастою. Приємного апетиту!
джерело фото: supergoldenbakes.com
Смажені креветки з часником і медом
Інгредієнти:
- креветки великі, очищені 500 г
- часник 4 зубчики
- вершкове масло 3 ст. Л.
- соєвий соус 2 ст. Л.
- мед 1/4 ст.
- сіль, перець за смаком
- сік лимона 1 ст. Л.
- лимон 3-4 скибочки для подачі
- свіжа петрушка 2 ст. Л.
Спосіб приготування:
- якщо ви використовуєте шпажки, попередньо замочіть їх на 15-20 хвилин.
- у мисці розтопити 2 ст.л. Вершкового масла з медом, подрібненим часником і соєвим соусом. Добре перемішати і варити при слабкому кипінні 3-4 хвилини, поки рідина не загусне. Зняти з вогню, додати лимонний сік і перемішати.
- креветки нанизати на шпажки. Посипати сіллю і перцем. Пензликом обмазати кожну креветку соусом з двох сторін.
- нагріти масло, що залишилося у великій сковороді або на грилі. Обсмажувати шашлички по 3-4 хвилини з кожного боку, під час приготування наливаючи ще трохи соусу на креветки.
- укласти шашлички на блюдо і подавати, посипавши петрушкою, полив соусом, що залишився і прикрасивши скибочками лимона. Приємного апетиту!
джерело фото: cafedelites.com
Запечений лосось з розмарином і чебрецем
Інгредієнти:
- філе лосося зі шкірою 1,5 кг
- сіль, перець за смаком
- масло вершкове 6 ст. Л.
- часник 4 зубчики
- свіжий розмарин, листя 2 ч. Л.
- свіжий чебрець, листя 1 ст. Л.
- свіжа петрушка для подачі
- лимонний сік
Спосіб приготування:
- розігріти духовку до 200 ºc. Застелити великий деко фольгою (розраховуйте запас так, щоб можна було обернути лосося повністю). Змастити фольгу рослинним маслом.
- у мисці змішати розм’якшене вершкове масло, трави і подрібнений часник.
- філе лосося обсушити паперовим рушником і з двох сторін посипати сіллю і перцем. Укласти на деко шкірою вниз.
- вилити на лосося суміш масла і прянощів і рівномірно розподілити по всьому філе. Змастити і нижню частину, щоб шкіра вийшла хрусткою. Скропити лимонним соком.
- загорнути лосося у фольгу і запікати 18-20 хвилин. За 3-4 хвилини до закінчення прибрати фольгу з верхньої частини, щоб утворилася рум’яна скоринка.
- вийняти з духовки, посипати рубаною петрушкою і подавати. Приємного апетиту!
джерело фото: paleorunningmomma.com
Каннелоні з рікоттою і шпинатом
Інгредієнти:
- каннелоні 8 шт.
- рікотта або вершковий сир 500 г
- шпинат 500 г
- масло вершкове 70 г
- молоко 0,5 л
- мука 2-3 ст. Л.
- сіль, перець, свіжа зелень
- томатний соус 60 г
- сир тертий 100 г
Спосіб приготування:
- духовку розігріти до 180 ºc.
- приготувати соус бешамель. У каструлі розтопити вершкове масло, додати борошно і добре перемішати. Поступово влити молоко, постійно помішуючи. Посолити, поперчити і варити, поки соус не загусне до консистенції рідкої сметани.
- рікотту розім’яти виделкою. Шпинат дрібно нарізати і змішати в мисці з рікоттою. Додати трохи соусу і перемішати.
- нафарширувати начинкою каннелоні.
- укласти трубочки в форму для запікання, залити соусом бешамель. Зверху полити томатним соусом. Запікати 15 хвилин. Вийняти, посипати тертим сиром і запікати ще 4-5 хвилин.
- при подачі посипати каннелоні свіжою зеленню. Приємного апетиту!
джерело фото: foodiecitynetwork.com
Свинячі відбивні в винно-вершковому соусі
Інгредієнти:
- свинячі відбивні без кісток 4 шт.
- вершкове масло 4 ст. Л.
- борошно 1/4 ст. + 1 ст. Л.
- часниковий порошок 1/2 ч. Л.
- італійська приправа 2 ч. Л.
- сіль, перець за смаком
- сухе біле вино 1/2 чашки
- сік 1/4 лимона
- курячий бульйон або вода 1/2 чашки
- густі вершки 1/2 чашки
- чебрець свіжий або сушений 1 ст. Л.
- часник 2 зубчики
Спосіб приготування:
- у великій мисці змішати ¼ ст. Борошна, часниковий порошок і 1 ч.л. Італійської приправи, щедро посолити і поперчити.
- обваляти відбивні в цій суміші.
- розігріти у великій сковороді 2 ст. Л. Масла на середньому вогні. Обсмажити відбивні по 3-4 хвилини з кожного боку. Викласти на тарілку.
- додати в сковороду масло, що залишилося і обсмажити подрібнений часник для появи аромату. Додати 1 ст.л. Борошна і добре перемішати.
- влити вино, вершки і бульйон (воду). Додати лимонний сік, чебрець і залишилася італійську приправу. Посолити і поперчити за смаком і варити 2-3 хвилини.
- зменшити вогонь і викласти в сковороду з соусом відбивні. Полити їх соусом, накрити кришкою і готувати 2-3 хвилини. Приємного апетиту!
джерело фото: thekitchn.com