Ніжне слово «паніні» в перекладі з італійської означає «маленька булочка». По суті, це звичний для всіх нас закритий бутерброд. крім економії часу, включивши фантазію, ви можете здивувати своїх близьких найнесподіванішими варіантами начинок.
У чому головний секрет готування?
В італії цей бутерброд частіше називають «паніно імботтіто», що означає «булочка з начинкою». Італійці для приготування паніні обов’язково використовують чіабатту, але в сучасних версіях паніні — це не тільки чіабатта, а й інші види хлібобулочних виробів з оригінальними начинками.
В якості начинки зазвичай використовують бекон, шинку, ковбасу, м’ясо, курку, рибу, різні овочі, а також сири і соуси. Найголовніше правило паніні-подавати гарячим. Для цього використовують спеціальні преси, електрогрилі, але в їх відсутність можна приготувати паніні на простій сковороді. Для кращого з’єднання інгредієнтів зверху на плоску тарілку встановіть вантаж.
Паніні з шинкою та інжиром
Інгредієнти
- хлібобулочний виріб 1 шт.
- інжир 3-4 шт.
- шинка 150 г
- волоські горіхи 4 шт.
- сирний сир 70 г
- сушені прованські трави 0,5 ч. Л.
Спосіб приготування:
- розрізати хліб на дві частини.
- змішати сирний сир з сушеними травами, намазати на половинки хлібобулочного виробу.
- на одну половину покласти тонко нарізану шинку, зверху волоський горіх. На іншу половину-нарізаний інжир.
- з’єднати половинки, обсмажити під пресом.
Паніні з курячим філе під базиліковим соусом
Інгредієнти:
- хлібобулочний виріб 1 шт.
- куряча грудка 200 г
- цукіні 1 шт.
- сир брі 100 г
- помідори черрі в’ялені 100 г
Для соусу:
- оливкова олія 50 мл
- часник 1 зубчик
- листя свіжого базиліка 2 гілки
- сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
- для приготування соусу часник, базилік і оливкову олію збити блендером, посолити і поперчити.
- розрізати хліб на дві частини.
- на одну половину хлібобулочного виробу укласти тонко нарізані скибочки курячої грудки, змащені базиліковим соусом.
- на іншу половину покласти обсмажені на грилі скибочки цукіні, зверху нарізку з сиру брі і в’ялені помідори черрі.
- з’єднати половинки, обсмажити під пресом.
Паніні з моцарелою і руколою
Інгредієнти:
- хлібобулочний виріб 1 шт.
- моцарелла 150 г
- хумус 100 г
- паприка сушена 1 ч. Л.
- рукола 150 г
- *гарбузове насіння очищені 2 ст. Л.
Спосіб приготування:
- розрізати хліб на дві частини.
- половинки хліба змастити хумусом, густо присипати паприкою.
- на одну половину викласти моцарелу. На іншу укласти руколу.
- обидві половинки присипати гарбузовим насінням.
- з’єднати половинки, обсмажити під пресом.
- гарбузове насіння можна замінити кунжутом.
Паніні з шинкою і малиною
Інгредієнти:
- хлібобулочний виріб 1 шт.
- м’який вершковий сир 70 г
- малина свіжа 50 г
- шинка 200 г
- фісташки 50 г
Спосіб приготування:
- розрізати хліб на дві частини.
- половинки хліба змастити м’яким вершковим сиром.
- на одну половину викласти малину, зверху посипати рубаними фісташками.
- на іншу половину укласти найтонші скибочки шинки.
- з’єднати половинки, обсмажити під пресом.
Паніні з баклажаном і базиліком
Інгредієнти:
- хлібобулочний виріб 1 шт.
- баклажан середній 1 шт.
- базилік 5-6 листочків
- моцарелла 150 г
- помідор 1 шт.
- оливкова олія 1 ч. Л.
- сушені трави 1 ч. Л.
Спосіб приготування:
- розрізати хліб на дві частини.
- на одну половину викласти скибочки моцарели, чергуючи з нарізаними кружками помідора.
- на іншу половину укласти обсмажені на грилі смужки баклажана, зверху-листочки базиліка.
- полити обидві половини хліба оливковою олією.
- з’єднати половинки, обсмажити під пресом.