5 шикарних рецептів паніні, які приготує навіть ледачий

25

Ніжне слово «паніні» в перекладі з італійської означає «маленька булочка». по суті, це звичний для всіх нас закритий бутерброд.  крім економії часу, включивши фантазію, ви можете здивувати своїх близьких найнесподіванішими варіантами начинок. 

У чому головний секрет готування?

В італії цей бутерброд частіше називають «паніно імботтіто», що означає «булочка з начинкою». італійці для приготування паніні обов’язково використовують чіабатту, але в сучасних версіях паніні — це не тільки чіабатта, а й інші види хлібобулочних виробів з оригінальними начинками.

В якості начинки зазвичай використовують бекон, шинку, ковбасу, м’ясо, курку, рибу, різні овочі, а також сири і соуси. найголовніше правило паніні-подавати гарячим. для цього використовують спеціальні преси, електрогрилі, але в їх відсутність можна приготувати паніні на простій сковороді. для кращого з’єднання інгредієнтів зверху на плоску тарілку встановіть вантаж.

Паніні з шинкою та інжиром

Інгредієнти

  • хлібобулочний виріб 1 шт.
  • інжир 3-4 шт.
  • шинка 150 г
  • волоські горіхи 4 шт.
  • сирний сир 70 г
  • сушені прованські трави 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:

  • розрізати хліб на дві частини.
  • змішати сирний сир з сушеними травами, намазати на половинки хлібобулочного виробу.
  • на одну половину покласти тонко нарізану шинку, зверху волоський горіх. на іншу половину-нарізаний інжир.
  • з’єднати половинки, обсмажити під пресом.

Паніні з курячим філе під базиліковим соусом

Інгредієнти:

  • хлібобулочний виріб 1 шт.
  • куряча грудка 200 г
  • цукіні 1 шт.
  • сир брі 100 г
  • помідори черрі в’ялені 100 г

Для соусу:

  • оливкова олія 50 мл
  • часник 1 зубчик
  • листя свіжого базиліка 2 гілки
  • сіль і перець за смаком

Спосіб приготування:

  • для приготування соусу часник, базилік і оливкову олію збити блендером, посолити і поперчити.
  • розрізати хліб на дві частини.
  • на одну половину хлібобулочного виробу укласти тонко нарізані скибочки курячої грудки, змащені базиліковим соусом.
  • на іншу половину покласти обсмажені на грилі скибочки цукіні, зверху нарізку з сиру брі і в’ялені помідори черрі.
  • з’єднати половинки, обсмажити під пресом. 

Паніні з моцарелою і руколою

Інгредієнти:

  • хлібобулочний виріб 1 шт.
  • моцарелла 150 г
  • хумус 100 г
  • паприка сушена 1 ч. л.
  • рукола 150 г
  • *гарбузове насіння очищені 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  • розрізати хліб на дві частини.
  • половинки хліба змастити хумусом, густо присипати паприкою.
  • на одну половину викласти моцарелу. на іншу укласти руколу.
  • обидві половинки присипати гарбузовим насінням.
  • з’єднати половинки, обсмажити під пресом.
  • гарбузове насіння можна замінити кунжутом.

Паніні з шинкою і малиною

Інгредієнти:

  • хлібобулочний виріб 1 шт.
  • м’який вершковий сир 70 г
  • малина свіжа 50 г
  • шинка 200 г
  • фісташки 50 г

Спосіб приготування:

  • розрізати хліб на дві частини.
  • половинки хліба змастити м’яким вершковим сиром.
  • на одну половину викласти малину, зверху посипати рубаними фісташками.
  • на іншу половину укласти найтонші скибочки шинки.
  • з’єднати половинки, обсмажити під пресом.

Паніні з баклажаном і базиліком

Інгредієнти:

  • хлібобулочний виріб 1 шт.
  • баклажан середній 1 шт.
  • базилік 5-6 листочків
  • моцарелла 150 г
  • помідор 1 шт.
  • оливкова олія 1 ч. л.
  • сушені трави 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  • розрізати хліб на дві частини.
  • на одну половину викласти скибочки моцарели, чергуючи з нарізаними кружками помідора.
  • на іншу половину укласти обсмажені на грилі смужки баклажана, зверху-листочки базиліка.
  • полити обидві половини хліба оливковою олією.
  • з’єднати половинки, обсмажити під пресом.