Випічка — це те, що робить будь-який будинок ще більш затишним. запах свіжоприготованих булочок, млинчиків або оладок дуже піднімає настрій з ранку, навіть якщо за вікном похмуро і прохолодно. саме тому сьогодні ми хотіли б поділитися з вами кількома прекрасними рецептами оладок на будь-який смак.
Повітряні оладки на молоці
Інгредієнти:
- борошно 500 г
- дріжджі 2 ч. л.
- тепле молоко 2 склянки
- яйця 2 шт.
- ванільний цукор 1 пачка
- цукор 2 ст. л.
- сіль ½ ч. л.
- рослинна олія 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- розведіть в теплому молоці дріжджі, цукор і одну столову ложку борошна.
- накрийте рушником і залиште на 30 хвилин.
- додайте в суміш сіль, ванільний цукор, збиті яйця і рослинне масло.
- поступово всипте борошно, що залишилося і замісіть тісто.
- залиште під рушником на 30 хвилин, щоб тісто піднялося.
- у сковороді розігрійте масло і ложечкою по черзі невеликими порціями викладіть тісто.
- смажте на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору.
- подавайте теплими зі сметаною, йогуртом, медом або варенням.
Яблучні оладки з корицею
Інгредієнти:
- яблука 2 шт.
- борошно 0,5 склянки
- кефір 3,2% 1,5 склянки
- цукор 3 ст. л.
- сіль щіпка
- кориця 1 ч. л.
- сода 0,5 ч. л.
- масло рослинне 100 мл
Спосіб приготування:
- у будь-яку відповідну ємність влийте кефір, додайте до нього яйця і збийте.
- потім додайте соду, сіль, цукор.
- поступово всипте борошно і збийте до однорідності.
- яблука натріть на тертці і додайте до тесту разом з корицею, перемішайте.
- на сковороді розігрійте масло і ложечкою по черзі невеликими порціями викладіть тісто.
- смажте на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору.
- подавайте теплими.
Гарбузові оладки
Інгредієнти:
- гарбуз 350 г
- кефір 3,2% 250 г
- борошно 250 г
- яйце 1 шт.
- апельсинова цедра 1 апельсина
- вершкове масло 1 ст. л.
- цукор 2 ст. л.
- сіль щіпка
- сода ¼ ч. л.
Спосіб приготування:
- почистіть гарбуз і випікайте в духовці до стану м’якості.
- гарбуз разом з кефіром збийте в блендері.
- додайте яйце, цукор, розтоплене вершкове масло, сіль, просіяне борошно і збийте.
- додайте цедру апельсина і соду, перемішайте.
- на сковороді розігрійте масло і ложечкою по черзі невеликими порціями викладіть тісто.
- смажте на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору.
- подавайте теплими.
Бананово-вівсяні оладки з чорницею
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці 125 г
- яйця 3 шт.
- банан 1 шт.
- розпушувач 2 ч. л.
- чорниця 100 г
Спосіб приготування:
- у блендері змішайте вівсяні пластівці, розпушувач, яйця і банан.
- на сковороді розігрійте масло і ложечкою по черзі невеликими порціями викладіть тісто.
- на верхівку кожного оладка викладіть ягоди, потім переверніть і випікайте з іншого боку.
- смажте на середньому вогні до золотистого кольору.
- подавайте теплими.
Гречані оладки
Інгредієнти:
- гречане борошно 1 стакан
- кефір 1 стакан
- яйця 4 шт.
- цукор 2 ст. л.
- розпушувач 1 пакетик
- сіль щіпка
Спосіб приготування:
- у мисці змішайте жовтки і кефір.
- в іншій мисці змішайте борошно, цукор, сіль і розпушувач.
- потім з’єднайте обидві суміші і перемішайте.
- в окремій ємності збийте білки до стану піни.
- акуратно влийте білки в тісто і трохи перемішайте.
- на сковороді розігрійте масло і ложечкою по черзі невеликими порціями викладіть тісто.
- смажте на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору.
- подавайте теплими.