5 смачних рецептів оладок

35

Випічка — це те, що робить будь-який будинок ще більш затишним. запах свіжоприготованих булочок, млинчиків або оладок дуже піднімає настрій з ранку, навіть якщо за вікном похмуро і прохолодно. саме тому сьогодні ми хотіли б поділитися з вами кількома прекрасними рецептами оладок на будь-який смак.

Повітряні оладки на молоці

Інгредієнти:

  • борошно 500 г
  • дріжджі 2 ч. л.
  • тепле молоко 2 склянки
  • яйця 2 шт.
  • ванільний цукор 1 пачка
  • цукор 2 ст. л.
  • сіль ½ ч. л.
  • рослинна олія 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  • розведіть в теплому молоці дріжджі, цукор і одну столову ложку борошна.
  • накрийте рушником і залиште на 30 хвилин.
  • додайте в суміш сіль, ванільний цукор, збиті яйця і рослинне масло.
  • поступово всипте борошно, що залишилося і замісіть тісто.
  • залиште під рушником на 30 хвилин, щоб тісто піднялося.
  • у сковороді розігрійте масло і ложечкою по черзі невеликими порціями викладіть тісто.
  • смажте на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору.
  • подавайте теплими зі сметаною, йогуртом, медом або варенням.

Яблучні оладки з корицею

Інгредієнти:

  • яблука 2 шт.
  • борошно 0,5 склянки
  • кефір 3,2% 1,5 склянки
  • цукор 3 ст. л.
  • сіль щіпка
  • кориця 1 ч. л.
  • сода 0,5 ч. л.
  • масло рослинне 100 мл

Спосіб приготування:

  • у будь-яку відповідну ємність влийте кефір, додайте до нього яйця і збийте.
  • потім додайте соду, сіль, цукор.
  • поступово всипте борошно і збийте до однорідності.
  • яблука натріть на тертці і додайте до тесту разом з корицею, перемішайте.
  • на сковороді розігрійте масло і ложечкою по черзі невеликими порціями викладіть тісто.
  • смажте на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору.
  • подавайте теплими.

Гарбузові оладки

Інгредієнти:

  • гарбуз 350 г
  • кефір 3,2% 250 г
  • борошно 250 г
  • яйце 1 шт.
  • апельсинова цедра 1 апельсина
  • вершкове масло 1 ст. л.
  • цукор 2 ст. л.
  • сіль щіпка
  • сода ¼ ч. л.

Спосіб приготування:

  • почистіть гарбуз і випікайте в духовці до стану м’якості.
  • гарбуз разом з кефіром збийте в блендері.
  • додайте яйце, цукор, розтоплене вершкове масло, сіль, просіяне борошно і збийте.
  • додайте цедру апельсина і соду, перемішайте.
  • на сковороді розігрійте масло і ложечкою по черзі невеликими порціями викладіть тісто.
  • смажте на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору.
  • подавайте теплими.

Бананово-вівсяні оладки з чорницею

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці 125 г
  • яйця 3 шт.
  • банан 1 шт.
  • розпушувач 2 ч. л.
  • чорниця 100 г

Спосіб приготування:

  • у блендері змішайте вівсяні пластівці, розпушувач, яйця і банан.
  • на сковороді розігрійте масло і ложечкою по черзі невеликими порціями викладіть тісто.
  • на верхівку кожного оладка викладіть ягоди, потім переверніть і випікайте з іншого боку.
  • смажте на середньому вогні до золотистого кольору.
  • подавайте теплими.

Гречані оладки

Інгредієнти:

  • гречане борошно 1 стакан
  • кефір 1 стакан
  • яйця 4 шт.
  • цукор 2 ст. л.
  • розпушувач 1 пакетик
  • сіль щіпка

Спосіб приготування:

  • у мисці змішайте жовтки і кефір.
  • в іншій мисці змішайте борошно, цукор, сіль і розпушувач.
  • потім з’єднайте обидві суміші і перемішайте.
  • в окремій ємності збийте білки до стану піни.
  • акуратно влийте білки в тісто і трохи перемішайте.
  • на сковороді розігрійте масло і ложечкою по черзі невеликими порціями викладіть тісто.
  • смажте на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору.
  • подавайте теплими.