5 смачних ідей для дня святого валентина

15

1.у день святого валентина хочеться порадувати кохану людину чимось особливим. Чому б не приготувати смачний сніданок або вечерю і не провести цей час тільки удвох? а наша добірка романтичних страв допоможе вам зробити цей день незабутнім.

Тости з яйцем на сніданок

Тости з яйцем у формі серця — відмінний спосіб здивувати кохану людину і порадувати його романтичним сніданком.

Інгредієнти:

  • хліб 4 скибочки
  • яйця середнього розміру 4 шт.
  • масло вершкове 4 ст. Л.
  • за бажанням:
  • помідори черрі, авокадо, тертий сир, шпинат або рукола для подачі

Спосіб приготування:

  • у кожній скибочці хліба акуратно зробити отвір у формі серця-спеціальної формочкою або звичайним ножем. 
  • розтопити на сковороді вершкове масло і на середньому вогні обсмажити скибочки хліба з одного боку до золотистої скоринки. 
  • зменшити вогонь, перевернути хліб і акуратно розбити в кожен отвір яйце. Посолити і поперчити. Обсмажувати, поки білок не схопиться.
  • лопаткою акуратно викласти тости на тарілку. Прикрасити тертим сиром, скибочками авокадо або половинками черрі, руколою і подавати зі свіжозвареною кавою. 

Салат з полуницею, шпинатом і сиром

Полуниця просто створена для дня всіх закоханих-в стародавньому римі червона ягода у формі серця вважалася символом венери, богині любові. Пропонуємо порадувати себе і партнера легким і смачним салатом зі шпинату і свіжої полуниці.

Інгредієнти:

  • полуниця свіжа або розморожена 250 г
  • свіжий шпинат 200 г
  • сир (адигейський, фета, козій — на ваш вибір) 150 г
  • горіхи очищені (кедрові або волоські) 70 г
  • оцет бальзамічний 2 ст. Л.
  • оливкова олія 3 ст. Л.
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • у мисці змішайте бальзамічний оцет, сіль і перець. Влийте тонкою цівкою оливкову олію, постійно помішуючи віночком.
  • полуницю наріжте великими скибочками (половинками або четвертинками), сир — кубиками. Викладіть у велику миску і додайте листя шпинату і горіхи. 
  • полийте інгредієнти заправкою і акуратно перемішайте, намагаючись не розчавити полуницю.

Піца у формі серця

Що може бути краще, ніж провести романтичний вечір за переглядом улюблених фільмів? а смачна домашня піца у формі серця підкреслить особливий настрій цього дня.

Інгредієнти:

  • для тіста:
  • вода 120 мл
  • борошно 180 г
  • сухі швидкодіючі дріжджі 1 г
  • цукор, сіль по щіпці
  • оливкова олія 20 г
  • для начинки і соусу:
  • ковбаса сирокопчена 100 г
  • сир моцарелла 150 г
  • часник 1 зубчик
  • помідори свіжі або у власному соку 250 г
  • томатна паста 1 ч. Л.
  • сушений орегано, базилік по щіпці
  • оливкова олія 1 ст. Л.
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • приготувати тісто. У велику миску просіяти борошно, додати сіль і цукор, дріжджі. Перемішавши. Влити теплу воду, злегка перемішати. Додати оливкову олію і вручну замісити однорідне пластичне тісто.
  • сформувати з тіста кулю, накрити миску рушником і поставити в тепле місце на одну годину. 
  • приготувати соус. Очищені від шкірки і нарізані помідори подрібнити блендером до стану пюре. Викласти масу в сотейник або каструлю, додати оливкову олію. 
  • нагріти сотейник на слабкому вогні, додати томатну пасту, сушені трави, подрібнений часник, сіль і перець. Перемішати і готувати, помішуючи, на слабкому вогні близько десяти хвилин. Зняти з вогню і остудити.
  • тісто викласти на пергамент, розкачати в коло діаметром приблизно 30 см.сформувати руками серце. Помістити пергамент з тестом на деко. 
  • змастити піцу соусом, залишивши невеликий край. Зверху посипати тертим сиром і викласти кружечки ковбаси.
  • випікати в попередньо розігрітій духовці при 200 °c протягом 10-15 хвилин. Нарізати на порційні шматки і подавати.

Стейк з гранатом

1.у день святого валентина нікому не хочеться довго стояти біля плити. Ось чому стейк-ідеальний варіант для романтичної вечері. Готується швидко, а зерна граната — символ любові і пристрасті — додадуть звичній страві романтичну родзинку і пікантний смак. 

Інгредієнти:

  • вирізка яловича 450 г
  • оливкова олія 3 ст. Л.
  • гранатовий соус 1/4 чашки
  • бальзамічний оцет 1/4 чашки
  • зерна граната 1/2 чашки
  • гілочки розмарину для подачі
  • сіль, перець за смаком
  • діжонська гірчиця 2 ч. Л.

Спосіб приготування:

  • підготувати велику сковороду.
  • м’ясо помити, обрізати зайвий жир. Поперек волокон розрізати на стейки товщиною 2,5 см.посолити, поперчити і змастити оливковою олією.
  • на сильному вогні обсмажити стейки по чотири хвилини з кожного боку (для слабкого прожарювання) або по шість хвилин — для середнього прожарювання.
  • для соусу: змішати бальзамічний оцет, гранатовий сироп, гірчицю і оливкове масло, що залишилося.
  • викласти стейки на тарілку, прикрасити розмарином, зернами граната і полити соусом.

Капкейки «червоний оксамит»

Капкейки «червоний оксамит» особливо актуальні в день всіх закоханих. Червоні тістечка якнайкраще розкажуть про ваші палкі яскраві почуття, а повітряний крем передасть ніжність і ласку.

Інгредієнти:

  • борошно 200 г
  • какао-порошок 2 ч. Л.
  • цукор 150 г
  • розпушувач 1 ч. Л.
  • рослинна олія 90 мл
  • кефір 150 мл
  • яйце 1 шт.
  • харчовий барвник 1 ч. Л.
  • вершкове масло-90 г
  • вершковий сир 220 г
  • цукрова пудра 75 г
  • ванільний цукор 10 г

Спосіб приготування:

  • духовку розігріти до 175 °c.
  • у великій мисці змішати сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, цукор, какао.
  • в іншій мисці змішати яйце, кефір, рослинне масло і харчовий барвник. Добре перемішати міксером.
  • додати в масу сухі інгредієнти і добре перемішати.
  • формочки для кексів заповнити отриманим тестом на 2/3. Випікати приблизно 20 хвилин. Готовність можна перевірити зубочисткою.
  • вийняти капкейки з духовки і дати повністю охолонути.
  • приготувати крем. Розм’якшене вершкове масло збити з цукровою пудрою і ванільним цукром. Додати вершковий сир і ще раз збити до пишної однорідної маси.
  • за допомогою кондитерського шприца прикрасити кремом капкейки.