1.у день святого валентина хочеться порадувати кохану людину чимось особливим. чому б не приготувати смачний сніданок або вечерю і не провести цей час тільки удвох? а наша добірка романтичних страв допоможе вам зробити цей день незабутнім.
Тости з яйцем на сніданок
Тости з яйцем у формі серця — відмінний спосіб здивувати кохану людину і порадувати його романтичним сніданком.
Інгредієнти:
- хліб 4 скибочки
- яйця середнього розміру 4 шт.
- масло вершкове 4 ст. л.
- за бажанням:
- помідори черрі, авокадо, тертий сир, шпинат або рукола для подачі
Спосіб приготування:
- у кожній скибочці хліба акуратно зробити отвір у формі серця-спеціальної формочкою або звичайним ножем.
- розтопити на сковороді вершкове масло і на середньому вогні обсмажити скибочки хліба з одного боку до золотистої скоринки.
- зменшити вогонь, перевернути хліб і акуратно розбити в кожен отвір яйце. посолити і поперчити. обсмажувати, поки білок не схопиться.
- лопаткою акуратно викласти тости на тарілку. прикрасити тертим сиром, скибочками авокадо або половинками черрі, руколою і подавати зі свіжозвареною кавою.
Салат з полуницею, шпинатом і сиром
Полуниця просто створена для дня всіх закоханих-в стародавньому римі червона ягода у формі серця вважалася символом венери, богині любові. пропонуємо порадувати себе і партнера легким і смачним салатом зі шпинату і свіжої полуниці.
Інгредієнти:
- полуниця свіжа або розморожена 250 г
- свіжий шпинат 200 г
- сир (адигейський, фета, козій — на ваш вибір) 150 г
- горіхи очищені (кедрові або волоські) 70 г
- оцет бальзамічний 2 ст. л.
- оливкова олія 3 ст. л.
- сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
- у мисці змішайте бальзамічний оцет, сіль і перець. влийте тонкою цівкою оливкову олію, постійно помішуючи віночком.
- полуницю наріжте великими скибочками (половинками або четвертинками), сир — кубиками. викладіть у велику миску і додайте листя шпинату і горіхи.
- полийте інгредієнти заправкою і акуратно перемішайте, намагаючись не розчавити полуницю.
Піца у формі серця
Що може бути краще, ніж провести романтичний вечір за переглядом улюблених фільмів? а смачна домашня піца у формі серця підкреслить особливий настрій цього дня.
Інгредієнти:
- для тіста:
- вода 120 мл
- борошно 180 г
- сухі швидкодіючі дріжджі 1 г
- цукор, сіль по щіпці
- оливкова олія 20 г
- для начинки і соусу:
- ковбаса сирокопчена 100 г
- сир моцарелла 150 г
- часник 1 зубчик
- помідори свіжі або у власному соку 250 г
- томатна паста 1 ч. л.
- сушений орегано, базилік по щіпці
- оливкова олія 1 ст. л.
- сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
- приготувати тісто. у велику миску просіяти борошно, додати сіль і цукор, дріжджі. перемішавши. влити теплу воду, злегка перемішати. додати оливкову олію і вручну замісити однорідне пластичне тісто.
- сформувати з тіста кулю, накрити миску рушником і поставити в тепле місце на одну годину.
- приготувати соус. очищені від шкірки і нарізані помідори подрібнити блендером до стану пюре. викласти масу в сотейник або каструлю, додати оливкову олію.
- нагріти сотейник на слабкому вогні, додати томатну пасту, сушені трави, подрібнений часник, сіль і перець. перемішати і готувати, помішуючи, на слабкому вогні близько десяти хвилин. зняти з вогню і остудити.
- тісто викласти на пергамент, розкачати в коло діаметром приблизно 30 см.сформувати руками серце. помістити пергамент з тестом на деко.
- змастити піцу соусом, залишивши невеликий край. зверху посипати тертим сиром і викласти кружечки ковбаси.
- випікати в попередньо розігрітій духовці при 200 °c протягом 10-15 хвилин. нарізати на порційні шматки і подавати.
Стейк з гранатом
1.у день святого валентина нікому не хочеться довго стояти біля плити. ось чому стейк-ідеальний варіант для романтичної вечері. готується швидко, а зерна граната — символ любові і пристрасті — додадуть звичній страві романтичну родзинку і пікантний смак.
Інгредієнти:
- вирізка яловича 450 г
- оливкова олія 3 ст. л.
- гранатовий соус 1/4 чашки
- бальзамічний оцет 1/4 чашки
- зерна граната 1/2 чашки
- гілочки розмарину для подачі
- сіль, перець за смаком
- діжонська гірчиця 2 ч. л.
Спосіб приготування:
- підготувати велику сковороду.
- м’ясо помити, обрізати зайвий жир. поперек волокон розрізати на стейки товщиною 2,5 см.посолити, поперчити і змастити оливковою олією.
- на сильному вогні обсмажити стейки по чотири хвилини з кожного боку (для слабкого прожарювання) або по шість хвилин — для середнього прожарювання.
- для соусу: змішати бальзамічний оцет, гранатовий сироп, гірчицю і оливкове масло, що залишилося.
- викласти стейки на тарілку, прикрасити розмарином, зернами граната і полити соусом.
Капкейки «червоний оксамит»
Капкейки «червоний оксамит» особливо актуальні в день всіх закоханих. червоні тістечка якнайкраще розкажуть про ваші палкі яскраві почуття, а повітряний крем передасть ніжність і ласку.
Інгредієнти:
- борошно 200 г
- какао-порошок 2 ч. л.
- цукор 150 г
- розпушувач 1 ч. л.
- рослинна олія 90 мл
- кефір 150 мл
- яйце 1 шт.
- харчовий барвник 1 ч. л.
- вершкове масло-90 г
- вершковий сир 220 г
- цукрова пудра 75 г
- ванільний цукор 10 г
Спосіб приготування:
- духовку розігріти до 175 °c.
- у великій мисці змішати сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, цукор, какао.
- в іншій мисці змішати яйце, кефір, рослинне масло і харчовий барвник. добре перемішати міксером.
- додати в масу сухі інгредієнти і добре перемішати.
- формочки для кексів заповнити отриманим тестом на 2/3. випікати приблизно 20 хвилин. готовність можна перевірити зубочисткою.
- вийняти капкейки з духовки і дати повністю охолонути.
- приготувати крем. розм’якшене вершкове масло збити з цукровою пудрою і ванільним цукром. додати вершковий сир і ще раз збити до пишної однорідної маси.
- за допомогою кондитерського шприца прикрасити кремом капкейки.