6 класних напоїв для прискорення обміну речовин

534

Хороший обмін речовин є безцінним подарунком для організму. завдяки йому набагато легше підтримувати себе у формі і стежити за фігурою. але що робити, якщо природа не нагородила вас хорошим метаболізмом, а зайві кілограми раз у раз нагадують про себе? 

На допомогу прийдуть напої, які сприяють прискоренню обміну речовин і справляються з проблемами зайвої ваги. Ділимося рецептами корисних і простих напоїв, з якими ви без зусиль зможете вирішити проблеми з метаболізмом. 

Полуничний смузі

Люди, які дотримуються правильного харчування, напевно знають, що для підтримки м’язового тонусу організму необхідний протеїн. Полуничний смузі в цьому плані безпрограшний варіант. Справа в тому, що в його склад входять молоко і полуниця. Молоко в цьому напої виступає джерелом потрібного організму білка, а полуниця через великий вміст фруктових кислот сприяє прискореному процесу обміну речовин.

Частіше балуйте себе таким напоєм і насолоджуйтеся ідеальним відображенням в дзеркалі.

Інгредієнти:

  • полуниця — 1 склянка
  • знежиреного молоко-500 мл
  • вівсяні пластівці-80 г
  • нежирний йогурт— 160
  • насіння льону-40 г

Спосіб приготування:

Для приготування смачного і корисного смузі на основі молока і полуниці необхідно всі інгредієнти відправити в блендер. Ретельно перебити масу до однорідного стану, після чого розлити в склянки. 

Смузі з грейпфрута і малини

Багато хто з нас чули про корисні властивості грейпфрута. Цей цитрус містить в своєму складі вітаміни групи в, каротин, кальцій, клітковину і органічні кислоти. Весь цей набір корисних мікроелементів робить грейпфрут ефективним природним засобом щодо поліпшення травлення і спалювання жиру. Малина ж містить в собі досить рідкісний мінерал марганець і грубі харчові волокна, які виводять з організму токсини і холестерин. Поєднання цих двох компонентів активізує корисні властивості.

По можливості включіть в свій щоденний раціон цей смачний напій. Ви будете приємно здивовані його благотворний впливом на ваш організм.

Інгредієнти:

  • грейпфрут-2 шт.
  • малина-180 г
  • вода-100 мл

Спосіб приготування:

Гарненько промити під водою малину. Очистити від шкірки грейпфрут і видалити з нього внутрішні гіркі прожилки. Помістити ягоди і грейпфрут в чашу блендера, додати в неї воду і ретельно перебити вміст до утворення однорідної структури. Перелити готовий смузі в графин або розлити в склянки.

Яблучний смузі

Про те, що в яблуках міститься величезна кількість необхідного організму заліза, знають багато. Однак, крім цього корисного елемента, в складі яблук є і особливий компонент пектин. Саме він здатний привести в норму метаболізм людини. Крім того, він виводить з організму шкідливі речовини, а також допомагає краще засвоювати їжу.

Намагайтеся хоча б раз в день пити такий корисний напій з яблук. Зміни в самопочутті і в фігурі не змусять себе довго чекати.

Інгредієнти:

  • яблуко — 1 шт.
  • нежирний йогурт — 1 ст.
  • мед — 1 ст. Л.
  • мигдаль — ½ ст.
  • щіпка кориці
  • знежирене молоко-500 мл

Спосіб приготування:

Ретельно промити під водою яблуко. Нарізати його невеликими скибочками. Пересипати нарізаний фрукт в чашу блендера, додати до нього молоко, йогурт, мигдаль і мед. Ретельно перебити вміст блендером. Висипати в масу щіпку кориці і ще раз перебити інгредієнти. Вилити готовий напій в підготовлений посуд і подати на стіл.

Настій з імбиру і ананаса

Мало того, що ананас вважається одним з найсмачніших і соковитих тропічних фруктів, виявляється, він ще й має масу дивовижних властивостей. Такий фрукт виводить з організму токсини і сприяє кращому перетравленню навіть дуже важкої їжі. Не дарма дієтологи всього світу рекомендують закінчувати прийом їжі ананасом. 

Якщо ви хочете налагодити обмін речовин в своєму організмі, обов’язково спробуйте настій з ананаса з імбиром. Такий напій сприяє прискореному обміну речовин, а ще виступає кращим тонізуючим засобом.

Інгредієнти:

  • свіжий імбир-4 ст. Л.
  • ананас-200 г
  • вода-400 мл

Спосіб приготування:

Перед приготуванням напою необхідно натерти на тертці корінь імбиру. Вилити в ємність воду і поставити її на плиту. Довести воду до кипіння і залити нею подрібнений імбир. Залишити все на 15 хвилин, після чого процідити рідину і перелити в графин. Скибочки ананаса перебити в блендері, а після додати в настій з імбиру. Поставити напій в холодильник для охолодження.

Настій з яблучної шкірки з корицею

Про корисні властивості яблучної шкірки багато з нас давним-давно знають. Але, виявляється, яблучна шкірка здатна не тільки збагатити організм корисними мікроелементами, але і стати ефективним засобом в боротьбі із зайвою вагою. У шкірці яблук містяться елементи, які одночасно сприяють нарощуванню м’язової маси і допомагають схуднути. Крім того, вона активізує вироблення колагену, який підтримує красу шкіри, волосся і нігтів.

Інгредієнти:

  • яблуко — 3 шт.
  • вода-1 л
  • кориця -1 ст. Л.

Спосіб приготування:

Під струменем води добре промити яблука. Очистити фрукти від шкірки. Підготувати каструлю невеликого обсягу. Висипати в неї яблучну шкірку і додати 1 літр води. Довести масу до кипіння і потім зняти з вогню. Додати в яблучний настій столову ложку кориці і ретельно все перемішати. 

Медовий коктейль

Одним з найкращих напоїв, що прискорюють обмін речовин, є коктейль, приготований на основі меду. І це не дивно, адже в цьому продукті міститься безліч вітамінів і антиоксидантів, які потрібні нашому організму.

Якщо ви хочете відчувати себе свіжо і бадьоро, і при цьому не хвилюватися про проблеми із зайвою вагою, обов’язково спробуйте цей смачний напій. Мало того, що він принесе користь вашому організму, він ще й подарує прекрасний настрій.

Інгредієнти:

  • мед — 1 ч. Л.
  • кориця — ½ ч. Л.
  • вода-200 мл
  • м’ята-1-2 гілочки

Спосіб приготування:

Воду вилити в ємність невеликого обсягу. Поставити її на плиту і довести до кипіння. У підготовлену для напою посуд висипати половину чайної ложки кориці. Залити спецію кип’яченою водою і накрити кришкою. Залишити рідину настоюватися протягом 30 хвилин. Після того, як напій настоїться, додати в нього мед і гарненько перемішати до повного розчинення. Прикрасити напій гілочкою м’яти і подати на стіл.