Новорічні частування необов’язково повинні бути складними. Щоб заощадити ваш час в передсвятковій суєті, topten food зробив добірку простих і дуже смачних закусок всього з трьох інгредієнтів.
Огіркові роли з перцем і сиром
Інгредієнти:
- огірки довгі 3 шт.
- сирний сир або фета 100 г
- болгарський перець 2 шт.
Спосіб приготування:
- огірки нарізати уздовж тонкими смужками за допомогою ножа або овочечистки, злегка присипати сіллю.
- болгарський перець очистити від насіння і відрізати плодоніжки. М’якоть нарізати маленькими кубиками.
- у мисці змішати вершковий сир і нарізаний перець.
- огіркові смужки згорнути в рулетики. За допомогою ложки заповнити начинкою. Закріпити кожен рулетик шпажкою або обв’язати пір’їнкою зеленої цибулі. Приємного апетиту!
Лаваш з копченою сьомгою
Інгредієнти:
- лаваш тонкий 2 шт.
- сьомга копчена 200 г
- сир сирний (вершковий або з зеленню) 150 г
Спосіб приготування:
- філе риби відокремити від шкірки (якщо вона є). Нарізати тонкими скибочками.
- розкласти лаваші на столі і змастити сирним сиром. Зверху викласти скибочки риби. Можна посипати зверху свіжою зеленню.
- згорнути лаваш в рулет, обернути харчовою плівкою і прибрати в холодильник на одну годину.
- нарізати рулет на порційні шматки і подавати. Приємного апетиту!
Яйця, фаршировані авокадо
Інгредієнти:
- яйця 6 шт.
- авокадо стигле 1 шт.
- часник 1 зубчик
- лимонний сік 2 ч. Л.
Спосіб приготування:
- яйця зварити круто, остудити. Очистити, розрізати на половинки і вийняти жовтки.
- авокадо очистити, видалити кісточку.
- у блендер додати м’якоть авокадо, жовтки і часник. Подрібнити до однорідності. Посолити і поперчити, додати лимонний сік. Все добре перемішати.
- половинки яєць викласти на блюдо і заповнити начинкою. Можна прикрасити зверху петрушкою або шпинатом. Приємного апетиту!
Брускетти з помідорами і базиліком
Інгредієнти:
- помідори 4 шт.
- багет 12 скибочок
- базилік, листя 1/2 чашки
- сіль, чорний перець за смаком
- часник 1 зубчик
Спосіб приготування:
- розігріти сковороду з оливковою олією. Обсмажити скибочки багета з двох сторін до золотистого кольору.
- викласти на підсмажений багет дрібно нарізані помідори і часник, зверху прикрасити листям базиліка. Посолити і поперчити. Скропити оливковою олією і подавати. Приємного апетиту!
Кростіні з оселедцем і яйцем
Інгредієнти:
- бородинський хліб 5-6 скибочок
- яйця 2 шт.
- оселедець, філе кілька скибочок
- майонез
Спосіб приготування:
- яйця зварити круто, остудити. Розрізати кожне на чотири часточки.
- бородинський хліб нарізати на скибочки, обрізати скоринку. Нарізати м’якуш на невеликі квадратики.
- розігріти сковороду з оливковою олією і злегка обсмажити хліб з двох сторін до апетитної скоринки.
- змастити кожну скибочку хліба майонезом, зверху покласти шматочок оселедця і часточку яйця. Приємного апетиту!
Сирні кульки
Інгредієнти:
- м’який сир 150 г
- часник 1 зубчик
- майонез 1 ст. Л.
- крабові палички 5-6 шт.
Спосіб приготування:
- сир розім’яти виделкою, додати подрібнений часник і майонез. Перемішати до однорідності. Сформувати з сирної маси невеликі кульки.
- крабові палички натерти на дрібній тертці.
- обваляти кожну кульку в крабовій стружці і викласти на тарілку. Приємного апетиту!