6 новорічних закусок з 3 інгредієнтів

32

Новорічні частування необов’язково повинні бути складними. щоб заощадити ваш час в передсвятковій суєті, topten food зробив добірку простих і дуже смачних закусок всього з трьох інгредієнтів. 

Огіркові роли з перцем і сиром

Інгредієнти:

  • огірки довгі 3 шт.
  • сирний сир або фета 100 г
  • болгарський перець 2 шт.

Спосіб приготування:

  • огірки нарізати уздовж тонкими смужками за допомогою ножа або овочечистки, злегка присипати сіллю. 
  • болгарський перець очистити від насіння і відрізати плодоніжки. м’якоть нарізати маленькими кубиками.
  • у мисці змішати вершковий сир і нарізаний перець. 
  • огіркові смужки згорнути в рулетики. за допомогою ложки заповнити начинкою. закріпити кожен рулетик шпажкою або обв’язати пір’їнкою зеленої цибулі. приємного апетиту!

Лаваш з копченою сьомгою

Інгредієнти:

  • лаваш тонкий 2 шт.
  • сьомга копчена 200 г
  • сир сирний (вершковий або з зеленню) 150 г

Спосіб приготування:

  • філе риби відокремити від шкірки (якщо вона є). нарізати тонкими скибочками.
  • розкласти лаваші на столі і змастити сирним сиром. зверху викласти скибочки риби. можна посипати зверху свіжою зеленню. 
  • згорнути лаваш в рулет, обернути харчовою плівкою і прибрати в холодильник на одну годину.
  • нарізати рулет на порційні шматки і подавати. приємного апетиту! 

Яйця, фаршировані авокадо

Інгредієнти:

  • яйця 6 шт.
  • авокадо стигле 1 шт.
  • часник 1 зубчик
  • лимонний сік 2 ч. л.

Спосіб приготування:

  • яйця зварити круто, остудити. очистити, розрізати на половинки і вийняти жовтки.
  • авокадо очистити, видалити кісточку. 
  • у блендер додати м’якоть авокадо, жовтки і часник. подрібнити до однорідності. посолити і поперчити, додати лимонний сік. все добре перемішати.
  • половинки яєць викласти на блюдо і заповнити начинкою. можна прикрасити зверху петрушкою або шпинатом. приємного апетиту!

Брускетти з помідорами і базиліком

Інгредієнти:

  • помідори 4 шт.
  • багет 12 скибочок
  • базилік, листя 1/2 чашки
  • сіль, чорний перець за смаком
  • часник 1 зубчик

Спосіб приготування:

  • розігріти сковороду з оливковою олією. обсмажити скибочки багета з двох сторін до золотистого кольору.
  • викласти на підсмажений багет дрібно нарізані помідори і часник, зверху прикрасити листям базиліка. посолити і поперчити. скропити оливковою олією і подавати. приємного апетиту!

Кростіні з оселедцем і яйцем

Інгредієнти:

  • бородинський хліб 5-6 скибочок
  • яйця 2 шт.
  • оселедець, філе кілька скибочок
  • майонез

Спосіб приготування:

  • яйця зварити круто, остудити. розрізати кожне на чотири часточки.
  • бородинський хліб нарізати на скибочки, обрізати скоринку. нарізати м’якуш на невеликі квадратики.
  • розігріти сковороду з оливковою олією і злегка обсмажити хліб з двох сторін до апетитної скоринки.
  • змастити кожну скибочку хліба майонезом, зверху покласти шматочок оселедця і часточку яйця. приємного апетиту!

Сирні кульки

Інгредієнти:

  • м’який сир 150 г
  • часник 1 зубчик
  • майонез 1 ст. л.
  • крабові палички 5-6 шт.

Спосіб приготування:

  • сир розім’яти виделкою, додати подрібнений часник і майонез. перемішати до однорідності. сформувати з сирної маси невеликі кульки.
  • крабові палички натерти на дрібній тертці.
  • обваляти кожну кульку в крабовій стружці і викласти на тарілку. приємного апетиту!