6 продуктів, в яких найбільше корисних речовин

85

З приходом весни наш організм починає гостро відчувати брак корисних речовин. прийшла пора переглянути свій раціон і почати вживати більше вітамінних продуктів. ми вибрали шість суперфудів, які допоможуть впоратися з весняним авітамінозом і відновлять життєві сили і красу.

Імбир

Свіжий корінь імбиру незамінний в період міжсезоння, коли організм так вразливий перед вірусами і застудами. його плоди містять багато вітамінів а, с, в1 і в2, а також магній, фосфор, залізо, кальцій, натрій, цинк і калій і ряд важливих амінокислот. чай з імбиру зігріває, нормалізує кровообіг, зміцнює імунітет, насичує мозок киснем, тонізує організм і сприяє припливу сил. до того ж пекуча пряність — відмінний антидепресант, що особливо актуально, коли на вулиці ще сиро, брудно і сіро.

Брокколі

У зеленій капусті брокколі міститься цінний антиоксидант-бета-каротин, багато вітаміну с, в9, е, а також важливий для кісток вітамін к.плоди багаті калієм, кальцієм, залізом і фосфором — все це робить брокколі поживним і збалансованим продуктом. вона знімає запалення, нормалізує зір. капуста хороша як гарнір до м’ясних страв, в салатах і смузі, а ще дуже смачна брокколі, відварена на пару, з оливковою олією, морською сіллю і тертим сиром.

Морська риба

Через зимовий вітер, мороз і перепади температур шкіра і волосся стають сухими і млявими. повернути їм красу і свіжість допоможе жирна риба — скумбрія, оселедець, лосось, сьомга, горбуша, форель, нерка і інша. крім важливих вітамінів в, рр і d в м’ясі риби міститься колосальна кількість жирних кислот омега-3 і омега-6, які живлять шкіру і волосся, розгладжують зморшки і уповільнюють процеси старіння. а ще риба-відмінне джерело білка, який стимулює вироблення колагену і допомагає шкірі залишатися пружною, волоссю — блискучим, а кісткам — міцними.

Пророщена пшениця

Проростаюче зерно акумулює в собі всі життєві сили, щоб дати життя новій рослині — ось чому за вмістом вітамінів і мікроелементів воно дасть фору всім іншим. а головне — пророщена пшениця має відмінну засвоюваність. її зерна рясніють калієм, кремнієм, цинком, залізом, вітамінами а і групи в, е та іншими цінними компонентами. регулярне вживання 3-4 ст. л. продукту в день налагодить травлення, нормалізує обмін речовин, відновить красу шкіри і волосся, зміцнить імунітет і позбавить від токсинів і шлаків. 

Зелень

Смак свіжої зелені завжди асоціюється з весною і теплими сонячними днями. петрушка, кріп, зелений салат, рукола, кінза, шпинат, базилік, зелена цибуля — всі ці «комори вітамінів» можна не тільки купити в магазині, але і виростити на власному підвіконні. у зелені сконцентровано багато вітамінів а, в, с, к, рр, d, e, а також кальцію, калію, заліза, фосфору, йоду та інших мінералів, вона зміцнює імунітет, покращує стан шкіри, волосся і нігтів, стимулює перистальтику кишечника, виводить з організму шкідливі речовини. а хлорофіл, що надає рослинам зелений колір, істотно знижує ризик розвитку раку, що особливо важливо для тих, хто любить м’ясо.

Редька

У період авітамінозу редька дуже важлива через вміст в ній вітамінів с, е, рр, групи в, а також ряду мікроелементів-йоду, заліза, селену, сірки, хлору, фосфору, магнію. 100 г овоча можуть заповнити добову потребу організму в калії, а ще плоди редьки багаті антиоксидантами і цінними амінокислотами, які надають бактерицидну дію. редька стимулює травлення і покращує апетит, підтримує нормальну в’язкість крові, бере участь в транспортуванні поживних речовин і кисню по всьому організму, а також нормалізує водно-лужний баланс.