6 солодощів, які замінять вам шоколад

47

Плитки шоколаду з супермаркету, що містять багато цукру і трансжирів, легко замінити натуральними і смачними солодощами. Розповідаємо про сім простих ласощах, які ви можете приготувати самостійно і насолоджуватися ними, не переживаючи за фігуру.

Полуниця зі збитими вершками і вишнею

Цей вишуканий десерт з головним сезонним продуктом ви полюбите з першого погляду. До того ж готується він всього за 10 хвилин!

Вам знадобиться:

  • полуниця свіжа 12 ягід
  • збиті вершки для прикраси
  • шоколадний соус за бажанням
  • коктейльні вишні 12 шт.

1. Помийте полуницю, зріжте верхівки з ягід, злегка заглибившись до центру.

2. Кожну ягоду наповніть збитими вершками, покрийте шоколадним соусом і прикрасьте коктейльною вишенькою. Подавайте!

Запечені яблука з арахісовим маслом

Незвичайно солодка і ніжна варіація на тему запечених яблук. Обережно: дуже ситно і калорійно!

Вам знадобиться:

  • яблука 3 шт.
  • масло розтоплене 2 ст. Л
  • арахісове масло 1 ст.
  • шоколадний соус за смаком

1. Яблука розріжте навпіл, видаливши кісточки. Духовку поставте розігріватися на 200 градусів, підготуйте форму для випікання.

2. Яблука змастіть маслом і випікайте близько 15-ти хвилин.

3. Вийнявши яблука з духовки, намажте їх зверху арахісовим маслом. Знову поставте випікатися на 10 хвилин.

4. Подавайте блюдо, прикрасивши шоколадним соусом.

Ніжні кошики з арахісового масла

Всього чотири натуральних інгредієнта і 10 хвилин часу: оригінальний десерт готовий!

Вам знадобиться:

  • арахісове масло 3/4 ст.
  • кокосове масло розтоплене 1/4 ст.
  • полуничний джем 1/4 ст.
  • арахіс колотий для прикраси

1. Застеліть форми для мафінів папером. У невеликій чаші змішайте арахісове масло з кокосовим до однорідної консистенції.

2. Розкладіть половину отриманої суміші в форми для мафінів. Поставте в морозилку на 15 хвилин.

3. Вийнявши форми з морозилки, викладіть на кожну по одній ложці джему. Зверху викладіть залишилася суміш. Посипте десерт колотим арахісом.

4. Поставте кошики в морозилку на 20 хвилин, щоб вони затверділи. Десерт готовий!

Солодкі вівсяні кульки

Ваше улюблене натуральне печиво в незвичайній формі і класній подачі.

Вам знадобиться:

  • вівсяні пластівці 1 ст.
  • маленькі шоколадні чіпси 1/2 ст.
  • колотий арахіс 1/4 ст.
  • родзинки 1/4 ст.
  • колотий шоколадний m&ms 1/4 ст.
  • арахісове масло 3/4 ст.
  • мед 1 ст. Л.
  • сіль щіпка

1. У великій мисці змішайте пластівці, шоколадні чіпси, колоті арахіс і m&ms, розм’якшене арахісове масло, мед і сіль.

2. Як слід перемішайте інгредієнти до отримання однорідної суміші. 3. Сформуйте за допомогою ложки кульки, викладіть їх на блюдо і відправте в холодильник на пару годин. Готово!

Холодний ягідний чізкейк

Корисний гібрид ніжного морозива і ягідного чізкейку, про які ви давно мріяли.

Вам знадобиться:

  • вершковий сир солодкий 170 г.
  • грецький йогурт натуральний 2,5 ст.
  • мед 1/4 ст.
  • екстракт ванілі 1 ч. Л.
  • сіль щіпка
  • малина 1/2 ст.
  • полуниця 1/3 ст.
  • чорниця 1/4 ст.
  • подрібнене печиво для прикраси

1. Застеліть форму для випікання пергаментним папером. У великій мисці за допомогою міксера збийте вершковий сир до повітряної консистенції. Додайте до сиру йогурт, мед, ваніль, сіль і знову збийте до отримання однорідної суміші.

2. Перелийте отриману суміш в підготовлену форму і розрівняйте. Зверху розподіліть шматочки полуниці і інші ягоди. Посипте все подрібненим печивом.

3. Поставте десерт в холодне місце застигати. Це займе від 4 до 6 годин.

4. Подавайте десерт, розрізавши його на частини (це можуть бути квадрати або, як на картинці, трикутники).

Легкий холодний десерт з натурального йогурту і ягід

Такий десерт можна подавати на сніданок, а можна вибрати для легкого і приємного перекусу.

Вам знадобиться:

  • натуральний йогурт 1,5 ст.
  • молоко 1/4 ст.
  • мед 2 ст. Л.
  • екстракт ванілі 1/2 ч. Л.
  • чорниця 1/2 ст.
  • полуниця 1/2 ст.
  • малина 1/2 ст.

1. У мисці змішайте йогурт, молоко, мед, ванільний екстракт.

2. У великі формочки для льоду викладіть ягоди.

3. Залийте ягоди сумішшю так, щоб формочки були повністю заповнені.

4. Заморожуйте десерт близько 4-5 годин, поки він не стане твердим.