7 страв зі складними назвами, які соромно не знати

28

Глобалізація торкнулася всіх сфер життя, в тому числі кулінарію: сьогодні можна спробувати страви будь-якої країни світу, не покидаючи рідного міста. але часом складні і забавні назви іноземних делікатесів можуть викликати подив і видати в вас новачка. topten food вибрав сім популярних страв, які зобов’язаний знати кожен гурман.

Дзадзікі

Грецький соус під назвою «дзадзікі» визнаний найскладнішим кулінарним терміном серед англомовних гурманів. інші варіанти вимови — » цацікі «і»тцатцікі». мабуть, приготувати цей соус простіше — ніж вимовити, — знадобляться лише грецький йогурт, свіжий огірок і часник.  

Шакшука

Шакшука — це ізраїльська яєчня з помідорами, яку традиційно їдять на сніданок. подається страва тільки на порційній сковороді-вважається, що шакшука на тарілці втрачає весь свій смак. єдиного рецепта не існує, але три правила непорушні: яйця повинні бути найсвіжішими, щоб жовток не розтікся при смаженні, помідори — дуже ароматними, а готувати потрібно тільки на оливковій олії.

Куксі

Не поспішайте куксі при вигляді слова «куксі» в меню. адже це дуже смачний густий корейський суп з тонкої локшини, бульйону і овочів — за складом він схожий на татарський лагман. залежно від сезону блюдо подають гарячим або холодним, а в якості начинки в нього додають млинці, згорнуті в рулети і нарізані смужками.

Кюфта

Любите фрикадельки? тоді м’ясні кульки з незвичайною східною назвою «кюфта» неодмінно припадуть вам до смаку. ці ласощі неймовірно популярно в азербайджані, вірменії та туреччині. найчастіше кюфту готують з баранини і подають з вершковим маслом і гострим перцем. рецептів страви-безліч, наприклад, в туреччині знають близько 300 різних варіацій кюфти.

Пастрами

Строго кажучи, за правилами російської мови назва цього делікатесу звучить як «пастрома». ароматна копчена яловичина, попередньо витримана в розсолі і натерта спеціями, була звичною закускою на столах московських купців ще на початку минулого століття. сьогодні пастрома знову в тренді, хоча тепер її величають на західний манер — «пастрами».

Бабагануш

Пікантна східна закуска-соус з печених баклажанів, приправлена часником, кунжутом, зірою, перцем та іншими прянощами. іноді бабагануш збризкують оливковою олією і посипають дрібно рубаною зеленню. подають ласощі зі свіжим хлібом, лавашем, коржами або фалафелем. 

Поркетта

У м’ясному ресторані часто можна побачити блюдо з красивою назвою «поркетта». нескладно здогадатися, що родом воно з італії. поркетта-це запечений м’ясний рулет з апетитною рум’яною скоринкою. зазвичай його роблять зі свинини, але зустрічаються і варіації з баранини або курки. надзвичайно гарні і сендвічі з поркеттою-коли соковите м’ясо нарізають тонкими скибками.