7 головних осінніх спецій

24

А ви помічали, що у кожної пори року є свій запах? весна пахне свіжою травою, дощем і конваліями, літо запашними квітами, зима хвоєю, свічками і мандаринами, а у осені абсолютно особливий пряний присмак. А все тому, що восени настає час пахучих спецій, з якими ми б хотіли вас познайомити в сьогоднішній статті.

Імбир

Оскільки осінь — холодна пора, а також час застуд і грипу, нам варто подвійно подбати про свій організм. Головний помічник в цьому-імбир. Він здатний вбивати бактерії та інфекції, зміцнювати імунітет. У сушеному вигляді його можна додавати в гарячі напої, в страви з м’яса і риби, в маринади і соуси. Головне, знати міру, тому що у імбиру дуже яскравий смак.

Бадьян

Завдяки великій кількості ефірних масел, які містяться в зернятках бадьяна, ця пряність дуже корисна для здоров’я. Крім цього вона володіє абсолютно особливим ароматом і гіркувато-солодкуватим смаком. У зв’язку з цим її можна використовувати в цілому спектрі самих різних страв і напоїв. Бадьян прекрасно підійде для випічки і солодощів зі смаком шоколаду або цитруса. Також його можна додавати в страви з лососем, свининою, в різні види супів. А також спробуйте приготувати з ним каву або чай.

Кориця

Кориця — цариця спецій. Її запах і смак знаком, мабуть, всім. Вона є найсильнішим антиоксидантом і антисептиком, нормалізує травлення і допомагає скинути зайві кілограми. У вигляді порошку або паличок її додають, в першу чергу, в різні десерти, але вона також відмінно підійде для приготування баранини і птиці, всіляких каш, а також соусів і маринадів.

Гвоздика

Ще одна дуже корисна і смачно пахне спеція. Вона допомагає тим, хто відчуває проблеми з суглобами або страждає від набряклості, зменшує зубний або головний біль. У меленому вигляді гвоздика добре поєднується з яблуками і гарбузом, у вигляді нирок її додають до страв з м’яса і рису. Вона також дуже підходить для солінь і маринадів, ну і, звичайно ж, незамінна в приготуванні глінтвейну.

Куркума

Куркума — джерело вітамінів родом з індії. Вона покращує кровообіг, зміцнює суглоби, знімає запалення, очищає організм від шкідливих речовин. Додавати її можна практично в будь-яку страву: супи, овочеві рагу, м’ясні та рибні страви, каррі, каші. На її основі готують чай і каву — смачно і корисно.

Кардамон

Прекрасна осіння спеція, яка сприяє правильному травленню і вгамуванню почуття голоду. Вона дуже вдало вписується в будь-який рецепт випічки, надаючи їй неповторний смак і аромат. Її також активно використовують для приготування різних напоїв: кави, настоянок, компотів.

Мускатний горіх

Мускатний горіх благотворно впливає на серцево-судинну і нервову системи, здатний заспокоїти і розслабити організм. Цю спецію також широко застосовують в кулінарії, додають в соуси, страви з м’яса і овочів, випічку і вироби з шоколаду, в гарячі напої і коктейлі на основі молока.