7 салатів з яйцями, які потрібно терміново приготувати

27

Яйця гарні не тільки у вигляді омлету або яєчні, але і в складі різних салатів. Переваги салатів з яйцями в тому, що вони дуже ситні, поживні і мають підвищену енергетичну цінність. Варіантів маса, адже яйця поєднуються з безліччю самих різних інгредієнтів. Ми зробили добірку з семи відмінних рецептів, які можна приготувати на сніданок, обід або вечерю.

Швидкий салат з авокадо і яйцем

Інгредієнти:

  • стиглий авокадо 1 шт.
  • майонез або грецький йогурт 2 ст. Л.
  • лимонний сік 1,5 ч. Л.
  • варені яйця 4 шт.
  • селера (стебло) 1 шт.
  • зелена цибуля 1 ст. Л.
  • петрушка або кріп маленький пучок
  • сіль і перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. авокадо очистити, видалити кісточку. Яйця, селера і зелень дрібно порубати.
  2. розім’яти авокадо в мисці разом з лимонним соком, майонезом або грецьким йогуртом.
  3. додати яйця, зелень і селера. Посолити і поперчити за смаком, все добре перемішати.
  4. подавати салат найкраще на скибочці підсмаженого хліба або в пончику, розрізаному навпіл.

Середземноморський салат з нутом і овочами

Інгредієнти:

  • варений нут 2 чашки
  • дрібно рубаний стебло селери 2 шт.
  • огірок, нарізаний кубиками 1 шт.
  • консервована кукурудза 1/3 чашки
  • зелена цибуля (дрібно нарізаний) кілька пір’їнок
  • червона капуста (терта) 1/2 чашки
  • солодкий перець, нарізаний соломкою 1/2 шт.
  • дрібно нарізана свіжа петрушка 1/2 чашки
  • яйця варені (великі) 5 шт
  • для заправки:
  • діжонська гірчиця 2,5 ч. Л.
  • лимон 1 шт.
  • оливкова олія 1/3 ст.
  • часник, дрібно нарізаний 1 зубчик
  • сумах 1 ч. Л.
  • коріандр 1/2 ч. Л.
  • кайенский перець 1/2 ч. Л.
  • сіль і перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. у великій мисці з’єднайте всі інгредієнти салату, крім яєць.
  2. у маленькій мисці або банку змішайте інгредієнти для заправки.
  3. швидко збийте заправку і полийте салат. Добре перемішайте.
  4. додайте половинки яєць і знову акуратно перемішайте. Посоліть і поперчіть за смаком.
  5. зачекайте кілька хвилин, щоб смакові нюанси краще розкрилися, і подавайте.

Американський картопляний салат

Інгредієнти:

  • картопля 1 кг
  • червона цибуля (дрібно нарізана) 1/4 ст.
  • солоні огірки (дрібно нарізані) 3/4 ст.
  • стебло селери, нарізаний кубиками 1/4 ст.
  • зелена цибуля (дрібно нарізана) 1/2 ст.
  • варені яйця (порізані на четвертинки) 6 шт.
  • смажений бекон (нарізаний шматочками) 1/2 ст.
  • для заправки:
  • майонез 3/4 ст.
  • сметана 3/4 ст.
  • оцет 2 ст. Л.
  • діжонська гірчиця 1 ст. Л.
  • свіжий кріп 1 ст. Л.
  • сіль і перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. картоплю очистити, нарізати на невеликі шматочки і відварити до готовності в підсоленій воді (10-15 хвилин). Злити воду і дати повністю охолонути.
  2. у великій салатниці змішати картоплю, червону цибулю, солоні огірки, селеру і 1/4 склянки зеленої цибулі.
  3. у маленькій мисці змішати всі інгредієнти для заправки. Заправити салат і все акуратно перемішати. Охолодити.
  4. перед подачею додати залишився зелену цибулю, бекон і четвертинки яєць. Прикрасити свіжим кропом (за бажанням).

Салат з куркою і соусом вінегрет

Інгредієнти:

  • курячі грудки без шкіри і кісток 2 шт.
  • оливкова олія 2 ст. Л.
  • свіжий чебрець 1 ст. Л.
  • орегано 1 ст. Л.
  • свіжий кріп 1 ст. Л.
  • копчена паприка 2 ч. Л.
  • цедра лимона 1 ст. Л.
  • сік лимона 1 ст. Л.
  • сіль і чорний перець за смаком
  • салат пучок
  • помідори черрі 1 чашка
  • сир з цвіллю 110 г
  • авокадо 1 шт.
  • яйця, зварені круто 4 шт.
  • для соусу:
  • оливкова олія 1/4 ст.
  • бальзамічний оцет 1/4 ст.
  • свіжий базилік 2 ст. Л.
  • діжонська гірчиця 2 ч. Л.
  • сіль і чорний перець за смаком
  • червоний перець щіпка

Спосіб приготування:

  1. покладіть курячі грудки в миску і змішайте з оливковою олією, паприкою, цедрою лимона і соком, дрібно рубаними чебрецем, орегано, кропом, додайте дрібку солі і перцю.
  2. розігрійте гриль або сковороду і змастіть маслом.
  3. обсмажте курку до готовності і дайте їй відпочити 5-10 хвилин. Наріжте курячі грудки тонкими скибочками.
  4. у великій салатниці змішайте зелень, помідори і сир. Додайте авокадо, курку і яйця.
  5. у скляній банці змішайте всі інгредієнти для соусу і енергійно збийте або струсіть.
  6. заправте салат соусом і подавайте.

Класичний салат з пастою

Інгредієнти:

  • паста 2 ст.
  • зелений горошок 3/4 ст.
  • яйця, зварені круто 2 шт.
  • майонез 2/3 ст.
  • дрібно нарізана петрушка 3 ст. Л.
  • яблучний оцет 2 ст. Л.
  • діжонська гірчиця 1 ст. Л.
  • червоний солодкий перець, нарізаний кубиками 1/2 шт.
  • червона цибуля, нарізана кубиками 1/3 чашки
  • стебло селери нарізаний 2 шт.
  • сир чеддер, нарізаний кубиками 3/4 ст.
  • сіль і перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. відварити пасту у великій кількості підсоленої води.
  2. у великій мисці змішати майонез, петрушку, оцет і діжонську гірчицю. Додати макарони, горошок, нарізані яйця, болгарський перець, цибулю, селеру і сир. Посолити і поперчити за смаком.
  3. накрити салат плівкою або кришкою і відправити в холодильник на дві години. Подавати холодним.

Салат з весняними овочами і вершковою заправкою

Інгредієнти:

  • довгий огірок, нарізаний кружечками 1 шт.
  • редис або дайкон, тонко нарізаний 150 г
  • яйця варені 4 шт.
  • сіль і перець за смаком
  • для кремовою заправки:
  • сметана або грецький йогурт 200 мл
  • майонез 80 мл
  • білий винний оцет або сік лимона 1 ч. Л.
  • діжонська гірчиця 1 ч. Л.
  • свіжий кріп 1 ст. Л.
  • вода 2 ст. Л.

Спосіб приготування:

  1. тонко наріжте огірок і редис (або дайкон). Викладіть в салатницю і додайте яйця.
  2. інгредієнти для заправки помістіть в банку, надіньте кришку і енергійно струсіть, поки суміш не стане однорідною. Додайте більше води до бажаної консистенції.
  3. полийте салат заправкою і акуратно перемішайте. Додайте сіль і перець за смаком і подавайте.

Східний салат з куркою і медовою заправкою

Інгредієнти:

  • курячі грудки 2 шт.
  • яйце варене 1 шт.
  • капуста червона соломкою 1/2 чашки
  • салат ромейн 3 склянки
  • пекінська капуста 1/2 чашки
  • молоко 1 ст.
  • панірувальні сухарі
  • сіль 1 ч. Л.
  • перець чорний 1/4 ч. Л.
  • рослинна олія для смаження
  • тонкою соломкою моркву 1 шт.
  • свіжий огірок соломкою 1/4 ст.
  • очищений мигдаль 3 ст. Л.
  • для заправки:
  • мед 3 ст. Л
  • рисовий оцет 1,5 ст. Л.
  • майонез 1/4 ст.
  • діжонська гірчиця 1 ч. Л.
  • кунжутне масло 1/4 ч. Л.

Спосіб приготування:

  1. у великій сковороді розігрійте масло на середньому вогні.
  2. наріжте курячу грудку на кілька довгих тонких смужок.
  3. збийте яйце і молоко в невеликій мисці. В окремій мисці змішайте борошно, сухарі, сіль і перець.
  4. занурте смужки в яєчну суміш, а потім в борошно. Викладіть в сковороду і смажте протягом 3-4 хвилин або до золотисто-коричневого кольору.
  5. викладіть курку на паперовий рушник і остудіть, після чого наріжте на невеликі шматочки.
  6. змішайте ромейн, червону капусту, пекінську капусту, моркву і огірок. Додайте нарізані шматочки курки, посипте дрібно порубаним мигдалем і полийте медовою заправкою. Приємного апетиту!