Яйця гарні не тільки у вигляді омлету або яєчні, але і в складі різних салатів. Переваги салатів з яйцями в тому, що вони дуже ситні, поживні і мають підвищену енергетичну цінність. Варіантів маса, адже яйця поєднуються з безліччю самих різних інгредієнтів. Ми зробили добірку з семи відмінних рецептів, які можна приготувати на сніданок, обід або вечерю.
Швидкий салат з авокадо і яйцем
Інгредієнти:
- стиглий авокадо 1 шт.
- майонез або грецький йогурт 2 ст. Л.
- лимонний сік 1,5 ч. Л.
- варені яйця 4 шт.
- селера (стебло) 1 шт.
- зелена цибуля 1 ст. Л.
- петрушка або кріп маленький пучок
- сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
- авокадо очистити, видалити кісточку. Яйця, селера і зелень дрібно порубати.
- розім’яти авокадо в мисці разом з лимонним соком, майонезом або грецьким йогуртом.
- додати яйця, зелень і селера. Посолити і поперчити за смаком, все добре перемішати.
- подавати салат найкраще на скибочці підсмаженого хліба або в пончику, розрізаному навпіл.
Середземноморський салат з нутом і овочами
Інгредієнти:
- варений нут 2 чашки
- дрібно рубаний стебло селери 2 шт.
- огірок, нарізаний кубиками 1 шт.
- консервована кукурудза 1/3 чашки
- зелена цибуля (дрібно нарізаний) кілька пір’їнок
- червона капуста (терта) 1/2 чашки
- солодкий перець, нарізаний соломкою 1/2 шт.
- дрібно нарізана свіжа петрушка 1/2 чашки
- яйця варені (великі) 5 шт
- для заправки:
- діжонська гірчиця 2,5 ч. Л.
- лимон 1 шт.
- оливкова олія 1/3 ст.
- часник, дрібно нарізаний 1 зубчик
- сумах 1 ч. Л.
- коріандр 1/2 ч. Л.
- кайенский перець 1/2 ч. Л.
- сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
- у великій мисці з’єднайте всі інгредієнти салату, крім яєць.
- у маленькій мисці або банку змішайте інгредієнти для заправки.
- швидко збийте заправку і полийте салат. Добре перемішайте.
- додайте половинки яєць і знову акуратно перемішайте. Посоліть і поперчіть за смаком.
- зачекайте кілька хвилин, щоб смакові нюанси краще розкрилися, і подавайте.
Американський картопляний салат
Інгредієнти:
- картопля 1 кг
- червона цибуля (дрібно нарізана) 1/4 ст.
- солоні огірки (дрібно нарізані) 3/4 ст.
- стебло селери, нарізаний кубиками 1/4 ст.
- зелена цибуля (дрібно нарізана) 1/2 ст.
- варені яйця (порізані на четвертинки) 6 шт.
- смажений бекон (нарізаний шматочками) 1/2 ст.
- для заправки:
- майонез 3/4 ст.
- сметана 3/4 ст.
- оцет 2 ст. Л.
- діжонська гірчиця 1 ст. Л.
- свіжий кріп 1 ст. Л.
- сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
- картоплю очистити, нарізати на невеликі шматочки і відварити до готовності в підсоленій воді (10-15 хвилин). Злити воду і дати повністю охолонути.
- у великій салатниці змішати картоплю, червону цибулю, солоні огірки, селеру і 1/4 склянки зеленої цибулі.
- у маленькій мисці змішати всі інгредієнти для заправки. Заправити салат і все акуратно перемішати. Охолодити.
- перед подачею додати залишився зелену цибулю, бекон і четвертинки яєць. Прикрасити свіжим кропом (за бажанням).
Салат з куркою і соусом вінегрет
Інгредієнти:
- курячі грудки без шкіри і кісток 2 шт.
- оливкова олія 2 ст. Л.
- свіжий чебрець 1 ст. Л.
- орегано 1 ст. Л.
- свіжий кріп 1 ст. Л.
- копчена паприка 2 ч. Л.
- цедра лимона 1 ст. Л.
- сік лимона 1 ст. Л.
- сіль і чорний перець за смаком
- салат пучок
- помідори черрі 1 чашка
- сир з цвіллю 110 г
- авокадо 1 шт.
- яйця, зварені круто 4 шт.
- для соусу:
- оливкова олія 1/4 ст.
- бальзамічний оцет 1/4 ст.
- свіжий базилік 2 ст. Л.
- діжонська гірчиця 2 ч. Л.
- сіль і чорний перець за смаком
- червоний перець щіпка
Спосіб приготування:
- покладіть курячі грудки в миску і змішайте з оливковою олією, паприкою, цедрою лимона і соком, дрібно рубаними чебрецем, орегано, кропом, додайте дрібку солі і перцю.
- розігрійте гриль або сковороду і змастіть маслом.
- обсмажте курку до готовності і дайте їй відпочити 5-10 хвилин. Наріжте курячі грудки тонкими скибочками.
- у великій салатниці змішайте зелень, помідори і сир. Додайте авокадо, курку і яйця.
- у скляній банці змішайте всі інгредієнти для соусу і енергійно збийте або струсіть.
- заправте салат соусом і подавайте.