7 найбільш незвичайних і дорогих продуктів

21

У світі багато незвичайних і навіть дивних продуктів. Щоб їх спробувати, потрібно серйозно витратитися. Подробиці — в нашому огляді.   

Чорна курка

В індонезії розводять рідкісний і незвичайний вид курей — аям цемані. Птахи повністю чорні-починаючи від оперення і закінчуючи шкірою і внутрішніми органами. Яйця несучок теж чорні. Справа зовсім не в генної інженерії, а в гранично високому рівні меланіну, що міститься в організмі чорних курей. І м’ясо, і яйця аям цемані їстівні і дуже корисні. Правда, поласувати рідкісним птахом вдається не кожному: вартість однієї чорної курки може доходити до 200 доларів.

Морське вушко

Дивлячись на слизький молюск під назвою «морське вушко», складно повірити, що це дорогий делікатес. Сьогодні морське вухо можна купити від 80 євро за кілограм, а деякі екземпляри коштують 1000 євро. Молюск, що мешкає у водах китаю, тайваню і каліфорнії, володіє не тільки ніжним смаком, але і унікальними лікувальними властивостями: очищає печінку від токсинів, допомагає вилікувати цироз, жіночі хвороби і вельми ефективний як афродизіак.

Кава kopi luwak

Найдорожча кава в світі виробляють із зерен, що пройшли через кишечник звірка цивети. Росте така кава на островах ява, суматра і сулавесі. Незважаючи на те, що цивета — хижак, вона не проти поласувати ароматними кавовими зернами, частина яких виходить неперетравленої. Цінителів кави не бентежить такий нестандартний спосіб виробництва: щоб насолодитися kopi luwak, вони охоче викладають 300-400 доларів за кілограм. Ціна цілком виправдана: якщо вірити експертам, кава володіє рідкісним карамельним відтінком, пахне шоколадом і взагалі «є напоєм богів».

Діамантова ікра

Найдорожча і цінна ікра — зовсім не чорна, а біла. Називається вона алмас, що в перекладі з іранської означає «діамантова». Отримують цю ікру від білуги-альбіноса, яка водиться в каспійському морі біля берегів ірану. Ікра має витончений горіховий присмак і коштує приблизно 2000 доларів за 100 г. Фасується алмас в баночки з чистого золота, а, оскільки чисельність белуг-альбіносів продовжує знижуватися, щорічні поставки ікри складають всього 10 кг на рік.

Чорний кавун

Елітний делікатес родом з японії — чорний кавун денсуке. Насправді відтінок кавуна темно-зелений, при цьому шкірка начисто позбавлена смужок. Зростає ця дивина тільки на острові хоккайдо, в обсягах, що не перевищують десять тисяч примірників на рік. Така рідкість і дозволила японцям зробити з чорного кавуна дорогий бренд: вартість денсуке варіюється від 3200 до 6000 доларів за штуку. І хоча м’якоть кавуна-дуже солодка, червона і бархатиста, все ж така ціна дещо шокує.

Виноград «римський рубін»

Ще один дорогий делікатес з японії. Крім розкішного рубінового кольору він відрізняється дуже великими ягодами розміром з кульку для пінг-понгу і вагою 20 г.на те, щоб вивести рідкісний сорт, у японських виноградарів пішло цілих 14 років. Тимчасові та фінансові витрати окупилися з лишком: сьогодні гроно «римського рубіна» коштує не менше 5400 доларів.

Картопля la bonnotte

Найдорожча картопля в світі вирощують у франції, на острові нурматьє. По виду-звичайна картопля, проте ціна на la bonnotte коливається від 500 до 700 євро за кілограм. Така висока вартість пояснюється умовами виробництва: картоплю удобрюють виключно морськими водоростями, а всі операції з вирощування проводяться вручну. М’якоть la bonnotte володіє дуже м’яким, незвичайним смаком, що поєднує в собі солодкість і солоність, а шкірка у неї така тонка, що її навіть не зчищають.