Після святкування великодня часто залишаються невикористані яйця, які так і не з’їли. Але не поспішайте викидати їх: ми зібрали добірку смачних і небанальних рецептів з використанням яєць. Експериментуйте!
Яйця з авокадо
Інгредієнти:
- яйця-8 шт.
- авокадо — 1 шт.
- майонез — 150 г
- лимонний сік — 2 ч. Л.
- сіль — ½ ч. Л.
- мелений чорний перець — ½ ч. Л.
- зелень петрушки-пару гілочок
Спосіб приготування:
- нарізати навпіл варені яйця і вийняти з них жовтки.
- в окремому посуді пюрировать жовтки з авокадо.
- додати до пюре з авокадо і жовтків майонез, лимонний сік, сіль і чорний перець.
- довести суміш до однорідної консистенції.
- наповнити яєчні білки
Сумішшю і перед подачею посипати зеленню.
Гостра закуска з яєць
Інгредієнти:
- яйця-8 шт.
- суха гірчиця — 2 ч. Л.
- майонез — 100 г
- оцет — 1 ст. Л.
- паприка — 1 ч. Л.
- мелений чорний перець — ½ ч. Л.
- сіль — за смаком
- петрушка-пару гілочок
Спосіб приготування:
- зварені яйця очистити і розрізати навпіл.
- видалити жовтки і в окремому посуді розім’яти їх до однорідного стану.
- додати в жовтки гірчицю, майонез, оцет, сіль і чорний перець.
- ретельно перемішати суміш і викласти її в підготовлені білки.
- перед подачею на стіл закуску посипати зеленню петрушки.
Яйця з морепродуктами
Інгредієнти:
- яйця — 8шт.
- креветки — 100 г
- крабові палички — 100 г
- майонез — 100 г
- суха гірчиця — ½ ч. Л.
- паприка — ½ ч. Л.
- бекон — 50 г
- зелень петрушки — пару гілочок
- цибуля — 0,5 шт.
- сіль — за смаком
Спосіб приготування:
- розрізати навпіл варені яйця і витягнути з них жовтки.
- розчавити жовтки в окремому посуді і додати в них майонез, мелену гірчицю, паприку і сіль.
- дрібно нарізати цибулю і додати в суміш з яєчних жовтків, майонезу і спецій.
- дрібно нарубати креветки і крабові палички і змішати їх з іншими продуктами.
- нарізати дрібними шматочками бекон і трохи підсмажити його на сковороді.
- у нарізані навпіл яєчні білки акуратно вкласти начинку.
- посипати яйця беконом і дрібно нарубаної зеленню петрушки.
Медово-діжонські яйця
Інгредієнти:
- яйця-8шт.
- мед — 2 ст. Л.
- діжонська гірчиця — 40 г
- мелений чорний перець — ½ ч. Л.
- сіль — за смаком
- майонез — 100 г
- цибуля — 0,5 шт.
Спосіб приготування:
- варені яйця розрізати навпіл і видалити з них жовтки.
- в окремому посуді подрібнити яєчні жовтки до однорідної маси.
- додати в жовтки мед, гірчицю, майонез і спеції.
- дрібно нарізати цибулю і додати його в тарілку з пюрірованной сумішшю.
- наповнити ячні білки консистенцією, зверху посипати меленим перцем і розкласти в тарілку.
Цибулеві яйця
Інгредієнти:
- яйця-8 шт.
- цибуля — 1 шт.
- плавлений сир -50 г
- мелений чорний перець — ½ ч. Л.
- сіль — за смаком
- зелень петрушки або кропу — кілька гілочок.
- паприка-для прикраси
Спосіб приготування:
- попередньо зварені яйця розрізати навпіл.
- відокремити від білків жовтки і помістити їх в окремий посуд.
- подрібнити жовтки до однорідної текстури.
- на дрібній тертці натерти плавлений сир і змішати його з жовтками.
- нашаткувати цибулю і додати його разом зі спеціями в тарілку з жовтками і сиром.
- за допомогою кондитерського мішка викласти в білки суміш.
- перед подачею прикрасити закуску на свій розсуд дрібно нарубаної зеленню або паприкою.
Яйця з шинкою
Інгредієнти:
- яйця-8 шт.
- шинка — 100 г
- майонез — 100 г
- суха гірчиця — 2 ч. Л.
- оцет — 1 ч. Л.
- цибуля — 20 г
- сіль — за смаком
- спеції — за смаком
- зелена цибуля-парочку пір’я
Спосіб приготування:
- варені яйця розділити на половини і відокремити від жовтків.
- у миску помістити жовтки і розчавити їх виделкою.
- нарізати дрібними кубиками шинку і цибулю.
- додати в посуд з подрібненими жовтками шинку, гірчицю, оцет, цибулю і майонез.
- приправити суміш спеціями і посолити.
- перед подачею на стіл закуску прикрасити дрібно посіченою зеленою цибулею.
Яйця з кремоподібною начинкою з тунця
Інгредієнти:
- яйця-8 шт.
- тунець в олії-150 г
- йогурт-80 г
- діжонська гірчиця — ½ ч. Л.
- чорний мелений перець — ½ ч. Л.
- сіль — за смаком
- зелена цибуля-парочку пір’я
Спосіб приготування:
- зварені круто яйця нарізати на половини і позбавити від жовтка.
- у блендері подрібнити жовток до однорідної маси.
- в окремій мисці змішати подрібнені жовтки з йогуртом, тунцем і спеціями.
- посолити начинку і акуратно розкласти її в білки за допомогою кондитерського мішка.
- дрібно нарубати зелену цибулю і посипати зверху на закуску.
- розкласти блюдо в тарілку і подати на стіл.
Яйця з оливками і зеленню
Інгредієнти:
- яйця-8 шт.
- майонез — 100 г
- петрушка — 20 г
- майоран — 10 г
- мелений перець — ½ ч. Л.
- оливки — 150 г
- сіль — за смаком
- помідор черрі — для прикраси.
Спосіб приготування:
- розділити навпіл варені яйця і видалити з них жовтки.
- в окрему миску помістити яєчні жовтки і розім’яти їх виделкою до однорідного стану.
- нарубати дрібно петрушку і майоран.
- нарізати маленькими шматочками оливки, змішати їх з травами і жовтками.
- додати в суміш майонез і сіль, ретельно перемішати всі інгредієнти.
- в яєчні білки розкласти суміш.
- приготовлену закуску викласти в тарілку.
- окремо нарізати дрібними кільцями помідори черрі і порубати гілочки зелені.
- прикрасити закуску скибочками помідор і зеленню.