8 швидких закусок, які можна приготувати з пасхальних яєць

40

Після святкування великодня часто залишаються невикористані яйця, які так і не з’їли. Але не поспішайте викидати їх: ми зібрали добірку смачних і небанальних рецептів з використанням яєць. Експериментуйте! 

Яйця з авокадо

Інгредієнти:

  • яйця-8 шт.
  • авокадо — 1 шт.
  • майонез — 150 г
  • лимонний сік — 2 ч. Л.
  • сіль — ½ ч. Л.
  • мелений чорний перець — ½ ч. Л.
  • зелень петрушки-пару гілочок

Спосіб приготування:

  1. нарізати навпіл варені яйця і вийняти з них жовтки.
  2. в окремому посуді пюрировать жовтки з авокадо.
  3. додати до пюре з авокадо і жовтків майонез, лимонний сік, сіль і чорний перець.
  4. довести суміш до однорідної консистенції.
  5. наповнити яєчні білки
    Сумішшю і перед подачею посипати зеленню.

Гостра закуска з яєць

Інгредієнти:

  • яйця-8 шт.
  • суха гірчиця — 2 ч. Л.
  • майонез — 100 г
  • оцет — 1 ст. Л.
  • паприка — 1 ч. Л.
  • мелений чорний перець — ½ ч. Л.
  • сіль — за смаком
  • петрушка-пару гілочок

Спосіб приготування:

  1. зварені яйця очистити і розрізати навпіл.
  2. видалити жовтки і в окремому посуді розім’яти їх до однорідного стану.
  3. додати в жовтки гірчицю, майонез, оцет, сіль і чорний перець.
  4. ретельно перемішати суміш і викласти її в підготовлені білки.
  5. перед подачею на стіл закуску посипати зеленню петрушки.

Яйця з морепродуктами

Інгредієнти:

  • яйця — 8шт.
  • креветки — 100 г
  • крабові палички — 100 г
  • майонез — 100 г
  • суха гірчиця — ½ ч. Л.
  • паприка — ½ ч. Л.
  • бекон — 50 г
  • зелень петрушки — пару гілочок
  • цибуля — 0,5 шт.
  • сіль — за смаком

Спосіб приготування:

  1. розрізати навпіл варені яйця і витягнути з них жовтки.
  2. розчавити жовтки в окремому посуді і додати в них майонез, мелену гірчицю, паприку і сіль.
  3. дрібно нарізати цибулю і додати в суміш з яєчних жовтків, майонезу і спецій.
  4. дрібно нарубати креветки і крабові палички і змішати їх з іншими продуктами.
  5. нарізати дрібними шматочками бекон і трохи підсмажити його на сковороді.
  6. у нарізані навпіл яєчні білки акуратно вкласти начинку.
  7. посипати яйця беконом і дрібно нарубаної зеленню петрушки.

Медово-діжонські яйця

Інгредієнти:

  • яйця-8шт.
  • мед — 2 ст. Л.
  • діжонська гірчиця — 40 г
  • мелений чорний перець — ½ ч. Л.
  • сіль — за смаком
  • майонез — 100 г
  • цибуля — 0,5 шт.

Спосіб приготування:

  1. варені яйця розрізати навпіл і видалити з них жовтки.
  2. в окремому посуді подрібнити яєчні жовтки до однорідної маси.
  3. додати в жовтки мед, гірчицю, майонез і спеції.
  4. дрібно нарізати цибулю і додати його в тарілку з пюрірованной сумішшю.
  5. наповнити ячні білки консистенцією, зверху посипати меленим перцем і розкласти в тарілку.

Цибулеві яйця

Інгредієнти:

  • яйця-8 шт.
  • цибуля — 1 шт.
  • плавлений сир -50 г
  • мелений чорний перець — ½ ч. Л.
  • сіль — за смаком
  • зелень петрушки або кропу — кілька гілочок.
  • паприка-для прикраси

Спосіб приготування:

  1. попередньо зварені яйця розрізати навпіл.
  2. відокремити від білків жовтки і помістити їх в окремий посуд.
  3. подрібнити жовтки до однорідної текстури.
  4. на дрібній тертці натерти плавлений сир і змішати його з жовтками.
  5. нашаткувати цибулю і додати його разом зі спеціями в тарілку з жовтками і сиром.
  6. за допомогою кондитерського мішка викласти в білки суміш.
  7. перед подачею прикрасити закуску на свій розсуд дрібно нарубаної зеленню або паприкою.

Яйця з шинкою

Інгредієнти:

  • яйця-8 шт.
  • шинка — 100 г
  • майонез — 100 г
  • суха гірчиця — 2 ч. Л.
  • оцет — 1 ч. Л.
  • цибуля — 20 г
  • сіль — за смаком
  • спеції — за смаком
  • зелена цибуля-парочку пір’я

Спосіб приготування:

  1. варені яйця розділити на половини і відокремити від жовтків.
  2. у миску помістити жовтки і розчавити їх виделкою.
  3. нарізати дрібними кубиками шинку і цибулю.
  4. додати в посуд з подрібненими жовтками шинку, гірчицю, оцет, цибулю і майонез.
  5. приправити суміш спеціями і посолити.
  6. перед подачею на стіл закуску прикрасити дрібно посіченою зеленою цибулею.

Яйця з кремоподібною начинкою з тунця

Інгредієнти:

  • яйця-8 шт.
  • тунець в олії-150 г
  • йогурт-80 г
  • діжонська гірчиця — ½ ч. Л.
  • чорний мелений перець — ½ ч. Л.
  • сіль — за смаком
  • зелена цибуля-парочку пір’я

Спосіб приготування:

  1. зварені круто яйця нарізати на половини і позбавити від жовтка.
  2. у блендері подрібнити жовток до однорідної маси.
  3. в окремій мисці змішати подрібнені жовтки з йогуртом, тунцем і спеціями.
  4. посолити начинку і акуратно розкласти її в білки за допомогою кондитерського мішка.
  5. дрібно нарубати зелену цибулю і посипати зверху на закуску.
  6. розкласти блюдо в тарілку і подати на стіл.

Яйця з оливками і зеленню

Інгредієнти:

  • яйця-8 шт.
  • майонез — 100 г
  • петрушка — 20 г
  • майоран — 10 г
  • мелений перець — ½ ч. Л.
  • оливки — 150 г
  • сіль — за смаком
  • помідор черрі — для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. розділити навпіл варені яйця і видалити з них жовтки.
  2. в окрему миску помістити яєчні жовтки і розім’яти їх виделкою до однорідного стану.
  3. нарубати дрібно петрушку і майоран.
  4. нарізати маленькими шматочками оливки, змішати їх з травами і жовтками.
  5. додати в суміш майонез і сіль, ретельно перемішати всі інгредієнти.
  6. в яєчні білки розкласти суміш.
  7. приготовлену закуску викласти в тарілку.
  8. окремо нарізати дрібними кільцями помідори черрі і порубати гілочки зелені.
  9. прикрасити закуску скибочками помідор і зеленню.