9 продуктів, які краще не їсти з алкоголем

37

З приходом теплої погоди в наше життя вриваються часті посиденьки в колі друзів і приятелів, сімейні пікніки і романтичні побачення. На таких вечорах, крім смачної їжі, з великою ймовірністю може бути присутнім і алкоголь. у помірних дозах спиртні напої-це непогано і іноді навіть корисно.

Однак, щоб алкоголь добре засвоївся організмом і не приніс йому шкоди, важливо розуміти, що далеко не з усіма продуктами він гармонійно поєднується. Ділимося з вами списком продуктів, які краще не запивати алкогольними напоями.

Кава

У багатьох з нас увійшло в звичку закінчувати святкове застілля чашкою ароматної кави. Така звичка дуже шкідлива для нашого організму. При надходженні в організм алкоголю притупляється робота нервової системи. кава ж, навпаки, стимулює її роботу.

В результаті при змішуванні цих двох напоїв відбувається зменшення почуття сп’яніння, але нейтралізація алкоголю при цьому не відбувається. таким чином ви ризикуєте випити набагато більше своєї норми і спровокувати погане самопочуття.

Цитруси

Улюбленою закускою для багатьох з нас стали цитрусові. Всі ми звикли заїдати алкоголь апельсинами, мандаринами і лимонами. Виявляється, що ця звичка теж вельми сумнівна для нашого організму в поєднанні з алкоголем. справа в тому, що в цитрусових міститься багато кислоти, яка може спровокувати проблеми з травленням і без спиртних напоїв. У поєднанні з ними ця негативна тенденція може тільки посилиться.

Щоб цього не сталося, намагайтеся вибирати в якості закуски банани. У них міститься велика кількість калію, який здатний нейтралізувати згубний вплив алкоголю на організм і позбавити його від зневоднення.

Солона їжа

Не кращим вибором в якості закуски після алкоголю вважається і солона їжа. Сама по собі їжа нейтралізує дію алкоголю, але ось з солоними продуктами все відбувається трохи інакше. Справа в тому, що крекери, солоні горішки та інші закуски з достатком солі викликають почуття спраги. 

Добре, якщо в цей момент під рукою виявиться мінеральна вода. У більшості ситуацій тамувати спрагу доводиться все тим же алкоголем. У підсумку є високий ризик після декількох жмень солоної їжі сильно перевищити допустиму дозу спиртних напоїв.

Десерти з алкоголем

Здавалося б, що поганого в тому, щоб доповнити келих вина смачною солодкістю з невеликим вмістом алкоголю? насправді це погана затія, від якої краще утриматися. Бути повністю впевненим в кількості і якості, що міститься в десерті алкоголю, не може ніхто. Вам пощастить, якщо виробники десерту додадуть в блюдо високоякісний алкоголь і заощадять на його кількості. якщо цього не станеться, ви ризикуєте подвоїти своє сп’яніння.

Якщо вам вже дуже хочеться поласувати після алкоголю десертом, краще віддавайте перевагу солодощам, в складі яких є молоко і будь-які кисломолочні продукти. Вони запобігають хімічні реакції в організмі, викликані алкоголем, і зменшують роздратування печінки.

Гострий соус

Невдалою для організму вважається і комбінація спиртних напоїв з гострими соусами. Вживання такої їжі може викликати опік слизової оболонки стравоходу і шлунка, а в кращому випадку у вас з’явиться неприємна тяжкість і печія. При поганому розвитку подій вилитися це все може в сильне сп’яніння або серйозне отруєння. 

Свіжі помідори

Практично на будь-якому пікніку можна зустріти поєднання свіжих томатів з міцними напоями. Така комбінація вважається дуже шкідливою для нашого організму. Об’єднання помідорів з горілкою або коньяком провокує метеоризм і проблеми з травленням. Відбувається це через високий вміст в томатах органічних кислот, які просто не перетравлюються в такому поєднанні шлунком.

Якщо вам дуже хочеться після алкоголю з’їсти помідор, можете випити склянку томатного соку або з’їсти консервовані помідори у власному соку. Продукти переробки томатів по-іншому діють на наш організм і не викликають негативних реакцій з боку системи травлення.

Мариновані огірки

Мариновані огірки вважаються традиційною закускою російського застілля. Однак в поєднанні з алкоголем таке блюдо надає згубний вплив на організм. Справа в тому, що для приготування заготовок практично всі господині використовують столовий оцет. а поєднання оцту з алкоголем викликає у організму стрес. 

Щоб цього не сталося, вибирайте в якості закуски квашену капусту або вінегрет. Ці страви прекрасно підтримують організм під час святкового застілля.

Шоколад

Шоколад після спиртних напоїв — також невдала ідея. Вміщені в шоколаді кофеїн і какао сильно навантажують підшлункову залозу: в результаті від такої комбінації може виникнути біль в животі або спазми. У гіршому випадку це може спровокувати розвиток гострого панкреатиту.

Баштанні

Влітку жоден пікнік не обходиться без смачних і соковитих плодів баштанних культур. Дині і кавуни в поєднанні з алкоголем погано перетравлюються організмом через вміст в баштанних величезної кількості цукру. 

Одночасне поїдання таких продуктів зі спиртними напоями рівносильно поїдання солодощів з алкоголем. глюкоза в цьому випадку буде засвоюватися першої, тому організм буде страждати від токсичних продуктів розпаду спирту. В результаті таке поєднання обернеться бродінням в шлунку і відчутним дискомфортом внизу живота.