9 секретів, які допоможуть приготувати ідеальний суп

35

Здавалося б, що може бути складного в приготуванні супу? зварив м’ясний бульйон і закинув в нього овочі — і готово! але у одних людей він виходить настільки смачним, що від супу не відірватися, а у інших — просто їстівним. У чому ж секрет? ділимося з вами найцікавішими лайфхаками від відомих шефів.

Вибір м’яса

Провідні шеф-кухарі світу одноголосно радять вибирати м’ясо молодих бичків для яловичого бульйону. Телятина швидко вариться і ідеально підходить для основи супу. Крім того, вона корисна, нежирна і містить багато колагену, який при варінні виділяє желатин. 

Для приготування свинячого бульйону краще брати пісне і нежирне м’ясо з тонким прошарком сала. Курячий бульйон краще варити з курей, вирощених без антибіотиків і гормонів, а баранину — купувати тільки свіжу і м’яку.

Для основи також можна використовувати тельбухи свійської птиці, м’ясні кістки і субпродукти. А поєднання різних видів м’яса зробить ваш бульйон смачним і насиченим.

Овочевий бульйон

Люди, які дотримуються дієтичного або вегетаріанського харчування, нерідко використовують в якості основи для супу овочевий бульйон. 

Головний секрет овочевого бульйону, на думку іменитих кухарів, ховається в його насиченому смаку. Щоб ваш бульйон з овочів вийшов ситним, смачним і ароматним, його потрібно наполягати. Тобто готувати його краще за день до подачі.

Прозорість м’ясної основи

Ідеальна основа для майбутнього супу повинна бути прозорою. Домогтися цього дуже просто. По-перше, воду для бульйону краще брати бутильовану або фільтровану. По-друге, в процесі варіння м’яса потрібно постійно знімати плівку і утворився жир. Причому, робити це краще в момент кипіння бульйону. 

Однак тут важливо врахувати один момент. Добре промиті шматки м’яса краще заливати холодною водою. Якщо опустити м’ясо в гарячу воду, з нього в воду йдуть протеїни, які тут же згортаються і утворюють плівку на поверхні. М’ясо в такому випадку буде соковитим і м’яким, а ось смак самого бульйону — на жаль, далеким від ідеалу. 

Нарізка овочів

Нарізати овочі для супу потрібно гострим ножем. Багатьом може здатися, що цей секрет досить банальний, адже всі про це знають. Але справа тут не тільки в зручності: при використанні ножів з тупими лезами ми, хочемо того чи ні, тиснемо на продукти. В результаті всі інгредієнти потрапляють в каструлю з малим вмістом соку, а це відбивається на смаку і якості вашого супу.

Гарний колір страви

На кулінарних сайтах часто зустрічаються супи з красивим золотистим відтінком. Кухарі давно розгадали цей секрет і використовують його для приготування своїх страв.

Для додання супу яскравого кольору цибулю, коріння і моркву потрібно розрізати навпіл і обсмажити в сковороді, а вже потім відправити в бульйон. Важливо смажити овочі до золотистого кольору на сухій сковороді: обсмажування овочів в олії зробить блюдо жирним і несмачним. 

Густота

Для додання супу густоти можна додавати борошно, збиті яйця, галушки, галушки, крупи і макарони. Якщо ви вирішили ввести в бульйон макарони і крупи, то для отримання гарної текстури і смаку їх краще відварити окремо. Багато крупи за часом варяться довше, ніж картопля. Макарони ж, навпаки, набагато швидше. 

Врахуйте, що перед додаванням в суп борошно потрібно спочатку обсмажити на сковороді з маслом — до утворення золотистого відтінку і появи злегка горіхового аромату. Якщо цього не зробити, борошно може надати страві неприємний смак вогкості, і всі ваші старання будуть марними.

Додавання спецій і зелені

В суп потрібно додавати спеції: вони відтіняють смак страви і надають йому особливі нотки. Не бійтеся додавати в суп часник, гвоздику, запашний і чорний перець горошком — ці добавки універсальні і підходять до всіх супів: головне відчувати міру. 

Сушену зелень в суп потрібно класти заздалегідь з розрахунком, що для її приготування знадобитися мінімум годину. Свіжу зелень додавати в готову страву слід перед подачею на стіл.

Дегустація

Щоб додати сіль, не обов’язково чекати закінчення приготування супу. Пробуйте і регулюйте смак страви в процесі готування. Змінювати смакові властивості супу шеф-кухаря радять за допомогою жиру, кислоти, солі та солодощі. 

Змінюючи співвідношення цих інгредієнтів, можна грати зі смаком супу. Якщо вам здається, що блюдо пріснувато, сміливо додавайте в нього щіпку-іншу солі. Якщо хочеться привнести кислинку або підсолодити, додавайте сік лимона або ложку кленового сиропу. 

Внесення коректив в рецептуру

Не бійтеся експериментувати: міняйте ступінь обсмажування, набір приправ і інгредієнтів. Обраний рецепт-це ще не керівництво до дії. Якщо, наприклад, ви не переносите часник, зменшіть його вміст у страві або взагалі приберіть. Вважаєте, що в супі мало гостроти і аромату? додайте більше перцю і спецій!