Арахісова паста, вівсяне молоко і ще 3 продукти, які можна приготувати вдома

12

Сучасний образ успішної людини сьогодні невідривно пов’язаний зі здоровим зовнішнім виглядом. Тобто ця х-персона повинна бути не тільки могутнім кар’єристом, а й підтягнутим з усіх боків атлетом. А значить просто зобов’язана займатися спортом і правильно харчуватися. Завдяки тому, що пп стало мейнстрімом, безпечність у виборі продуктів непомітно змінилася в’їдливим вивченням складів, скепсисом до промислових виробництв і розквітом фермерських господарств.

І ці перебудови не можуть не радувати! завдяки тренду настільки усвідомленого підходу до вибору харчування ми зможемо залишатися огірочками набагато довше. Спеціально на підтримку намітилися ідеалів ми зібрали добірку з п’яти корисних продуктів, які можна приготувати вдома.

Масло дхі

Людство відносно недавно стало вести міжусобну війну зі шкідливими продуктами, в результаті якої ворогом народу ненавмисно-негадано визнали таку милу серцю соняшникову олію. Виявилося, що при смаженні воно не тільки втрачає корисні властивості, але і, якщо трохи згустити фарби, перетворюється в отруту! у газеті daily mail відомий кардіолог і автор безлічі наукових робіт, доктор асім мальхотра прокоментував, що, згідно з дослідженнями, соняшникові масла при нагріванні легко розпадаються на токсичні альдегіди.

Наслідки вживання катастрофічні: зростання ожиріння, хвороб серця, діабету другого типу і раку. Але, на щастя, є альтернатива. У цій же статті лікар розповідає, що, приходячи в ресторан, він просить приготувати його улюблене каррі з використанням масла дхі, яке при нагріванні не окислюється, а значить не приносить шкоди. До того ж завдяки його карамельно-горіховому смаку страви з ним дійсно смачніше, а саме воно може виконувати роль антидепресанту, зміцнює імунітет, покращує колір і стан шкіри і бореться з передчасним старінням. Воно продається в деяких супермаркетах, в спеціальних індійських магазинах, але ми пропонуємо зробити його самим.

Інгредієнти:

  • якісне вершкове масло 1 кг

Спосіб приготування:

Якщо у вас є канали, за якими ви можете придбати фермерське масло, то така сировина буде ідеальним варіантом. Якщо немає, то вибирайте масло з високим вмістом жирів — 82,5% — і відповідне госту. Посуд для топлення краще підібрати з товстим дном, щоб уникнути підгоряння.

Наріжте масло на шматочки по 100 г і покладіть в каструлю. Топіть його деякий час на середньому вогні, перевертаючи, щоб тануло повільно, не шипіло і не ставало коричневим.

Коли масло розтане, додайте вогню і доведіть до кипіння. Коли поверхня покриється бульбашками піни, обережно перемішайте і відрегулюйте вогонь до мінімального. Нехай кипить з відкритою кришкою, без помішування, поки желатинові білкові маси не осядуть на дно каструлі і не поміняють свій білий колір на золотисто-коричневий і поки тонка скоринка на поверхні майже нерухомого масла не стане прозорою. Пропустіть вийшло масло через ситечко. Масло дхі готове!

Вівсяне молоко

Коров’яче молоко, яке в срср зараховувалося до суперфудів («пийте діти молоко, будете здорові»), в сучасному світі для багатьох втратило довіру. Противники молока вже давно б’ють на сполох про наявність в ньому гормонів росту і антибіотиків і чертихаются від згадки казеїну. Виробники відчули тренд і запропонували покупцям альтернативи, однією з яких стало вівсяне молоко. У такому напої залишається вся поживність і користь вівса, вітаміни, мінерали, рослинний білок і масла, ліпіди і ненасичені жири.

Інгредієнти:

  • вівсяні непропарені пластівці 200 г
  • остигнула прокип’ячена вода 2 л

Спосіб приготування:

Щоб отримати молоко, потрібно брати інгредієнти в співвідношенні 1:10, тобто на 100 г пластівців потрібно літр води. З підручних засобів потрібні блендер і сито (можна взяти марлю).

У посуд висипте пластівці. Залийте їх водою і залиште набухати на 10-12 годин. Після цього м’які пластівці збийте блендером до однорідності. В процесі збивання маса стане практично білою. Далі її необхідно процідити через сито. 

Вівсяне молоко готове. З 100 г пластівців виходить приблизно чотири склянки молока, яке можна зберігати в холодильнику протягом тижня.

Майонез

Цей продукт вже давно спалили на багатті харчові інквізитори. Вердикт: винен за трансжири! а вони, як відомо, не переробляються, заповнюючи просвіти судин або перетворюючись в підшкірний жир. Все це загрожує ожирінням, атеросклерозом і діабетом. А чим тоді заправляти салати, запитаєте ви?

Якщо ви хочете залишитися вірним своїм звичкам і смак майонезу вам доріг, то пропонуємо замість використання його сумнівного промислового варіанту перейти на домашній, який смачніше і корисніше. Готується він до непристойності просто. Головне, щоб всі його компоненти були свіжими і кімнатної температури.

Інгредієнти:

  • масло рослинне 250 мл
  • яйце 2 шт.
  • гірчиця 2 ч. Л.
  • лимонний сік 1 ст. Л.
  • сіль, цукор ½ ч. Л.

Спосіб приготування:

Розбийте цілі яйця в високу не дуже широку ємність, наприклад в банку або в спеціальний стакан для блендера. Робіть це акуратно, щоб жовтки не розтеклися. Додайте сіль, цукор і гірчицю.

Опустіть блендер на дно і збийте суміш до однорідної консистенції. Потім, рухаючи блендером вгору-вниз і продовжуючи збивати масу, тонкою цівкою вливайте масло.

Арахісове масло

Ласощі з американських фільмів і серіалів нарешті перекочувало на полиці вітчизняних супермаркетів і перестало бути заморською дивиною. Воно вкрай корисне, і в його заслуги можна сміливо записати зниження показника шкідливого холестерину, підвищення опірності організму до хвороб, відновлення сил після захворювань і надмірних фізичних навантажень, відновлення нічного сну, стимуляцію утворення колагену, здатність до схуднення.

Але якщо заглибитися до складу цього продукту на прилавках магазинів, то замість чотирьох звичних інгредієнтів в деяких зразках можна виявити лякають гідрогенізовані масла: рапсове, бавовняне і соєве, які зводять практично до нуля цінність продукту. Раз і тут нас може підстерігати небезпека, то давайте зробимо корисну арахісову пасту самостійно.

Інгредієнти:

  • арахіс нежарений 0,5 л
  • сіль ½ ч. Л.
  • мед / сироп 1-2 ст. Л.
  • рослинна олія 2-3 ст. Л.

Спосіб приготування:

Сирий неочищений арахіс гарненько промийте в холодній воді, приберіть зайву вологу за допомогою рушника. Прогрійте духовку до 200 градусів, розкладайте арахіс рівним шаром на деко і відправте його підсмажуватися на десять хвилин. 

Готовий підрум’янився арахіс очистіть. Щоб шкірка легко відійшла, досить просто потерти його долонями і відібрати очищені горішки. Завантажте горіхи в блендер. 

Збийте арахіс протягом 2-3 хвилин до утворення крихти. Додайте сіль, мед і рослинне масло. Збийте до отримання однорідної маси. 

До такої пасти можна додавати какао, насіння льону або кунжуту, корицю або, навпаки, замінити солодкі інгредієнти пряними (часник, вассабі та інші прянощі) і отримати відмінну закуску до пива.

Батончики-мюслі

За магазинними зразками поганої слави не водиться, але від домашніх, як не крути, більше задоволення. Регулярним і спокусливим запахом при їх запіканні можна навіть відучити сім’ю від поїдання шкідливих солодощів. Готування, як зазвичай, ліг-кот-ня!

Інгредієнти:

  • чорнослив 10 г
  • курага 10 г
  • мигдаль 10 г
  • горіхи кешью 10 г
  • фундук 10 г
  • насіння соняшнику 10 г
  • фініки 10 г
  • банан 1 шт
  • кунжут 5 г
  • олія 40 мл
  • цукор 10 г
  • пластівці вівсяні 70 г

Спосіб приготування:

Подрібніть чорнослив, курагу і фініки, складіть в миску. Всипте вівсяні пластівці. Додайте подрібнені горіхи, кунжут, насіння. Збийте в блендері банан c цукром і маслом. Додайте вміст блендера до пластівців, перемішайте c допомогою вилки. 

Масу покладіть на пергаментний папір і розрівняйте. помістіть на деко і підсушіть десять хвилин в духовці при температурі 170 градусів. Після закінчення готування дістаньте з духовки деко, остудіть його, наріжте масу на батончики.