Безсмертна їжа: 7 продуктів, у яких немає терміну придатності.

191

Якщо, проводячи ревізію на кухонних полицях, ви виявили залежані продукти, не поспішайте їх викидати. Деякі з них з часом не тільки не псуються, але і зберігають всі корисні і смакові якості. Розповідаємо, які продукти можуть жити на вашій кухні вічно.

Мед

Сучасні археологи, розкриваючи стародавні єгипетські гробниці, не раз знаходили горщики з тисячолітнім, ідеально збереженим медом. Секрет» вічного життя » цього продукту — в його складі. Мед має дуже низьку вологість і високу кислотність — в такій негостинній середовищі не здатні вижити ніякі бактерії і мікроорганізми, тому продукт і не псується.

Сіль

Сіль може зберігатися невизначено довго і не втратити смакових якостей. Головне, тримати ємність з сіллю герметично закритою, щоб її кристали не вбирали вологу і сторонні запахи. А ось йодована сіль через рік втратить свою користь-йод випарується, а разом з ним — всі цінні властивості. 

Цукор

Цукрова пудра, рафінад, пісок, білий або коричневий, — неважливо, в якому вигляді, цукор може зберігатися нескінченно. Кращі умови для зберігання продукту-сухі і прохолодні. Волога може перетворити цукор в тверду брилу, але навіть після цього він буде абсолютно безпечний і придатний в їжу. 

Бобові

Квасоля, горох, сочевиця та інші бобові з часом можуть скукожіться і стати не такими привабливими зовні, але їх харчова цінність і смакові якості залишаться незмінними. Єдиний мінус в тому, що готувати їх, можливо, доведеться трохи довше.

Оцет

Столовий оцет-ще один продукт, що не має терміну придатності, за умови, що його зберігали герметично закритим, далеко від сонячних променів і опалювальних приладів. В іншому випадку в пляшці може утворитися осад, а смак укусу зміниться в гіршу сторону. 

Сухе молоко

Не вірте терміну придатності, вказаному на пакеті з сухим молоком, — продукт придатний в їжу навіть після його закінчення. При цьому молоко залишиться таким же смачним і поживним. Зберігати його найкраще в холодильнику, в сухій, герметично закритій тарі.

Макарони

Сухі макаронні вироби можуть роками стояти в кухонному шафці, особливо якщо вони ще не роздруковані. Втім, і відкритій пачці нічого не загрожує, але для надійності перекладіть макарони в чисту суху банку з щільно закривається кришкою.