Bon appetit: готуємо ідеальний французький цибульний суп, дотримуючись 5 простих порад

30

Вишукані страви французької кухні популярні по всьому світу: круасани, омлет, що вражають уяву одним тільки назвою десерти і всілякі делікатеси. Сьогодні ж мова піде не про аристократичне меню паризьких законодавців мод, а про одне самому домашньому і затишному традиційному блюді французів, який готується на основі одного лише інгредієнта.

Отже, зустрічаємо: французький цибульний суп і найважливіші поради, які дозволять вам приготувати його не гірше справжнього шеф-кухаря.

Що вам знадобиться

Відоме прислів’я говорить, що занадто багато кухарів зіпсують навіть самий хороший суп. Мабуть, французи таким же чином міркували і про інгредієнти для цибулевого супу: тут їх мінімум. легенда свідчить, що перший такий суп був приготований самим королем франції людовіком xv, який, в спробі зварити що-небудь смачне, не знайшов в мисливському будиночку нічого, крім масла, шампанського і цибулі. Істинність цієї легенди ми, звичайно, перевірити не можемо, але в плані інгредієнтів для цибулевого супу з тих пір мало що змінилося. вам знадобиться багато цибулі: найкращий варіант-солодкий ріпчаста, але самий звичайний або червоний (і навіть їх суміш) теж чудово підійдуть. Підготуйте по цибулині на людину: наприклад, якщо ви будете готувати суп на 5 осіб, вам знадобиться 5 цибулин. Ще вам знадобиться вершкове масло і борошно для обсмажування, трохи білого вина (багато хто воліє додавати херес), бульйон (овочевий, м’ясний або грибний), твердий сир (грюйер або пармезан), хрусткий багет і кілька гілочок чебрецю. Це, в общем-то, і є всі інгредієнти, які дозволять вам приготувати справжній кулінарний шедевр. Детальніше про пропорції читайте в покроковому рецепті цибулевого супу kitchenmag.

Обсмажуємо цибулю

Практично у всіх рецептах цибулю радять нарізати півкільцями, але щоб шматочки краще обсмажити, ріжте цибулю четвертинками. Обсмажуйте цибулю, додавши вершкове масло, до тих пір, поки він не стане золотисто-коричневого кольору. Пам’ятайте, що тут головне-терпіння: для отримання ідеального смаку і аромату цибулю слід смажити на середньому вогні досить довго. Коли цибуля придбає приємний золотистий колір, а ваша кухня наповниться чудовим ароматом, додайте пару ложок борошна і помішуйте. Фінальний крок-влийте півсклянки білого сухого вина або хересу, і обсмажуйте ще деякий час. Основа для супу готова.

Додаємо бульйон

Головне правило для бульйону, який ви будете додавати в цибулю, — він повинен бути гарячим. багато хто вважає, що найкраще для цибулевого супу підходить яловичий бульйон, і саме ця версія супу була стала класикою. Проте ця страва нітрохи не зіпсує будь-який інший бульйон: курячий, якщо ви не любите яловичину, або овочевий, якщо ви вегетаріанець. Маслянистий грибний бульйон зробить ваше блюдо також дуже смачним і оригінальним.

Ми залишаємо варитися

Після того як велика частина роботи виконана, можна сміливо накривати каструлю кришкою, залишити суп варитися на повільному вогні і піти у своїх справах на півгодини.найкраще, звичайно, вдаватися на кухню час від часу і злегка перемішувати суп, щоб переконатися, що на дні нічого не пригорає. А ті, хто не любить втрачати дорогоцінний час, можуть за ці півгодини завершити останні приготування.

Додаємо грінки і сир

Родзинка французького цибулевого супу, виявляється, зовсім не в цибулі, а в правильній подачі — з сиром і хрусткими грінками. У вас на кухні десь залежався і підсох багет, про який ви зовсім забули? відмінно, тепер ви можете використовувати його для грінок, якими прикрасите готовий суп. Тим, у кого вдома виявився свіжий багет, потрібно буде нарізати його на скибочки по діагоналі, а потім злегка підсушити в тостері або духовці, поки хліб не перестане бути м’яким.

Перелив готовий суп в горщики, зверху на нього покладіть грінки і посипте все це пишність великою кількістю сиру. Поставте порції цибулевого супу в духовку або під гриль, щоб сир розплавився і підсмажився.

Відразу подавайте блюдо до столу, прикрасивши листочками чебрецю. Обережно, дуже гаряче і нескінченно смачно!