Тест: вгадаєш ти, що їстівне, а що ні

24

Часом зрозуміти, що можна їсти, а що ні, не так просто. нас весь час прагнуть обдурити (нехай і з добрими намірами), адже сьогодні дуже популярно робити неїстівні речі схожими на їстівні і навпаки. пропонуємо вам випробувати вашу інтуїцію і пройти наш невеликий тест.

Яку роль відіграє у вашому житті декор для спальні?

Збитими вершками або подавайте з кулькою ванільного морозива.

Леонардо ді капріо-каннелоні з рікоттою і капустою кале

В останні роки ді капріо відомий не тільки як актор, нарешті завоював свій довгоочікуваний «оскар», але і як інвестор передових екологічних стартапів, в тому числі пов’язаних з виробництвом їжі. лео бореться за збереження флори і фауни, тому він вкладав кошти в проект з вирощування морепродуктів, а також у виробництво веганського м’яса. що до улюбленої їжі актора, то він відрізняється завидною постійністю: ді капріо обожнює пасту у всіх її проявах і іноді ділиться з журналістами улюбленими рецептами.

Каннелоні з овочами і рікоттою від леонардо ді капріо

інгредієнти:

  • гарбуз 350 г
  • часник 6 зубчиків
  • помідори 650 г
  • капуста кале (можна замінити білоголової або шпинатом) 200 г
  • шпинат 200 г
  • рікотта 150 г
  • вершки (20%) 50 г
  • мускатний горіх ¼ ч. л.
  • паста каннелоні 250 г
  • пармезан 50 г
  • хлібні крихти 50 г

приготування:

  • розігрійте духовку до 180 градусів. очистіть гарбуз і поріжте кубиками. часник натріть на тертці, помідори очистіть від шкірки і наріжте кубиками. рікотту також натріть на крупній тертці. у невеликій каструлі зваріть гарбуз, томати і часник до м’якості (можна на пару), потім просушіть і пюріруйте блендером. додайте до суміші 400 мл води і відставте в сторону.
  • порубати капусту і шпинат, посоліть за смаком і тушкуйте в невеликій кількості води, поки вони не стануть м’якими. це займе близько восьми хвилин. дайте повністю охолонути і потім вмішайте рікотту, вершки і мускатний горіх.
  • змастіть оливковою олією глибоку і вузьку форму для запікання з антипригарним покриттям і вилийте половину гарбузового соусу на дно. поставте каннелоні в форму вертикально, втопивши їх низ в соусі, і переконайтеся, що вони не впадуть (при необхідності «підіпріть» їх картоплиною). за допомогою чайної ложки заповніть кожну трубочку на три чверті сумішшю з рікотти і капусти, а в решту третину вилийте залишився гарбузовий соус. посипте зверху пармезаном і хлібними крихтами і запікайте 25 хвилин.