Ми все відмінно уявляємо, як виглядає новорічний стіл в росії. щороку ми готуємо традиційні страви і сприймаємо це як само собою зрозуміле. але як щодо того, щоб в цьому році внести різноманітність в новорічну рутину і відзначити свято зі шведським післясмаком? якщо вам така ідея до душі, topten food пропонує вам кілька рецептів, які ви обов’язково зустріли б на шведському різдвяному столі.
Маринований оселедець
Інгредієнти:
- оселедець солона 500 г
- лук-шалот 4 шт.
- вода 250 мл
- чай чорний 1 ч. л.
- оцет яблучний 125 мл
- лавровий лист 2 шт.
- ялівцеві ягоди 10 шт.
- гвоздика 5 шт.
- перець чорний 5 горошин
- оливкова олія 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- замочіть оселедець у воді на добу.
- обробіть рибу і наріжте шматочками шириною приблизно 4 см.
- заваріть чай, залиште на п’ять хвилин, злийте в посуд з кришкою, охолодіть.
- додайте оцет, лавровий лист, ялівцеві ягоди, гвоздику і перець.
- цибулю наріжте тонкими кільцями.
- у маринад покладіть шматочки оселедця і цибулю таким чином, щоб він покривав їх, залийте оливковою олією.
- приберіть в холодильник на добу.
- маринований оселедець можна подавати з картоплею і темним хлібом або хлібцями.
Тефтелі з брусничним соусом
Інгредієнти:
- фарш (яловичина зі свининою) 2 кг
- вершки 400 мл
- панірувальні сухарі 200 г
- лук 2 шт.
- цукор 2 ст. л.
- сіль 4 ч. л.
- запашний перець 1 ч. л.
- яйця 4 шт.
Спосіб приготування:
- дрібно поріжте цибулю, обсмажте на рослинному маслі.
- збийте вершки з яйцями, змішайте з фаршем.
- всипте до нього панірувальні сухарі, додайте смажену цибулю, сіль, перець.
- добре промішайте фарш, залиште його в мисці хвилин на 15.
- змоченими руками скачайте з фаршу невеликі кульки, викладіть на мокру дошку.
- партіями обсмажте фрикадельки на сковороді, а потім протягом 20 хвилин запікайте їх в духовці.
- подавайте з картопляним пюре і брусничним соусом.
Торт «принцеса»
Інгредієнти:
- бісквітна основа для торта 3 шт.
- малиновий джем 150 г
- желатин 1,5 ч. л.
- вершки 40% 500 мл
- цукрова пудра 50 г
- молоко 250 мл
- яєчний жовток 4 шт.
- картопляний крохмаль 2 ст. л.
- цукор 3 ст. л.
- ванільний стручок 1 шт.
- марципан 500 г
- вершкове масло 80 г
Спосіб приготування:
- збийте жовтки з цукром, крохмалем і зернятками ванілі.
- підігрійте молоко, повільно влийте в нього суміш з жовтками, постійно помішуючи.
- поставте суміш на вогонь, додайте вершкове масло.
- грійте, помішуючи, поки суміш не загусне.
- зніміть крем з плити, накрийте плівкою, остудіть і приберіть в холодильник.
- замочіть желатин в двох столових ложках гарячої води до його розчинення.
- збийте вершки з цукровою пудрою.
- додайте дві столові ложки збитих вершків в розчинений желатин і перемішайте.
- тонкою цівкою влийте вершковий желатин в вершки і збийте до щільних піків.
- на перший корж намажте джем і тонкий шар вершків.
- на другий корж намажте ванільний крем і збиті вершки, надавши їм форму купола.
- накрийте тонким коржем і надайте торту округлу форму.
- змастіть торт вершками.
- накрийте торт зеленим марципаном, прикрасьте за бажанням.