Що корисніше: курка або індичка?

14

Якщо ви хочете схуднути або просто ведете здоровий спосіб життя, у вашому раціоні напевно присутній м’ясо індички або курки. Це не дивно, тому що саме м’ясо цих птахів є найбільш дієтичним. На перший погляд здається, що немає ніякої різниці між тим, м’ясо курки або індички купувати, проте це не зовсім так. У нашому сьогоднішньому огляді ми б хотіли розповісти, яке м’ясо все-таки вважається більш корисним. 

Подібність

Почнемо з того, чим схожі між собою обидва продукти. І курка, і індичка містять в собі багато білка, який потрібен організму для побудови м’язів. З іншого боку, в м’ясі обох птахів дуже мало жиру, що теж є безумовним плюсом. Також в цьому м’ясі міститься амінокислота під назвою триптофан, яка виробляє в тілі людини гормон, що відповідає за спокій і гарний настрій. Крім цього курка і індичка включають в себе селен, що сприяє правильній роботі щитовидної залози. Таким чином, склад вітамінів і мікроелементів в обох продуктах приблизно однаковий. У чому ж тоді відмінність?

Різниця

У порівнянні м’яса курки та індички було проведено досить багато досліджень. Основні висновки зводяться до того, що індичка є гіпоалергенним м’ясом на відміну від курки, тому саме її рекомендують в якості першого прикорму для маленьких дітей. Крім цього вважається, що індичку зазвичай вирощують без застосування антибіотиків і гормонів, оскільки це сама по собі велика птиця. У той час як курок, навпаки, напихають стимуляторами, щоб вони виросли якомога більше за максимально короткий термін. Це негативно позначається на користь курячого м’яса.

В цілому, незважаючи на те, що індичка вважається краще, м’ясо
Обох птахів дуже корисно для організму за умови, що птахи були
Вирощені в хороших умовах і харчувалися натуральними кормами. Це повинно
Бути основним критерієм при виборі м’яса.