Що корисніше: курка або індичка?

22

Якщо ви хочете схуднути або просто ведете здоровий спосіб життя, у вашому раціоні напевно присутній м’ясо індички або курки. це не дивно, тому що саме м’ясо цих птахів є найбільш дієтичним. на перший погляд здається, що немає ніякої різниці між тим, м’ясо курки або індички купувати, проте це не зовсім так. у нашому сьогоднішньому огляді ми б хотіли розповісти, яке м’ясо все-таки вважається більш корисним. 

Подібність

Почнемо з того, чим схожі між собою обидва продукти. і курка, і індичка містять в собі багато білка, який потрібен організму для побудови м’язів. з іншого боку, в м’ясі обох птахів дуже мало жиру, що теж є безумовним плюсом. також в цьому м’ясі міститься амінокислота під назвою триптофан, яка виробляє в тілі людини гормон, що відповідає за спокій і гарний настрій. крім цього курка і індичка включають в себе селен, що сприяє правильній роботі щитовидної залози. таким чином, склад вітамінів і мікроелементів в обох продуктах приблизно однаковий. у чому ж тоді відмінність?

Різниця

У порівнянні м’яса курки та індички було проведено досить багато досліджень. основні висновки зводяться до того, що індичка є гіпоалергенним м’ясом на відміну від курки, тому саме її рекомендують в якості першого прикорму для маленьких дітей. крім цього вважається, що індичку зазвичай вирощують без застосування антибіотиків і гормонів, оскільки це сама по собі велика птиця. у той час як курок, навпаки, напихають стимуляторами, щоб вони виросли якомога більше за максимально короткий термін. це негативно позначається на користь курячого м’яса.

В цілому, незважаючи на те, що індичка вважається краще, м’ясо
обох птахів дуже корисно для організму за умови, що птахи були
вирощені в хороших умовах і харчувалися натуральними кормами. це повинно
бути основним критерієм при виборі м’яса.