Що приготувати з авокадо: 6 небанальних ідей

35

Заморський плід авокадо популярний в кухнях усього світу. Його ніжна масляниста м’якоть-відмінна основа для соусів і салатів, проте це далеко не все, що можна приготувати з авокадо: з нього роблять супи, закуски, випічку і навіть десерти.

Крім того, фрукт має масу корисних властивостей: завдяки вмісту жирних кислот та інших корисних речовин він добре впливає на шкіру, волосся, виводить шкідливий холестерин, сприяє схудненню і є лідером серед продуктів, що уповільнюють старіння.

Рецептів з авокадо-безліч. Kitchenmag вибрав шість смачних і оригінальних страв, які можна приготувати прямо зараз.

Вершкове морозиво з лаймом і авокадо

Ніжне вершкове морозиво з освіжаючою лаймовою кислинкою — те, що потрібно спекотним літнім днем.

Інгредієнти:

  • кокосове молоко 380 мл
  • авокадо, очищені і без кісточки 2 шт.
  • кленовий сироп або рідкий мед 1 ст.
  • сік 5 лаймів
  • цедра лайма 1 ст. Л.
  • вода 1/4 ст.

Спосіб приготування:

  1. помістіть всі інгредієнти в блендер або кухонний комбайн і перемішайте до однорідного стану.
  2. вилийте суміш у формочки і заморозьте. При подачі морозиво можна прикрасити тертим шоколадом або цедрою лайма, ягодами та іншими інгредієнтами на ваш смак. 

порада kitchenmag: щоб текстура морозива вийшла м’якшою, додайте до суміші 1-2 ложки міцного алкоголю, наприклад, горілки або текіли.

Крем-суп з авокадо

Ніжний крем-суп для легкого і здорового обіду готується всього за 30 хвилин. Підходить і для вегетаріанців, якщо замінити курячий бульйон на овочевий.

Інгредієнти:

  • часник 2 зубчики
  • ріпчаста цибуля 1/2 шт.
  • курячий бульйон 2 чашки
  • авокадо, великі і стиглі 2 шт.
  • сік лайма 1 ст. Л.
  • кінза 1/4 чашки
  • сіль і перець за смаком
  • жирні вершки або йогурт 1/2 чашки

Спосіб приготування:

  1. часник і цибулю очистити і подрібнити. Авокадо очистити, вийняти кісточку.
  2. помістити часник, цибулю і 1/4 чашки курячого бульйону в супову каструлю і нагріти на середньому вогні. Готувати, поки часник не підрум’яниться, а цибуля не стане прозорим.
  3. додати залишився курячий бульйон, очищені і порізані на шматки авокадо, сік лайма і кінзу. Довести до кипіння і варити 5-10 хвилин.
  4. додати сіль і перець за смаком.
  5. вилити суп в блендер і змішати до однорідної маси. Ввести вершки і перемішати.
  6. при подачі суп можна прикрасити свіжими скибочками авокадо, кінзи і смужками сметани або грецького йогурту.

Млинці для сніданку

Смачні млинці з авокадо відмінно підійдуть для сніданку. Їх можна подавати з ягодами або смаженим яйцем.

Інгредієнти:

  • борошно 1 ст.
  • цукор 1,5 ст. Л.
  • розпушувач 1 ч. Л.
  • сіль 1/2 ч. Л.
  • мускатний горіх 1/4 ч. Л.
  • авокадо стигле, подрібнене в пюре 1 шт.
  • молоко 3/4 ст.
  • яйце 1 шт.
  • розтоплене вершкове масло 1 ст. Л.
  • ванілін щіпка
  • рослинна олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. у мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач, сіль і мускатний горіх.
  2. у кухонному комбайні змішайте пюре з авокадо, молоко, яйця, масло і ванілін до однорідної маси.
  3. додайте в комбайн борошняну суміш з миски і розмішайте до однорідності.
  4. змастіть сковороду маслом і добре розігрійте на середньому вогні.
  5. ложкою викладайте тісто на сковороду і обсмажуйте млинці по 2-3 хвилини з кожного боку до золотисто-коричневого кольору.

Тако з авокадо і куркою

Апетитні тако з начинкою з стиглого авокадо і обсмаженої курочки — смачна закуска для вечірки і відмінний варіант швидкої вечері.

Інгредієнти:

  • куряче філе 450 г
  • авокадо, очищені і нарізані скибочками 2 шт.
  • кукурудзяні коржі 6-8 шт.
  • оливкова олія 2 ст. Л.
  • часник 2 зубчики
  • порошок чилі 1 ст. Л.
  • мелений кмин 1/2 ч. Л.
  • цибульний або часниковий порошок 1/4 ч. Л.
  • сіль 1/4 ч. Л.
  • оливкова олія 1 ст. Л.
  • для соусу:
  • сметана, грецький йогурт або майонез 1/2 ст.
  • кінза 1/4 ст.
  • часник 1 зубчик
  • сік лайма 1 ч. Л.
  • сіль і перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. замаринуйте курку. Куряче філе вимийте і наріжте на шматочки. У мисці змішайте оливкову олію, подрібнений часник, порошок чилі, кмин, цибульний порошок і сіль. Додайте шматочки курки і все добре перемішайте. Накрийте кришкою і приберіть в холодильник мінімум на десять хвилин.
  2. нагрійте сковороду на сильному вогні протягом хвилини. Додайте оливкову олію і обсмажуйте мариновану курку на середньому вогні до готовності 8-12 хвилин. Вимкніть вогонь і збризніть філе соком лайма.
  3. приготуйте соус. Викладіть сметану, кінзу, часник, сік лайма, сіль і перець в блендер або кухонний комбайн і подрібніть протягом 30 секунд до кремового кольору.
  4. коржі злегка обсмажте на сухій сковороді і начините куркою і скибочками авокадо. Прикрасьте тако соусом з кінзи і подавайте.

Паста з соусом гуакамоле і томатами

Суперкорисний вегетаріанський рецепт пасти з кремовим соусом з авокадо, прикрашеної стиглими томатами.

Інгредієнти:

  • паста 400 г
  • для соусу гуакамоле:
  • авокадо стигле 2 шт.
  • свіжий базилік 30 г
  • оливкова олія 2 ст. Л.
  • часник 2 зубчики
  • лимонний сік 2 ст. Л.
  • сіль за смаком
  • рослинне молоко 1/3 ст.
  • додатково:
  • кедрові горіхи очищені жменю
  • томати черрі 4-5 шт.

Спосіб приготування:

  1. відварити пасту.
  2. вимити листя базиліка і подрібнити.
  3. часник пропустити через прес.
  4. авокадо очистити, видалити кісточку. М’якоть розім’яти виделкою.
  5. у мисці змішати всі інгредієнти для гуакамоле, посолити. Додати трохи рослинного молока до бажаної консистенції.
  6. обсмажити кедрові горіхи на сухій сковороді до золотистого кольору.
  7. готову пасту змішати з соусом гуакамоле і прикрасити свіжими помідорами і обсмаженими кедровими горішками.

Чізкейк

Смачний ніжно-зелений чізкейк — в скарбничку фанатів популярного десерту.

Інгредієнти:

  • для основи:
  • шоколадне печиво 200 г
  • вершкове масло 80 г
  • для начинки:
  • борошно 30 г
  • авокадо 2 шт.
  • лайм 4 шт.
  • сир рікотта 400 г
  • сир маскарпоне 150 г
  • свіжі вершки 100 мл
  • молоко 200 мл
  • яйця 3 шт.
  • цукор 160 г
  • сіль щіпка

Спосіб приготування:

  1. вимийте лайм, натріть цедру і викладіть в каструлю. Додайте борошно і все перемішайте.
  2. вичавіть з лаймів сік, процідіть і вилийте в каструлю. Розмішайте віночком, щоб не було грудочок.
  3. додайте 80 г цукру, дрібку солі і поставте каструлю на дуже слабкий вогонь. Варіть, помішуючи, поки суміш не загусне. Вимкніть плиту і охолодіть суміш, помішуючи. Накрийте каструлю харчовою плівкою і залиште «відпочивати».
  4. підготуйте основу. Розтопіть вершкове масло в каструлі на дуже слабкому вогні. Печиво подрібніть в блендері або кухонному комбайні і додайте в масло. Добре перемішайте.
  5. викладіть дно форми пергаментним папером і змастіть маслом бортики. Викладіть суміш масла і печива на дно і вирівняйте, добре придавлюючи ложкою. Приберіть форму в холодильник на півгодини.
  6. вимийте і очистіть авокадо, видаліть кісточки. Розімніть м’якоть виделкою до кремоподібного стану. Додайте рікотту і маскарпоне, перемішайте. Додайте вершки, молоко і цукор, що залишився. По одному вмішайте яйця.
  7. додайте в начинку лаймово-борошняний крем і ретельно перемішайте все до однорідного стану.
  8. викладіть начинку в охолоджену форму з основою. Випікайте в попередньо розігрітій до 170°c духовці протягом 30 хвилин. Зменшіть температуру до 160°c і випікайте ще півгодини.
  9. вийміть чізкейк з духовки і дайте йому охолонути протягом години, після чого охолодіть в холодильнику протягом 4-5 годин.
  10. використовуючи ніж, акуратно відокремте боки чізкейку від форми і обережно викладіть його на блюдо. Видаліть папір.
  11. при подачі прикрасьте чізкейк тертою цедрою лайма.