Продумуючи новорічне меню, важливо враховувати смаки і переваги покровительки року — щура. Гризун не любить нічого калорійного, тому для головної страви ідеально підійдуть нежирні види м’яса — яловичина або індичка, а також морська риба. Topten food зробив добірку розкішних святкових страв, які припадуть до душі білому щуру і викличуть захоплення гостей і домашніх.
Індичка, фарширована грибами
Інгредієнти:
- грудка індички велика, без шкіри і кісток 2 шт.
- сіль, чорний перець за смаком
- бекон копчений 3 скибочки
- лук-шалот 1 шт.
- часник 2 зубчики
- печериці 5 шт.
- свіжий шпинат 4 ст.
- копчена паприка 1/2 ч. Л.
- твердий сир 1/3 ст.
- масло вершкове 4 ст. Л.
Спосіб приготування:
- індичку помістити в холодильник на півгодини, щоб легше було її різати.
- розігріти духовку до 190 ºc.
- у сковороді обсмажити бекон, нарізаний шматочками, протягом хвилини. Викласти на тарілку з паперовим рушником, щоб видалити зайвий жир.
- в ту ж сковороду додати дрібно нарізані цибулю, часник і гриби і обсмажувати, помішуючи, кілька хвилин, поки цибуля не стане м’яким. Викласти суміш в тарілку. Додати в сковороду нарізаний шпинат і обсмажувати, поки він не зів’яне.
- змішати всі обсмажені інгредієнти, додати копчену паприку.
- дістати індичку з холодильника і нарізати поперек волокон на скибочки. Покласти їх на обробну дошку в один шар, накрити харчовою плівкою і відбити молотком до товщини приблизно 6-7 мм. Укласти шматки щільно, внахлест — так, щоб вийшов один суцільний пласт. посолити і поперчити м’ясо.
- розподілити по м’ясу начинку, залишивши вільними 2 см від краю. Згорнути все в рулет. Перев’язати кулінарної ниткою в декількох місцях і укласти швом вниз на деко.
- зверху змастити рулет розм’якшеним вершковим маслом і запікати в розігрітій духовці 35 хвилин. Протягом цього часу кілька разів полити рулет розтопленим вершковим маслом.
- вийняти рулет з духовки, дати відпочити і нарізати на порційні шматки. Подавати з запеченими овочами або рисом. Приємного апетиту!
джерело фото: sainsburysmagazine.co.uk
Ростбіф з розмарином і дижонской гірчицею
Інгредієнти:
- яловича вирізка 1 кг
- гірчиця діжонська 70 г
- розмарин сушений 4 гілочки
- сіль за смаком
- мелений чорний перець за смаком
- чебрець 2 гілочки
- часник 6 зубчиків
- оливкова олія 50 мл
- печериці 300 г
Спосіб приготування:
- яловичу вирізку обв’язати кулінарною ниткою в декількох місцях — це потрібно, щоб м’ясо залишалося соковитим.
- розчавити два зубчики часнику і змастити їм розпечену антипригарну сковороду. Обсмажити м’ясо з усіх боків до рум’яної скоринки (не більше п’яти хвилин). В кінці додати в сковороду пару гілочок розмарину і чебрецю і оливкову олію і обсмажувати ще хвилину. Вийняти м’ясо і в тій же сковороді обсмажити нарізані печериці протягом двох хвилин.
- перекласти м’ясо на деко, посолити, намазати діжонською гірчицею, поперчити. На м’ясо викласти залишився крупно нарізаний часник, зелень зі сковороди і свіжі гілочки розмарину. Навколо укласти гриби.
- запікати в попередньо розігрітій до 180 °c духовці протягом 35-40 хвилин.
- готовий ростбіф вийняти з духовки, накрити фольгою і дати відпочити хвилин десять. Видалити нитку. Перед подачею нарізати скибочками, поперчити і прикрасити свіжим розмарином.
джерело фото: flairflickers.com
Лосось, запечений з травами і креветками
Інгредієнти:
- морська сіль 2 ст. Л.
- насіння коріандру, обсмажені і подрібнені 2 ч. Л.
- лосось або інша червона риба, зі шкірою 1,5 кг
- картопля (краще молодий) 1 кг
- креветки коктейльні 70 г
- сік 1 лимона
- петрушка 1/2 пучка
- кріп 1/2 пучка
- діжонська гірчиця 2 ст. Л.
- чорний перець горошком 1/2 ч. Л.
- цедра одного лимона
- оливкова олія 3 ст. Л.
- білі сухарі 150 г
Спосіб приготування:
- змішати морську сіль з насінням коріандру і посипати рибу. Накрити фольгою і прибрати в холодильник на одну годину. Після цього добре промити рибу під холодною водою і обсушити паперовим рушником.
- картопля в мундирі ретельно помити. Відварити в каструлі до готовності і злити.
- розігріти духовку до 200 °c.
- петрушку, кріп, цедру лимона, дрібку солі і перець горошком скласти в блендер і подрібнити. Додати сухарі, оливкову олію і гірчицю і ще раз змішати блендером.
- лосось помістити на деко шкірою вниз, зверху викласти подрібнені трави і сухарі. Навколо покласти половинки картоплі і полити їх оливковою олією.
- запікати 25 хвилин. За п’ять хвилин до готовності додати креветки і трохи перемішати, щоб вони покрилися маслом.
- вийняти деко з духовки, полити лосось лимонним соком і подавати. Приємного апетиту!
Джерело фото: olivemagazine.com