Що приготувати в рік щура: 3 ідеї головної страви.

21

Продумуючи новорічне меню, важливо враховувати смаки і переваги покровительки року — щура. Гризун не любить нічого калорійного, тому для головної страви ідеально підійдуть нежирні види м’яса — яловичина або індичка, а також морська риба. Topten food зробив добірку розкішних святкових страв, які припадуть до душі білому щуру і викличуть захоплення гостей і домашніх. 

Індичка, фарширована грибами

Інгредієнти:

  • грудка індички велика, без шкіри і кісток 2 шт.
  • сіль, чорний перець за смаком
  • бекон копчений 3 скибочки
  • лук-шалот 1 шт.
  • часник 2 зубчики
  • печериці 5 шт.
  • свіжий шпинат 4 ст.
  • копчена паприка 1/2 ч. Л.
  • твердий сир 1/3 ст.
  • масло вершкове 4 ст. Л.

Спосіб приготування:

  • індичку помістити в холодильник на півгодини, щоб легше було її різати.
  • розігріти духовку до 190 ºc. 
  • у сковороді обсмажити бекон, нарізаний шматочками, протягом хвилини. Викласти на тарілку з паперовим рушником, щоб видалити зайвий жир. 
  • в ту ж сковороду додати дрібно нарізані цибулю, часник і гриби і обсмажувати, помішуючи, кілька хвилин, поки цибуля не стане м’яким. Викласти суміш в тарілку. Додати в сковороду нарізаний шпинат і обсмажувати, поки він не зів’яне.
  • змішати всі обсмажені інгредієнти, додати копчену паприку.
  • дістати індичку з холодильника і нарізати поперек волокон на скибочки. Покласти їх на обробну дошку в один шар, накрити харчовою плівкою і відбити молотком до товщини приблизно 6-7 мм. Укласти шматки щільно, внахлест — так, щоб вийшов один суцільний пласт. посолити і поперчити м’ясо.
  • розподілити по м’ясу начинку, залишивши вільними 2 см від краю. Згорнути все в рулет. Перев’язати кулінарної ниткою в декількох місцях і укласти швом вниз на деко. 
  • зверху змастити рулет розм’якшеним вершковим маслом і запікати в розігрітій духовці 35 хвилин. Протягом цього часу кілька разів полити рулет розтопленим вершковим маслом.
  • вийняти рулет з духовки, дати відпочити і нарізати на порційні шматки. Подавати з запеченими овочами або рисом. Приємного апетиту!

джерело фото: sainsburysmagazine.co.uk

Ростбіф з розмарином і дижонской гірчицею

Інгредієнти:

  • яловича вирізка 1 кг
  • гірчиця діжонська 70 г
  • розмарин сушений 4 гілочки
  • сіль за смаком
  • мелений чорний перець за смаком
  • чебрець 2 гілочки
  • часник 6 зубчиків
  • оливкова олія 50 мл
  • печериці 300 г

Спосіб приготування:

  • яловичу вирізку обв’язати кулінарною ниткою в декількох місцях — це потрібно, щоб м’ясо залишалося соковитим.
  • розчавити два зубчики часнику і змастити їм розпечену антипригарну сковороду. Обсмажити м’ясо з усіх боків до рум’яної скоринки (не більше п’яти хвилин). В кінці додати в сковороду пару гілочок розмарину і чебрецю і оливкову олію і обсмажувати ще хвилину. Вийняти м’ясо і в тій же сковороді обсмажити нарізані печериці протягом двох хвилин.
  • перекласти м’ясо на деко, посолити, намазати діжонською гірчицею, поперчити. На м’ясо викласти залишився крупно нарізаний часник, зелень зі сковороди і свіжі гілочки розмарину. Навколо укласти гриби.
  • запікати в попередньо розігрітій до 180 °c духовці протягом 35-40 хвилин.
  • готовий ростбіф вийняти з духовки, накрити фольгою і дати відпочити хвилин десять. Видалити нитку. Перед подачею нарізати скибочками, поперчити і прикрасити свіжим розмарином.

джерело фото: flairflickers.com

Лосось, запечений з травами і креветками

Інгредієнти:

  • морська сіль 2 ст. Л.
  • насіння коріандру, обсмажені і подрібнені 2 ч. Л.
  • лосось або інша червона риба, зі шкірою 1,5 кг
  • картопля (краще молодий) 1 кг
  • креветки коктейльні 70 г
  • сік 1 лимона
  • петрушка 1/2 пучка
  • кріп 1/2 пучка
  • діжонська гірчиця 2 ст. Л.
  • чорний перець горошком 1/2 ч. Л.
  • цедра одного лимона
  • оливкова олія 3 ст. Л.
  • білі сухарі 150 г

Спосіб приготування:

  • змішати морську сіль з насінням коріандру і посипати рибу. Накрити фольгою і прибрати в холодильник на одну годину. Після цього добре промити рибу під холодною водою і обсушити паперовим рушником.
  • картопля в мундирі ретельно помити. Відварити в каструлі до готовності і злити.
  • розігріти духовку до 200 °c.
  • петрушку, кріп, цедру лимона, дрібку солі і перець горошком скласти в блендер і подрібнити. Додати сухарі, оливкову олію і гірчицю і ще раз змішати блендером.
  • лосось помістити на деко шкірою вниз, зверху викласти подрібнені трави і сухарі. Навколо покласти половинки картоплі і полити їх оливковою олією.
  • запікати 25 хвилин. За п’ять хвилин до готовності додати креветки і трохи перемішати, щоб вони покрилися маслом.
  • вийняти деко з духовки, полити лосось лимонним соком і подавати. Приємного апетиту!

Джерело фото: olivemagazine.com