Що приготувати дружині на 8 березня: 3 відмінних ідеї

11

Скажемо по секрету: жінки обожнюють, коли чоловіки для них готують. Тому смачне святкове блюдо стане відмінним подарунком на 8 березня. А для тих, хто не дуже досвідчений в кулінарних премудростях, ми підготували кілька простих, але вишуканих рецептів, які приведуть у захват вашу половинку.

Панкейки з полуницею на сніданок

Що може бути романтичніше пишних ніжних млинчиків з полуницею на сніданок? готові посперечатися-їй сподобається!

Інгредієнти:

  • полуниця свіжа або заморожена 300 г
  • борошно пшеничне 3/4 ст.
  • цукор 3 ст. Л.
  • молоко 1/2 ст.
  • розпушувач 1/2 ч. Л.
  • вершковий сир 1/2 ст.
  • полуничний сироп або мед (за бажанням) для прикраси
  • яйця

Спосіб приготування:

  • заморожену полуницю розморозити при кімнатній температурі.
  • міксером збити яйця з цукром до пишної білої піни. Додати молоко і знову збити.
  • борошно просіяти і змішати з розпушувачем. Поступово влити збиту суміш, додати вершковий сир і перемішати до однорідної маси.
  • розігріти на середньому вогні антипригарну сковороду без масла. Вилити ½ чашки тіста і рівномірно розподілити по сковороді. Обсмажити млинець протягом 2-3 хвилин, акуратно перевернути і обсмажувати ще 2-3 хвилини до золотистого кольору. Викласти на тарілку.
  • повторити з тістом, що залишився, складаючи готові млинці гіркою. 
  • полуницю нарізати на часточки і прикрасити стопку млинців. Полити сиропом або медом і подавати. Приємного апетиту!

джерело фото: closetcooking.com

Спагетті болоньєзе

Яка жінка не любить італійську кухню? класичні спагетті з соусом болоньєзе — стовідсотковий хіт, приготування якого не займе багато часу.

Інгредієнти:

  • спагетті 300 г
  • оливкова олія 4 ст. Л.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • часник 4 зубчики
  • вода або м’ясний бульйон 50 мл
  • яловичий фарш 500 г
  • сіль, перець чорний за смаком
  • орегано сушений 1 ч. Л.
  • базилік сушений 1 ч. Л.
  • томатна паста 200 г
  • свіжий базилік, сир тертий для прикраси

Спосіб приготування:

  1. очищену цибулину дрібно нашаткувати. Часник дрібно нарізати або пропустити через прес.
  2. розігріти сковороду з оливковою олією і обсмажити цибулю до м’якості. Додати часник і обсмажувати ще хвилину.
  3. додати в сковороду воду (бульйон), фарш, сушені трави, сіль і перець. Добре перемішати і тушкувати під кришкою на середньому вогні 10-15 хвилин.
  4. додати томатну пасту, перемішати і готувати ще кілька хвилин. Якщо соус занадто густий, можна додати ще води або бульйону. 
  5. відварити спагетті у великій кількості підсоленої води протягом 7-8 хвилин. Злити воду і відкинути на друшляк (промивати готові спагетті не потрібно!).
  6. викласти спагетті в сковороду з соусом і перемішати. Подавати, посипавши тертим сиром і прикрасивши листям базиліка або інший свіжою зеленню. Приємного апетиту!

джерело фото: thechunkychef.com

Лосось у вершковому соусі

Лосось — безпрограшний варіант для недосвідчених кулінарів. Зіпсувати його готуванням практично неможливо, а смак виходить не гірше, ніж в кращих ресторанах.

Інгредієнти:

  • філе лосося або сьомги 4 шт.
  • оливкова олія 2 ст. Л.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • часник 3 зубчики
  • вершки 20% 250 мл
  • італійська приправа 1 ч. Л.
  • тертий сир 50 г
  • в’ялені томати (або черрі) 25 г
  • сіль, перець за смаком
  • свіжа петрушка 1/4 чашки
  • шпинат свіжий (листя) 200 г
  • вода 50 мл
  • кукурудзяний крохмаль 1 ст. Л.

Спосіб приготування:

  • філе лосося помити і обсушити паперовим рушником. Посолити і поперчити з двох сторін.
  • у великій сковороді нагріти оливкову олію. Викласти лосося на сковороду шкірою вниз і обсмажувати на середньому вогні 7-8 хвилин. Перевернути і обсмажувати ще три хвилини. Викласти рибу на тарілку.
  • додати в сковороду дрібно нарізану цибулю і подрібнений часник. Обсмажувати до м’якості і прозорості.
  • влити в сковороду воду, вершки, додати італійську приправу, крохмаль і тертий сир. Добре перемішати. Довести соус до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варити 1-2 хвилини.
  • додати нарізаний шпинат і в’ялені томати і готувати, періодично помішуючи, 2-3 хвилини.
  • викласти в сковороду готового лосося, полити соусом кожен шматок і посипати свіжою зеленню. Приємного апетиту! 

джерело фото: sloosh.ru